Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tud rólam így is?

Isten tud rólam így is?

Figyelt kérdés
Vagy 4 éve se templomba se gyülekezetbe nem voltam. Sőt gyülibe nem is tenném sose a lábam.... itthon imádkozok, megvagyok keresztelve , első áldoztam. De nem járok közösségbe. Naponta mi atyánkat, hiszekegyet imátkozok bibliázok. Isten tud erről? És velem van? Vagy haragszik mert nem járok felekezetbe?
2021. szept. 30. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem a templomban találod meg a hitet. Istennek nem számít hogy jársz templomba vagy nem ha Hiszel.
2021. szept. 30. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Én is meg lettem keresztelve és a védikus filozófia közelebb áll hozzám mint a kereszténység, de ez van.
2021. szept. 30. 21:32
 3/11 anonim válasza:
62%
Szerintem nem az a lényeg, hogy voltál-e elsőáldozó, vagy, hogy jársz-e templomba. És az is nagyon jó, hogy olvasol Bibliát. Viszont, ha nem szeretsz templomba járni, az valamilyen szinten olyan, hogy nem annyira szívesen hallasz Istenről. Hiszen, ha szereted pl. a matematikát, akkor nyilván bejársz arra az órára (iskolában), hasonló ez a templomba járással is. Valamint az is nagyon hasznos lenne, ha nem csak betanult szövegeket imádkoznál, hanem a saját szavaiddal is, ezáltal sokkal közvetlenebb lehetne a kapcsolatod Istennel.
2021. szept. 30. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
3. Van egy rakás dolog amit szeretek de oktatási szinten biztos nem csinálnám, pl a sulis tesit ki szereti? Ha jó a tanár mindenki, ha egy p*cs akkor senki.
2021. szept. 30. 21:36
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

A motiváltságod látszik sajnos az irásodon.

Megfelelésből mennél csak közösségbe?

A belső bizonytalanságod azért van mert a közösségedet Istennel (és lehet az embertársaiddal is) félelemre alapozod. Jó az Istenfélelem, de a szeretet a legnagyobb parancs. Ha csak Istenfélelem van de nincs szeretet, akkor kivülről jó embernek tűnhet valaki, de nem lesz vidám és boldog ha nincs benne szeretet. A szeretet mindent hisz, mindent remél. Szeretetből legyél keresztény ne félelemből. Kövesd a szeretetet. Mit tenne a szeretet?

1Thess 2:17 Mi pedig, atyámfiai, amint elszakasztatánk tőletek egy kevés ideig, arcra, nem szívre nézve, annál buzgóságosabban, nagy kívánsággal igyekeztünk, hogy szemtől-szemben láthassunk titeket.

1Thess 3:6 Most pedig, amikor megérkezett hozzánk Timótheus ti tőletek, és örömhírt hozott nekünk a ti hitetek és szeretetetek felől, és arról, hogy jó emlékezéssel vagytok irántunk, mindenkor kívánván látni minket, miképpen mi is titeket;

2021. szept. 30. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
29%
ez megint a troll
2021. okt. 1. 07:51
 7/11 anonim ***** válasza:
34%
Igen, ez az a troll, akit már vagy tízszer tiltottak innen.
2021. okt. 1. 09:44
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

"Isten tud rólam így is?"

Azt nem írtad, hogy Krisztussal milyen a napi kapcsolatod. Az a lényeg

2021. okt. 1. 10:05
 9/11 KZitus ***** válasza:
74%

Szia

Isten tud rólad, hiszen tudja "néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok ” Lukács 12:6, 7

A kérdés inkább az, neked mennyire "drága" Isten?

Készítettél magadnak egy "vallást", ami belefér az életedbe, és most nem tudod, mit szól ehhez Isten? Hát kérdezd meg Őt, és minden kérdésedre megadja a választ neked a Bibliában.....sürgősen tedd, a fogyó idő miatt, ameddig van erre lehetőséged.

Ezt kínálja neked a Teremtőd: :-)

»Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«” Jeremiás 33:3

Krisztus ezt mondta: "Ti a barátaim vagytok, ezért elmondok nektek mindent, amit az Atyám mondani akar nektek."

Hallgasd meg, és akkor megérted, tud-e isten rólad. :-)

2021. okt. 1. 14:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Isten mindenütt jelen van :) én csak a természetben, elhagyatott helyeken tudok igazán elmélyülten imádkozni, igazán közel kerülni hozzá, templomban sosem ment, gyermekkoromban ezt erőltették, emiatt éveken át kerültem is az egészet. Nem vagyunk egyformák.
2021. okt. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!