Kisfiam szeretnénk megkeresztelni, de sajnos nincs olyan személy, aki szerintem erre jó lenne. Kivéve nagylányom, aki 12 éves. Imádják egymást. Hivatalosan lehet?
Figyelt kérdés
2021. szept. 28. 18:51
2/7 anonim válasza:
Tulajdonképpen mi a kérdésed? Nem találsz papot? Elvileg ezt a pap csinálja a templomban. Gondolom van telefonszám és lehet náluk időpontot kérni, mint esküvőkre vagy stb. Hogy kapcsolódik a 12 éves lányod ehhez a kérdéshez? Mit szeretnél elérni, mi a célod? Mi a problémád?
3/7 anonim válasza:
Nem értem én se mit akar a muki. Azt, hogy a lànya legyen a keresztanyja, vagy azt, hogy maga a lány keresztelje 🤣
5/7 anonim válasza:
Ha a lányodat keresztszölőnek gondoltad, a válasz: nem lehet !
6/7 anonim válasza:
Nem szükséges keresztszülő, a 12 éves lányod pedig biztos, hogy alkalmatlan rá.
7/7 anonim válasza:
Egyrészt nem kötelező, hogy legyen keresztszülő (nekem sincs), HA biztosítottnak látszik a keresztény nevelés a szülők, nagyszülők részéről.
Másrészt, a keresztszülőséghez 16. betöltött életév kell (hacsak a helyi püspökség nem állapított meg mást), illetve megkeresztelt és megbérmált személy kell, hogy legyen. Bérmálkozás viszont a gyakorlatban 14 év kor körül szokott lenni itt nálunk Magyarországon.
Tehát röviden: a 12 éves lány még túl fiatal ennek a felelősségteljes tisztségnek a betöltéséhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!