Biblia szerint mi lesz a fogyatékos emberek sorsa akik nem
tudtak bemeritkezni és nincs bennük szent lélek?
11/43 A kérdező kommentje:
NEm írja a Biblia. Isten igazságos, megoldja
2021. szept. 29. 09:37
Mert ha bemeritkezni fontos akkor odáig is lehet spekulalni hogy csak a Jordán folyóban való bemeritkezes számít.
De igen, a keresztseg az első elköteleződés és szentség a keresztény életben, egy fogyatékos esetében nyilván a gondviselő felelőssége hogy ebbe a közösségbe bevezesse a gyereket mint ahogy másban is.
2021. szept. 29. 09:38
14/43 A kérdező kommentje:
#13 Igazából a vadfolyó ami feltétel. Duna is megfelel ennek. Nem kell jordánnak lennie
Na és miért?
Komolyan nem véletlenül került bele az evangéliumba az a sok tanítás a farizeusokrol..
2021. szept. 29. 09:44
16/43 A kérdező kommentje:
#15 De itt Jézus nem azokra értette a farizeust akik betartsák Mózes törvényeit mivel akkor Jézus saját magát is lefarizeusozta volna hisz ő is betartotta ezeket...
Régebben egyes osztálytársaim sokat b*szogattak (elnézést, de nincs rá jobb kifejezésem), sőt még az egyik tanár is, azért, mert nem voltam megkeresztelve, holott a kereszténység tanításait követtem (kb. mint pl. egy katolikus, csak annyi, hogy nem áldoztam, meg hasonlók). Később megkeresztelkedtem, de egy idő után úgyszólván kiábrándultam az egészből. Na most a lényeg: szerintetek keresztényekhez méltó hozzáállás az, amit említettem? Mármint a keresztség miatti cseszegetés. Ja, és amúgy a kérdező logikája szerint, ha jól értettem, ugyebár csak azok fognak üdvözülni, akik meg vannak keresztelve. Na most ha az Isten végtelenül jó és irgalmas (mert állítólag az), akkor hogy a francba (hogy rosszabbat ne mondjak) engedhet meg ilyet? A keresztényeken kívül mindenki el fog kárhozni? Engem is pont ezzel félemlítettek meg még akkoriban.
2021. szept. 29. 09:53
18/43 A kérdező kommentje:
#17 Nem csak keresztények léteznek vannak ilyen kisebb csoportosulások mint a Yahuah útja akik Izraelitáknak vallják magukat és betartsák Mózesi Meg Jézusi parancsolatokat is. Ők is azt terjesztik hogy aki nem így jár az elkárhozik.
Akkor ott vannak Adventisták, Jehovisták meg a Pünkösdiek vége száma nincs ennek a sok gyülekezetnek
Borzalmas az Isten képed. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a magadfajta saját magából indul ki és nem ismeri Istent. De ne legyen igazam.
Mit tett a lator a kereszten, hogy Jézus azt mondta neki, hogy még ma vele lesz a Paradicsomban?
2021. szept. 29. 09:57
20/43 A kérdező kommentje:
#19 Ha borzalmas az Isten képem akkor Jézus miért vett részt a páskha ünnepén amit zsidó módra tartottak meg ? Miért tartotta meg a Szombatot(Shabbat) ? Illetve miért nem evett tisztátalant? És még azt is kérdezhetném miért metélték őt körül kiskorában Mózes törvénye szerint ha Jézus eltörölni jött a törvényeket? Akkor ezek szerint mégsem Mózes törvényeiről beszélt?
Kapcsolódó kérdések: