Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Ha...

Kedves Keresztények ! Ha holnap megjelenne egy embernél intelligensebb idegen "faj" a Földön az beleférne-e a kereszténység világképébe ?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy okozna-e problémát, hogy a Biblia alapján ezt megmagyarázzátok ? Megingatná-e ez valamelyikőtök hitét ? És ha igen vagy nem akkor miért ?

Mennyire gondolják úgy a keresztény teológusok, hogy az ember a legintelligensebb teremtett lény az univerzumban ?

Abdullah ;)

#Biblia #kereszténység #univerzum #intelligens életforma
2021. szept. 28. 18:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

"remek akkor légy ufo-hivő ha annyira tetszenek"

Én nem az ufókban hiszek hanem az idegen életformákban magyarul Földönkívüliekben :)

tudod az ufo az azonosítatlan repülő tárgyat jelent de amúgy miért is annyira lehetetlen több milliárd bolygó van csak a mi galaxisunkban több millió szerinted CSAK a földön lehet élet? Amúgy a mondatod úgy lenne helyes hogy :

remek akkor légy Isten-hivő ha annyira tetszik.

Miért kéne nekem pl akkor hinnem egy olyan valamiben amira egészen pontosan 0 a 20.on esély van vagyis borzasztó kevés hmm?

2021. szept. 28. 20:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mármint arra van annyi esély hogy létezik
2021. szept. 28. 20:40
 13/20 anonim ***** válasza:
74%
Domesztikálnánk őket, Kínában meg megennék...
2021. szept. 28. 22:10
 14/20 anonim ***** válasza:
73%
ha holnap megjelenne ez a faj azt gondolnám, őket is Isten teremtette :D
2021. szept. 28. 23:04
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdező ajánlom figyelmedbe Dimitru Duduman bizonyságtételét.

[link]

39:09 nél kezdődik egy nagyon érdekes rész ami magyarázat lehet sok Ufo jelenségre.

Én nem tudom hogy ő hamis próféta e vagy sem, az majd akkor kiderül ha beteljesedik amit mindott. Mindenesetre érdekes és elgondolkodtató hogy az angyaloknak és a bukottaknak járműveik vannak. Illés próféta is "tüzes szekeren" ragadtatott el. Zakariás próféta könyvében is szerepelnek angyalok szekerekkel.

2021. szept. 29. 07:07
 16/20 A kérdező kommentje:
#14: Ezt én is így gondolnàm.
2021. szept. 29. 08:38
 17/20 anonim ***** válasza:
38%
Ha eljönne ide egy nálunk fejlettebb intelligensebb faj, valószínűleg többet tudnának a teremtésről, a teremtőről és azokról a dolgokról amiket mi természet felettinek nevezünk -ha létezik ilyen. Ennek a létezése azért kézenfekvő mert az emberiségnek írásos emlékek óta vannak különböző spirituális élményei. Mind a mai napig. Egyszerűen képtelenség hogy ne létezzen a szellemi világ. Ők maguk is ilyen spirituálisan felettünk álló lényeknek kellene lenniük. A történelmi források istenekként emlegetik őket. Innentől az a két lehetőség adott, hogy vagy az összes jelenlegi földi vallás téved, vsgy ők adják ki magukat a teremtőinknek megtévesztve az emberiséget.
2021. szept. 29. 09:23
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

"Mennyire gondolják úgy a keresztény teológusok, hogy az ember a legintelligensebb teremtett lény az univerzumban ?"

Semennyire. Pl. a tiszta szellemi teremtmények (köznapi nevükön az angyalok) mindenképp szellemileg felettünk állnak, már csak azért is, mert őket nem köti úgy a tér és idő mint minket és színről színre látják az Istent.

"A keresztények szerint Isten kizárólag az emberek Istene lehet ?"

Nem, ő minden láthatónak és láthatatlannak a Teremtője és Istene. Tényleg mindennek. Épp ezért, ha jönne egy földönkívüli faj, ez alapjaiban nem rengetné meg a kereszténységet. A szektákat lehet. De Krisztus tanítását nem.

2021. szept. 29. 10:40
 19/20 A kérdező kommentje:

#18: Köszönöm a vàlaszodat.

Van bibliai alapja annak amit mondtàl ?

2021. szept. 29. 10:46
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. okt. 20. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!