Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúinál hogy válhat...

A Jehova Tanúinál hogy válhat valaki pappá?

Figyelt kérdés

Nem vagyok JT-s, nem is szándékozok belépni, csak azért érdekel, mert ugye a protestánsoknál és a katolikusoknál van külön teológia szak egyetemeken, amik pont erre szolgálnak, és aki azt elvégzi, az lehet pap.

De a JT-seknek semmi ilyesmije nincs.

Ők ezt maguk választják, vagy hogyan van ez náluk?

2021. okt. 4. 10:27
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
67%
Elkezd beszélni. Tényleg, ott nincs papszentelés.
2021. okt. 4. 10:47
 2/30 anonim ***** válasza:
82%

Ha kellően sokat csicskázol nekik, meg segíted az egyházat (nyirod a füvet meg karbantartások), puncsolsz a híveknek (ilyen kis kedves aranyos "érdeklődő" vagy)..ha nagyon sokat jársz házról házra vamzerelni az embereket (havi mit tudom én 50 óra) akkor előbb utóbb körbe kérdezik az asszonyt, gyerekeket, barátokat hogy szerintük alkalmas vagy-e kisegítőszolgának (a vénnek ilyen segédje, aki jár vele). De előtte imádkoznak veled, és ha isten is úgy akarja akkor kisegítőszolga leszel, ha még többet puncsolsz akkor vén.

Ezek az emberek segítik a híveket, ha már nem járnak stb. Kimennek 1-2 ráolvasás meg meghalsz stb és a hívek nagy része visszatér mert megijednek. Ha meg voltál keresztelkedve akkor még a saját anyádék se állhatnak szóba veled (ha ők is tanúk nyilván), mert így majd jól elgondolkozol és vissza mész. Plusz poén!! Általában egyiknek sincs evilági barátja mert rossz társaság megront. Szóval ha nem vagy elég talpraesett egyedül maradsz és tényleg vissza mész. Kész szekta xd

Senki ne merjen bele kötni, 17 évig benne voltam, mert anyámék Jehovások. Alig tudtam megszabadulni tőlük..

Aztán ha barátnőmmel elstálok vmelyik előtt fintorognak.

2021. okt. 4. 13:28
 3/30 anonim ***** válasza:
83%
Mármint nem anyámék fintorognak.
2021. okt. 4. 13:28
 4/30 anonim ***** válasza:
91%
Szerintük Isten sugallja nekik, hogy kit kell vénnek. Ez ugyanaz a sugallat, amivel az állandóan változó tanításokat kapják
2021. okt. 4. 13:49
 5/30 SIDLER22 ***** válasza:
90%

2-esnek részben igaza van, de mintha egy kis sértődöttséget éreznék az írásaiban.

Én sajnos nem büszkélkedhetek ilyen nagy múlttal. Nekem csak 12 év gyülibe járás van a hátam mögött.

És nincs semmiféle ráolvasás. Az való igaz, hogy burkoltan meg vannak fenyegetve, hogy pokolra kerülsz. Engem gyerekként (mivel még nem nagyon értettem a burkolt szövegeket) konkrétan meg is ijesztettek, hogy az a szülőm aki nem tanú, nem fog a paradicsomba jönni velünk.

De ilyen ráolvasás hülyeségek nincsenek csak elmennek hozzá, hogy hát "gyere már vissza" aztán kb békén is hagyják.

Az érzelmi zsarolás egyébként nagyon megy nálunk.

2021. okt. 4. 14:12
 6/30 anonim ***** válasza:
88%
Ők nem hisznek a pokolban.
2021. okt. 4. 14:18
 7/30 anonim ***** válasza:
80%

Csak saját pokolra kerülésükben nem, hiszen szám szerint tudják, hányan fogják alkotni Jézus Királyságát.

Még gyűlölni és gyűlöletre uszítani is tudnak azért, mert mások nem az ő általuk kijelölt módon akarnak a Mennynek lakói lenni.

.

Itt esik a fene seggre, mert a szeretet vallása alapján gyűlölködnek.

2021. okt. 4. 14:30
 8/30 anonim ***** válasza:
87%

Persze, tudod mennyi mindenből maradtam ki miattuk a 17 év alatt? Semmi buli semmi. Nem mehettem egyszerűen el. Gyülekezetbe se jártam már egy jó 3 éve mielőtt kiléptem, de nem is mehettem sehova a hétvégén.

Ráolvasás az inkább képletes. Arra értem,hogy kicsapják a bibliát jelenések könyve (asszem) hogy ez lesz meg az az utolsó napokban. Te meghalsz majd bla bla

Egy manipuláció ami ott megy. Gusztustalan

2021. okt. 4. 16:49
 9/30 anonim ***** válasza:
Bocsi #5
2021. okt. 4. 16:50
 10/30 SIDLER22 ***** válasza:
100%

5-ös vagyok.

Engem is nagyon idegesít egyébként bár én a szülők elválása miatt ennek csak a töredékét kaptam meg, de az is sok volt.

Főleg amikor mentünk kifele az iskolából és barátaim kérdezték, hogy megyek-e ma ki velük késő estig játszani (ez péntek délutánonként volt). Mire azt kellett mondanom, hogy "bocsi srácok. Most megyek a gyülekezetbe.". És amíg haverjaim kint játszottak én bent ültem 2 órát és néztem magam elé.

2021. okt. 4. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!