Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova szentszelleme érzékelhe...

Jehova szentszelleme érzékelhető fizikálisan is,pl.kéz melegség érzet?

Figyelt kérdés

Én biblia talumányozáson veszek részt.

Tesómnak adtam is egy bibliát.

Szeretettel adtam közben elmondtam neki hogy szerintem (is) Isten üzenete.

Miközben átadtam ,kellemes melegség érzet volt a kezemben.

2021. okt. 5. 22:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező! Akkor bontsd ki a témát, hiszen ezt gyakorlod. Tudod hogy kell!

2021. okt. 10. 15:49
 12/20 A kérdező kommentje:

"Ha kicsit idősebb leszel, lehet, hogy néhány gyerek valamiféle tabletta beszedésére bíztat. Vagy megkínál cigarettával. Talán azt mondják, hogy majd nagyon jól érzed magad utána. De mindezek kábítószerek lehetnek, melyek komolyan megbetegíthetnek téged, sőt, meg is ölhetnek. Mit teszel majd? —

Zsoltarok 1:1: Boldog ember az, aki nem követi a gonoszok tanácsát,

bűnösök útjára nem lép,a

és gúnyolódók közé nem ül,

2 hanem Jehova törvényében gyönyörködik,

és az ő törvényét olvassa halk hangon* éjjel-nappal.

2021. okt. 11. 12:22
 13/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...és az ő törvényét olvassa halk hangon* éjjel-nappal."

Már itt elbukik a dolog! ugyan is te magad írod!

"Az igaz,hogy egy adott téma bővebb kibontása történik más irományból is."

Jehova tanújaként elengedhetetlen hogy NE olvasd az Őrtorony írásait.

Illetve most elsumákolhatod a dolgot mert a pandémia miatt nem kell összejövetelekre járnia a tanúknak. Szóval most nem kell olvasnod.

Így megteheted azt, hogy csak mennyei Atyánk által ihletett Írásokat olvasod!

2021. okt. 11. 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:

1. válaszolónak

"Isten sosem mondta, hogy az ő neve jehova."- írod.

De igen, mondta, több helyen olvasható a Bibliában:

Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes. (2Mózes 6:3)

Vitéz harczos az Úr; az ő neve Jehova.(2Mózes 15:3)

Hogy megtudják, hogy te, a kinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön. (Zsoltárok 83:19)

2021. okt. 12. 18:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De igen, mondta, több helyen olvasható a Bibliában"

Nem mondta!

Nem is mondhatta! Ez az állítás hazugság!

Mivel a Jehova az egy mű szó amelyet emberek alkottak meg! Így egyértelmű hogy nem lehet mennyei Atyánk neve!

Legalább utána nézhettél volna az Érveljünk az Írásokban című Őrtorony kiadványban. Mivel még abban is benne van!

[link]

"A »Jehova« változat a név mássalhangzóinak és az »Úr« jelentésű egyik szó (Adonáj) magánhangzóinak összevetéséből ered."

- Tehát emberi kitaláció!

"Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes. (2Mózes 6:3)"

Több éves tapasztalat alapján tanú vagyok arra hogy Jehova tanúi nem igazán ismernek más Biblia fordításokat! (eltekintve nagyon kevés kivételtől)

Ezért nem is tudhatják hogy más fordításokban mi szerepel. Kivéve ha veszik végre a fáradtságot és utána néznek!

2Mózes 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Mindenható Isten néven jelentem meg, és a Jahve nevet nem nyilatkoztattam ki nekik.

(2013 Katolikus fordítás)

2Mózes 15:3 Az Úr nagy harcos, Jahve a neve.

