Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez jól van így?

Szerintetek ez jól van így?

Figyelt kérdés
Anyám szerint ha az életem azon múlna, hogy megtagadom e Istent, akkor megkéne halnom. Azaz haljak vértanú halált. Pl: ha megtámad az ISIS vagy ilyesmi. Nektek mi erről a véleményetek? Nem is a vértanú halállal kapcsolatosan, hanem hogy egy hozzátartozótok ezt várná el tőletek.

2021. okt. 17. 18:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

szóval egy ember csontjai ott vannak a Vatikánban, ami még mindig nem bizonyítja Jézus isten fia volt aki köztünk élt

2021. okt. 17. 19:22
 12/33 anonim ***** válasza:
63%

A Kegyes Korán megengedi nekünk, hogy amennyiben életveszélyben vagyunk, akkor letagadhatjuk, hogy muszlimok vagyunk.

Én ezt nagyon logikus és humánus dolognak tartom. A hitem Allahé, Uram pontosan tudja mi van a szívemben.

Abdullah

2021. okt. 17. 20:04
 13/33 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagyok hívő, de az elveimet senki nem vehetné el fenyegetéssel.

De ezt senkitől sem szabad elvárni, senki nem bűnös azért, mert menti az irháját.

2021. okt. 17. 20:14
 14/33 anonim ***** válasza:
42%

Bár a 9-es egy elvakult hívő, és bár én nem hiszek Istenben, de jézus nagyvalószínűséggel valós személy volt.

2021. okt. 17. 20:17
 15/33 anonim ***** válasza:
63%
és hogy számoltad ki a valószínűséget? :D
2021. okt. 17. 20:31
 16/33 anonim ***** válasza:
42%

Haha, mivel közvetet bizonyítékok, beszámolók léteznek, konkrétan a biblia egy része is az, így nagyvalószínűséggel élő személy volt Jézus.

Több bizonyíték van a létére, mint Artur királyéra, akit megint csak valószínűsítenek a történészek, hogy valós személy volt.

De egyébként szerinted alapító nélkül csak úgy egyik évtizedről a másikra létrejön egy vallás?

Csak mert a kereszténység létrejötte elég hirtelen történt.

2021. okt. 17. 21:07
 17/33 anonim ***** válasza:

Nem az a kérdés hogy a magam életéért letagadnám.e Istent vagy meghal ék mert persze hogy inkább meghal ék mint pogány vallású legyek. Bár függ hogyan ölnek meg, mert ha lassan meg kínozva azt nem bírnám.

Inkább az a kérdés hogy ha az apámat vagy valakit megölnének ha Isten mellett kiállok vagy életben hagynák de megtagadom a hitem. Akkor a hitem tagadnám le mert ha valakit szeretek nem bírnám nézni hogy megölik.

2021. okt. 17. 21:08
 18/33 anonim ***** válasza:

Attól még hogy egy másik embernek azt mondom hogy nem hiszek Allahban -azért mert az életem veszélyben van- az NEM azt jelenti, hogy tényleg nem hiszek a Világok Urában.

Tehát nem értem a dilemmát. Attól még hogy azt mondod hogy fáraó vagy, attól még nem leszel te a fáraó :) Persze hazudni nem szabad, de az életveszély felülírja ezt.

Abdullah

2021. okt. 17. 21:14
 19/33 anonim ***** válasza:

Ez annál töbről szól.

Azzal, hogy valamit megtagadsz más fenyegetésének hatására, azzal a fenyegető fél módszereit igazolod.

A saját szavaid acéllozzák meg az életeted fenyegető fél fegyverét.

2021. okt. 17. 21:27
 20/33 anonim ***** válasza:

#19: Érdekes megközelítés de nem osztom.

Mondok egy FIKTÍV példát: Mohammed próféta (SAW) idején egy muszlim ilyen esetben letegadta volna hogy muszlim, így nem ölték volna meg, így később részt tudott venni valamelyik csatában a mekkai bálványimádók ellen.

Szerintem így szolgálta volna jobban Allahot. Ha megölik annak semmi értelme nem lett volna. Így viszont később nagy dolgoknak lehetett tevékeny részese.

És lehet hogy a végén éppen ő győzte le azt, aki korábban az életét fenyegette.

Abdullah

2021. okt. 17. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!