Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez jól van így?

Szerintetek ez jól van így?

Figyelt kérdés
Anyám szerint ha az életem azon múlna, hogy megtagadom e Istent, akkor megkéne halnom. Azaz haljak vértanú halált. Pl: ha megtámad az ISIS vagy ilyesmi. Nektek mi erről a véleményetek? Nem is a vértanú halállal kapcsolatosan, hanem hogy egy hozzátartozótok ezt várná el tőletek.

2021. okt. 17. 18:37
A kérdező szavazást indított:
Letagadnám mert úgyse változtat semmin.
Inkább meghalnék minthogy letagadjam.
Meghalnék, de rosszul esik, hogy ezt elvárják.
Letagadnám és nem érdekel mások véleménye.
23 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem mindenki egyéni döntése és lelkiismerete, hogy mit tesz egy ilyen helyzetben.

Az viszont, hogy egy hozzátartozód, ráadásul anyukád azt mondja neked, hogy vértanú halált kellene halnod egy ilyen helyzetben, az azért szerintem elég durva.

2021. okt. 17. 18:49
 2/33 anonim ***** válasza:
85%
szerintem, ha anyád ilyeneket mond akkor nem normális
2021. okt. 17. 18:59
 3/33 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de édesanyád nem komplett, ha ezt komolyan gondolta.

Ateista vagyok, így nincs hitem, amit tagadnék, de szerintem a saját és/vagy szeretted érdekében az lenne a normális, hogy mindenáron életben maradj. Ha létezik is Isten, ő tudja, hogy valójában mit érzel, nem azt fogja figyelni, hogy egy ilyen helyzetben mit mondasz, nem?

2021. okt. 17. 19:07
 4/33 A kérdező kommentje:

Hát gyerek kora óta elég keresztény. Ha megtagadnám egy komoly helyzetbe az Istent, akkor lényegébe elárulom és olyan vagyok mint Júdás.

Persze én nem értek ezzel egyet, de ez nem fontos.

2021. okt. 17. 19:10
 5/33 anonim ***** válasza:
71%
De, de fontos. A saját véleményed és érzéseid a legfontosabbak, hiszen a te életedről van szó.
2021. okt. 17. 19:11
 6/33 anonim ***** válasza:
84%

ez a "keresztény szeretet"

ha nem hiszel megpróbálnak megfenyegetni a pokollal meg minden szrral amivel tudnak

ettől ne félj, keresztények így nem mindig mondanák ki, de anyád? ez komolyan probléma, remélem meg tudod vele szakítani a kapcsolatot

2021. okt. 17. 19:13
 7/33 anonim ***** válasza:
25%
Igen, nem tagadhatjuk meg Jézust! Rómába ment Péter és megölték. Az a gond, hogy így kell cselekednünk. Ha megtagadod Istened, akkor nincs üdvösséged. Csak hogy fogom bírni, hogy megkínoznak, megölnek. Erre nem igazán vagyok felkészülve.
2021. okt. 17. 19:13
 8/33 anonim ***** válasza:
90%

és hol van erre a bizonyíték?

2021. okt. 17. 19:15
 9/33 anonim ***** válasza:
34%
Péter csontjai ott vannak a Vatikánban, ha neked ez elég bizonyíték.
2021. okt. 17. 19:19
 10/33 anonim ***** válasza:
89%
En a vallasomat soha nem tagadnam meg igazan legfeljebb hazudnek es a fent emlitett peldaban azt tettetnem hogy nem vagyok kereszteny amig nem tudok elmenekulni. De a masik embertol ilyet elvarni teljesen orult es szadista a martirok nem edgyk vagy kovetendo peldak hanem orulni kene hogy nem olyan helyen elunk ahol megolik a keresztenyeket
2021. okt. 17. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!