(2013 Katolikus fordítás)

2021. okt. 12. 22:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Jehova, Jahve, Jah, JHWH mindegyik megszólítás az egyetlen igaz Istenre vonatozik. Mivel a héber nyelvben nincsenek magánhangzók, a kiejtése elég nehéz volna ima közben. Nem Jehova Tanúi nevezték el Jehovának, hanem az általuk is évtizedeken át használt Károli fordítású Bibliában leírt nevet fogadtál el. A minta ima is úgy szól, hogy "szenteltessék meg a te neved". Az Isten vagy az Úr kifejezés Istennek nem a személyes neve, hanem a rangja. Ez sem kérdés, hiszen mindenki tudja, hogy mi a különbség rang és tulajdonnév között. Arra utal, hogy Ő a legfenségesebb, rangban minden és mindenki felett álló. A Biblia több helyen utal arra, hogy Istennek van neve, és ez a név annyira fontos, hogy Jézus a Mi Atyánkba is belefoglalta, amikor mintát hagyott arra, hogy a keresztények hogyan imádkozzanak. Az a baj, hogy nagyon sokan, akik ezt az imát egyébként teljes őszinteséggel mondják, fogalmuk sincs arról, hogy pontosan mit jelent. A héber iratokban a JHWH szó fejezi ki Isten nevét, ami nem csak Jehova Tanúi álláspontja. Ez egy olyan igazság, amin nem vitatkozik olyan ember, aki erről saját maga meggyőződött. Márpedig erre is meg van a lehetőség, függetlenül Jehova Tanúitól.

Ha meggyőződünk arról, hogy a JHWH Isten nevére utal, és tudjuk, hogy a minta imában azt kérte Jézus, hogy Isten nevére fektessünk hangsúlyt, akkor mivel magyarázható meg az, hogy egy keresztény ennek a névnek nem tulajdonít jelentőséget?

2021. okt. 13. 07:44
 17/20 anonim ***** válasza:

"akkor mivel magyarázható meg az, hogy egy keresztény ennek a névnek nem tulajdonít jelentőséget?"

Abban a korban a név szó a személyt jelölte. Ennyi. Isten személyéről van szó, nem a nevéről. Isten nem babonás, hogy egy ki nem mondott névre helyezze a hangsúlyt. De persze, ha ti a babonába akartok kapaszkodni, az a ti dolgotok.

2021. okt. 13. 10:05
 18/20 anonim ***** válasza:

"Abban a korban..." - Elszárad a zöld fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad" (Ézsaiás 40:8)

"...a név szó a személyt jelölte" - Egyet értek. A Mindenható Isten személyét különböztette meg ez a név (JHWH) minden más istentől, akikről a Biblia beszámol. A héber iratok bővelkedik hamis istenek neveiben, (pl. Baál, Tamúz, Assúr), ír a bálványokról, akiket a Teremtő Istentől elfordult izraeliták, és más népek imádtak. Ha ezeknek a hamis isteneknek volt megkülönböztető nevük, és nem pusztán istennek hívták őket, akkor a világmindenség Teremtőjének ne lenne személyes neve? Nem Ő az, aki igazán megérdemli, hogy a nevén nevezzék akik szeretik, ez által is megkülönböztetve Őt minden más istentől?

A babonának nem értem, hogy mi köze van ehhez. Isten senkit sem kényszerít arra, hogy használja a nevét, mint ahogy arra sem, hogy kereszténnyé váljon. Ezt mindenkinek a személyes döntése, személyes meggyőződése alapján. Van aki használja Isten nevét az imájában, van, aki nem. Van aki hisz a tüzes pokol létezésében, van, aki nem. Van aki, abban hisz, hogy a mennybe fog menni, van aki abban, hogy a földön fog örökké élni. Van aki abban hisz, hogy Isten és Jézus szó szerint egy személy, van aki abban, hogy csupán egységben vannak. Kinek, mit tanítanak abban a vallásban amibe beleszületik, amit megismer valamikor az életében. A lényeg, tiszteletben tartani egymás vallási nézetét.

2021. okt. 13. 17:38
 19/20 anonim ***** válasza:
70%

Vidiripi

"Mivel a héber nyelvben nincsenek magánhangzók, a kiejtése elég nehéz volna ima közben."

