A sátánnak hány neve van a Bibliában és melyek azok, illetve hogyan szoktak utalni rá, ami ugyan nem tulajdonnév, de köztudott, hogy rá vonatkozik?
Hamisan vádló=ördög. Egyfajta meghatározás, bizonyos cselekménnyel kapcsolatban.
-Sátán- személynév, Isten nevezte el azt a "oltalmazó kerubot", miután ellenszegült neki. Az első személy, aki Istennek ellenálló.
12. Akkor ő Jehova tanúja? Azt láttam, hogy az egyik idézetben, amit megadott szerepelt a Jehova tanúja kifejezés, nem akartam messzemenő következtetéseket levonni annyi alapján.
Nem ismerem a tanításaikat.
Itt a másik kérdésem, ha van kedvetek, oda is nézzétek be:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__11403..
Felmerült még néhány kérdés bennem...
A sátán egyszerre lehet tulajdon- és melléknév is. Mint írtam, ez egy héber szó, ami vádlót jelent. A sátán nyilván "a vádló", akiből egy van. Elképzelhető, hogy volt ezt megelőzően neve, azt kétség kívül nagybetűvel kéne írni. Ezt a nevét talán elvből se szokták így, legfeljebb tisztelői.
"Úgy tudom, hogy az ördög szó az kis kezdőbetű, de akkor az nem Sátán másik neve, hanem maga a faj amibe tartozik?"
A sátánnak nincs külön faja, angyal volt, a Biblia valahol a kerubok közé sorolja, ha jól emlékszem. Az ördög pedig egy magyar kifejezés a sátánra, nem fajt jelöl. Többesszámban használatos a többi bukott angyalra is, mint "ördögök". Ezen felül a görög eredetű démon, démonok szó is ugyanígy használható, szinonimák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!