Kedves Keresztények ! Ha holnap megjelenne egy embernél intelligensebb idegen "faj" a Földön az beleférne-e a kereszténység világképébe ?
Úgy értem, hogy okozna-e problémát, hogy a Biblia alapján ezt megmagyarázzátok ? Megingatná-e ez valamelyikőtök hitét ? És ha igen vagy nem akkor miért ?
Mennyire gondolják úgy a keresztény teológusok, hogy az ember a legintelligensebb teremtett lény az univerzumban ?
Abdullah ;)
"remek akkor légy ufo-hivő ha annyira tetszenek"
Én nem az ufókban hiszek hanem az idegen életformákban magyarul Földönkívüliekben :)
tudod az ufo az azonosítatlan repülő tárgyat jelent de amúgy miért is annyira lehetetlen több milliárd bolygó van csak a mi galaxisunkban több millió szerinted CSAK a földön lehet élet? Amúgy a mondatod úgy lenne helyes hogy :
remek akkor légy Isten-hivő ha annyira tetszik.
Miért kéne nekem pl akkor hinnem egy olyan valamiben amira egészen pontosan 0 a 20.on esély van vagyis borzasztó kevés hmm?
Kérdező ajánlom figyelmedbe Dimitru Duduman bizonyságtételét.
39:09 nél kezdődik egy nagyon érdekes rész ami magyarázat lehet sok Ufo jelenségre.
Én nem tudom hogy ő hamis próféta e vagy sem, az majd akkor kiderül ha beteljesedik amit mindott. Mindenesetre érdekes és elgondolkodtató hogy az angyaloknak és a bukottaknak járműveik vannak. Illés próféta is "tüzes szekeren" ragadtatott el. Zakariás próféta könyvében is szerepelnek angyalok szekerekkel.
"Mennyire gondolják úgy a keresztény teológusok, hogy az ember a legintelligensebb teremtett lény az univerzumban ?"
Semennyire. Pl. a tiszta szellemi teremtmények (köznapi nevükön az angyalok) mindenképp szellemileg felettünk állnak, már csak azért is, mert őket nem köti úgy a tér és idő mint minket és színről színre látják az Istent.
"A keresztények szerint Isten kizárólag az emberek Istene lehet ?"
Nem, ő minden láthatónak és láthatatlannak a Teremtője és Istene. Tényleg mindennek. Épp ezért, ha jönne egy földönkívüli faj, ez alapjaiban nem rengetné meg a kereszténységet. A szektákat lehet. De Krisztus tanítását nem.
#18: Köszönöm a vàlaszodat.
Van bibliai alapja annak amit mondtàl ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!