Kedves Ani! Értelmezed is azt amit elolvasol? Vagy csak úgy kitalálod hogy mi lehet a leírtak jelentése és vagy sikerül vagy nem!

Szó nincs itt kiejtésről!

Egy embernek bizonyára probléma lehet a kiejtés főleg ha nem tud héberül. De nem emberekről volt szó.

Olvasd vissza a saját írásodat!

"Nem Jehova Tanúi nevezték el Jehovának, hanem az általuk is évtizedeken át használt Károli fordítású Bibliában leírt nevet fogadtál el."

- Te egyébként érdeklődő vagy Jehova tanúinál? Mert ugye azt azért nem gondolod komolyan, hogy a Vezető testület ott Brooklynban 1931-ben a Károli Bibliát olvasgatta magyarul, és az alapján hozta meg a döntését!

Károli csak átvette. És úgy vette át hogy "IEHOVA"!

- Tehát ez az állításod sem igaz! Mivel Károli nem azt írta le, hogy Jehova, ha nem azt hogy "IEHOVA"

Voltak olyan Jehova tanúi akikkel beszélgettem aki kijelentették hogy a pontos ismeret mennyire fontos. Mivel egy tanúnak ennyire fontos akkor bátorkodom ezt is megjegyezni és csak a pontosság kedvéért!

"A minta ima is úgy szól, hogy "szenteltessék meg a te neved"."

Igen ez pontosan így van! És azt tudod-e hogy mi van előtte?

Máté 6:9 Ti tehát így imádkozzatok:i »Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved.

(Ú.V.F.)

Máté 6:9 Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved.

(Károli 2011. revideált fordítás)

- Amikor Jézus imádkozni TANÍTJA a követőit a tanítványokat!

Akkor azt tanítja nekik hogy Atyaként szólítsák meg Istent!

Mennyei Atyaként! Nem Égi Atyaként ahogy az Ú.V.F. szerepel.

Pont az Őrtorony fejtegeti!

[link]

És kiemelnék belőle egy részt!

"A Bibliában az „ég” szó sokszor a fizikai eget jelenti"

És megjegyzem hogy sehol nem értelmezi úgy hogy az a menyre utalna.

Pedig egyértelmű hogy Isten a menyben van Jézus pedig a jobbján!

"Az Isten vagy az Úr kifejezés Istennek nem a személyes neve, hanem a rangja."

Nem vita tárgya! De újra felteszem a kérdést! Értelmezed is azt amit elolvasol? Hol írtam én mást?

"A Biblia több helyen utal arra, hogy Istennek van neve, és ez a név annyira fontos, hogy Jézus a Mi Atyánkba is belefoglalta,..."

Igen Istennek van neve ez sem vita tárgya!

- De az egy újabb félrevezető állítás a részedről hogy Jézus foglalta bele. Mert nem! Jézus azt foglalta bele hogy Isten neve legyen megszentelve!

Ha nem érted mi a kettő között a különbség akkor a probléma nálad van!

"...amikor mintát hagyott arra, hogy a keresztények hogyan imádkozzanak."

Valami azt súgja hogy kell az ismétlés!

Máté 6:9 Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,..."

Te azt hallod hogy a tanúk így imádkoznak?

"Az a baj, hogy nagyon sokan, akik ezt az imát egyébként teljes őszinteséggel mondják, fogalmuk sincs arról, hogy pontosan mit jelent."

Ez megint egy félrevezető állítás a részedről! Egyes részeit nem értik az nem vitás. De hogy az egészből nem értenek semmit az nem igaz!

"A héber iratokban a JHWH szó fejezi ki Isten nevét, ami nem csak Jehova Tanúi álláspontja. Ez egy olyan igazság, amin nem vitatkozik olyan ember, aki erről saját maga meggyőződött. Márpedig erre is meg van a lehetőség, függetlenül Jehova Tanúitól."

