Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúinál hogy válhat...

A Jehova Tanúinál hogy válhat valaki pappá?

Figyelt kérdés

Nem vagyok JT-s, nem is szándékozok belépni, csak azért érdekel, mert ugye a protestánsoknál és a katolikusoknál van külön teológia szak egyetemeken, amik pont erre szolgálnak, és aki azt elvégzi, az lehet pap.

De a JT-seknek semmi ilyesmije nincs.

Ők ezt maguk választják, vagy hogyan van ez náluk?

2021. okt. 4. 10:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
68%

Semmi hazugság nincs benne. Ugyanolyan hit mint minden más. Ennyi erővel bármire amivel nem értesz egyet rámondod hogy hazugság. Az iszlám is hazugság, az untarizmus, református hit is hazugság, a hinduizmus is hazugság, egyedül amiben TE hiszel, az az igaz. Örvendj neki.

Mi millió dolgot felhozunk az előadások során. Kezdve a környezetszennyezéstől, a családokig, a háborúktól az emberi természeti mindenről.

Nem tudom milyen újságokról beszélsz. Nekünk folyóirataink vannak, amelyek mindig adott témákat dolgoznak fel. A fentebb említett témákat is. A vírusról is írnak, a nemi erőszakról is, történelemről is. Természetesen összhangban a Bibliával.

2021. nov. 4. 18:33
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondom, hogy nem hoztok fel dolgokat, kár kiforgatni a szavaimat, bár ez titeket minősít.

Hanem azt, hogy azt mondjátok el kizárólag, aki az újságban van benne, mást nem. Semmiféle más információt nem mondhattok.

2021. nov. 6. 16:49
 23/30 anonim ***** válasza:
12%

Egy szavadat se forgattam ki. Csak arról beszéltem amiről te írtál.

Milyen más információra gondolsz? Mond példát. Hozz fel valós példát. Ha van.

És nem újság, hanem folyóirat. Újságot a sarkon kapsz, pénzért.

2021. nov. 6. 18:13
 24/30 anonim ***** válasza:
69%

Újság, mert újságnak hívják. Attól, mert valaki Hugh Jackmannek látja magát, attól még marad Kovács Béla.

Arra példát felhozni, hogy kizárólag csak az újságban leírtakat szabad felolvasni, mást nem, lehetetlen, hisz más nem is fordul elő, mint az újságból felolvassa valaki a leírtakat és előadásnak csúfolja.

Te nemhogy az újság fogalmával, de az előadás jelentésével sem vagy tisztában.

2021. nov. 11. 06:00
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

24

Nem újság. Nem napi híreket ír benne, nem is újdonságokat a magyar politikáról. Az egy vallásos folyóirat. Jó lenne tudni a szavak jelentését és egy értelmezőszótárat is a kezedbe vehetnél, Hugh Jackman.

Ez sem igaz. Nem felolvasás történik az összejövetelen, az előadás során. Szabadon beszél az előadó és csak idéz a Bibliából meg a folyóiratainkból. Megint csak hazudsz mert tudatlan vagy, valószínűleg te is hallottad és ezzel sározod most alaptalanul a tanúkat.

2021. nov. 11. 08:17
 26/30 anonim ***** válasza:
69%

Nem beszélhet szabadon és nem is beszél. Ugyanazt mondja el, ami le van írva a havilapban.

Hugh Jackman pedig nem lehetek, mert nő vagyok és ez csak egy példa volt, viszont egyáltalán nek csodálkozom azon, hogy nem érted a hasonlatot vagy eleve a mondatokat, hisz tanú vagy. Vagy ezért vagy tanú, mert nem érted az alapvető kifejezés módokat? Ki tudja. Attól még igazam van, te pedig hazug ember vagy.

2021. nov. 11. 08:39
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

26

Nem igaz. Vegyél részt egyszer egy összejövetelen. Én is tartottam előadást, és nem ugyanazt mondtam amit amúgy is elolvashattak volna. Annak nem lenne értelme, nem gondolod?

Én szarkazmusként mondtam. Elnézést hogy te nem érted.

Ebből látszik melyikünk nyitottabb gondolkozású.

Az egyedüli hazug itt te vagy 😂 össze vissza rágalmazol, hazudsz és valótlan ostobaságokat állítasz, ráadásul érvek nélkül. Ez a te érved: attól még igazam van, te bedig hauzg ember vagy.

Gratula! 👏🏻 Tapsot a nagyságos asszonynak!

2021. nov. 11. 08:49
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ott nincsennek papok,csakis uszító szektavezérek vannak.
2021. dec. 23. 17:30
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
27# Tehát még mindig ragaszkodsz ahhoz, hogy még véletlenül sem a hazug havi lapjaitokból kell (kötelező) felkészülni?? Igazán vastag a bőr a képeden.
2021. dec. 23. 21:47
 30/30 anonim ***** válasza:
60%

az apostolok annak idején házról házra járva hirdették a jó hírt. Nem volt semmilyen végzettségük, nem voltak papok. Isten kiválasztottai voltak.

Ez ma is így van. Egyszerű emberek hirdetik a jó hírt házról házra.

Jehova Tanúinál nincsenek papok. A gyülekezet vezetői a vének, akiknek szigorú követelményeknek kell megfelelni, hogy azok lehessenek. Olyan követelményeknek, amik a Bibliában kerültek leírásra.

Több információ: www. jw.org

2022. jan. 21. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!