Igen! Ügyes vagy! Végre egy pontos megjegyzés! Nagyon örülök neki!

"Ha meggyőződünk arról, hogy a JHWH Isten nevére utal, és tudjuk, hogy a minta imában azt kérte Jézus, hogy Isten nevére fektessünk hangsúlyt,..."

Arról írsz hogy sokan nem értik hogy mit is jelent.

- Te sem érted! Jézus nem azt kérte hogy Isten nevére fektessünk hangsúlyt! Magyar nyelvtan általános iskolában tanítják!

Jézus azt tanítja a minta imában hogy legyen megszentelve Isten neve! Nem a névre kell hangsúlyt fektetni! Hanem a megszentelésére!

Van különbség ami nagyon is lényeges!

"...akkor mivel magyarázható meg az, hogy egy keresztény ennek a névnek nem tulajdonít jelentőséget?"

Kinek a megítélése szerint nem tulajdonít jelentőséget?

A te megítélésed szerint?

Először tisztáznod kellene saját magadban hogy Jézus mire is helyezi a hangsúlyt és csak aztán véleményt formálni.

Utána lehetne csak arról beszélni amire te gondolsz. De belemagyarázások és főleg félremagyarázások nélkül.

"A Mindenható Isten személyét különböztette meg ez a név (JHWH) minden más istentől, akikről a Biblia beszámol."

És még is mindezek ellenére mit olvashatunk?

2Mózes 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Mindenható Isten néven jelentem meg, és a Jahve nevet nem nyilatkoztattam ki nekik.

(2011 revideált Katolikus fordítás)

- És valahogy még sem keverték össze más istenségekkel!

Pedig Ábrám későbbi Ábrahám ismert istenségeket. Hiszen a Mezopotámiában található Ur városából származott!

"Teremtőjének ne lenne személyes neve?"

Igen van neki neve! És az a hamis állítás amit Jehova tanúi terjesztenek hogy mások nem ismerik és használják Isten nevét az nem igaz. Mert vannak olyan hívő keresztények akik ismerik és használják is. Csak nem minden második szavukban használják Isten nevét ez tény és való!

"Nem Ő az, aki igazán megérdemli, hogy a nevén nevezzék akik szeretik, ez által is megkülönböztetve Őt minden más istentől?"

Ismételjünk!

- Az itt felsoroltak nem szerették az Istenüket?

"A babonának nem értem, hogy mi köze van ehhez."

Majd elmagyarázom ha érdekel!

"Isten senkit sem kényszerít arra, hogy használja a nevét, mint ahogy arra sem, hogy kereszténnyé váljon."

Sőt volt olyan nem is egy akinek ki sem jelentette a nevét! És még is tudták ki az Isten! Az élő Isten és nem egy bálvány istenség!

"Ezt mindenkinek a személyes döntése, személyes meggyőződése alapján."

Ha ezt ennyire így érzed vagy hiszed akkor miért írsz róla ennyit és miért van olyan érzése az embernek hogy megakarsz győzni másokat az igazadról?

"Van aki használja Isten nevét az imájában, van, aki nem."

Mi alapján állítod hogy kell használni?

"Van aki hisz a tüzes pokol létezésében, van, aki nem."

Ez egy külön téma! Most ne keverd ide. Később foglalkozhatunk vele!

"A lényeg, tiszteletben tartani egymás vallási nézetét."

Lehetne idézni az Őrtorony újságból olyan részeket amikre simán ráillik hogy nem a tisztelet kifejezésének a céljából íródott!

De szerintem vannak fontosabb témák. Szóval ezt hagynám utoljára! És csak akkor foglalkoznék vele ha nagyon szükséges! Amúgy meg te is tudsz keresgetni.

2021. okt. 13. 23:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Ani nincs egyáltalán tisztában azzal hogy ki mikor kezdte használni a jehova szót :)))))

Igen bizarr és buta dolgokat ír.

2021. okt. 16. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!