Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az igazi vallás? Isten...

Melyik az igazi vallás? Isten elítéli azt, aki nem az "igaziban" hisz?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy kellene feltennem a kérdésemet úgy, hogy egyértelmű legyen. Tehát vannak vallások. Ha pl én keresztény vagyok, hiszek istenben, és gyakorlom a vallást, viszont a koránban az van, hogy az iszlám az igaz vallás, akkor hiába vagyok hívő, a pokolra jutok, mivel nem abban a vallásban hiszek, amiben "kellene", ergo nem hiszek az iszlám vallásban=nem hiszek (abban az) istenben. Vagy ez most hogy működik? Egyébként nem vagyok vallásos, de érdekel a téma. Szóval honnan tudom, hogy melyik a "jó" vallás? Van egyáltalán ilyen? Vagy mindegyik vallás egyenrangú? Tehát ha bármelyik vallásban is hiszek, (ugyanabban az) istenben hiszek? Remélem érthető a kérdés.

2021. szept. 26. 22:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%

Vidiripi

"Jézus sem alapított új vallást, akármennyire is hangoztatják, hogy ő a kereszténység alapítója."

Keresztény az jelenti Jézus követője!

Hogy lehetett valaki Jézus követője amíg Jézus meg nem született a Földre?

Kérdező!

"Vagy valóban ugyanabban az istenben hiszünk?"

A muszlimok és a keresztények Istene nem ugyan az az Isten.

Vannak persze akik ezt állítják de ez téves. Hogy keresztények állítanak ilyet az még hagyján!

De hogy muszlimok is beveszik ezt a szöveget az durva!

Mikor a muszlimok pont az vallják hogy Allaknak nincs fia!

A keresztények Istenének van Fia aki egyben a Megváltó is. Az iszlámban nincs megváltás!

2021. szept. 27. 15:22
 12/17 KZitus ***** válasza:

Azt írod:"Nos, a helyzet, hogy nem hiszek." - OK

De gondolom nem azt várod, hogy itt valaki a válaszával meggyőz tégedet?! :-)

Semmiképpen sem tudsz hitet felépíteni Istenben, csak ha alaposan megismered. Erre egyetlen mód van, a Biblia olvasása. Rengeteg támpontot ad neked is Isten, hogy megértsd a Szavát. De erre idő és kitartás kell, viszont megéri, mert amiről személyesen győződöl meg, abból senki emberfia nem tud kibillenteni. (pedig rengetegen próbálnak majd)

Kapsz Istentől, a Teremtődtől egy meghívást: "hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem." Cselekedetek 17:27

vagy:Zsoltárok 145:18 "Jehova közel van mindenkihez, aki szólítja őt, mindenkihez, aki őszinte szívvel szólítja."

de így is hív:" Hallgassatok rám, ti csökönyös szívűek, akik messze vagytok az igazságosságtól! Közel hoztam igazságosságomat. Nincsen messze, és nem késlekedik a tőlem jövő megmentés." Ézsaiás 46:12,13

sőt még az imára is buzdít:" »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«” Jeremiás 33:3

Csodálatosan szép történetek vannak leírva a Bibliában, amelyekből megismerhetjük Isten gondolkodását is.

Ha kéred, küldhetek neked egy ütemtervet, amely még inkább élvezetesebbé teszi az olvasását. :-)

2021. szept. 27. 15:32
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, csak a kereszténység és az iszlám szerint van pokol. Tehát, a kettő közül kell választani, ha a pokol elkerülésében gondolkodsz.

Össze kell hasonlítani, mérlegre tenni Jézust és Mohamedet, hitelesség szempontjából.

Bárki állíthatja magáról, hogy látomásai, tanításai az Istentől származnak. Jézus és Mohamed egyaránt ezt tette. Hogy eldöntsük, melyiküknek adjunk hitelt, érdemes összehasonlítani őket.

- Jézus erkölcsi tanítása sokkal magasabb, mint Mohamedé

- Jézus élete, magaviselete kiemelkedően erkölcsös, míg Mohamedé nem (utóbbi erőszakkal, karddal terjesztette a hitét, a fogoly nők megerőszakolását engedélyezte, stb.)

- Jézus feltámadt, Mohamed egyszerű halandó volt

- Jézus csodákat tett, Mohamed nem

- Jézus próféciákat teljesített be, Mohamed nem

Mi igazolja tehát Mohamedet, hogy tanítása az Istentől származik? Semmi.

További olvasmány:

10 különbség Mohamed és Jézus között

[link]

2021. szept. 27. 19:05
 14/17 anonim ***** válasza:

"De akkor kérdezem én, ha keresztény vagyok, akkor a muszlimok szerint nem hiszek Istenben? Vagy valóban ugyanabban az istenben hiszünk?"

Ha keresztény vagy, és eljut hozzád Isten szava a Kegyes Korán, és a szíved tiszta, akkor fel kell ismerned benne hogy Allah az egyenes útra hív téged.

Egyébként az Iszlám szerint, a tiszta egyistenhit az ember természetes állapota, szóval ebbe az állapotba akár önerőből is el tudsz jutni, még akkor is ha sohasem olvastál szent könyveket.

Eredendően a Biblia Istene megegyezik Allah-val, csupán annyi történt, hogy a keresztények megmásították Isten üzenetét, ezért a Bibliában már teljesen összekeveredett Isten igaz üzenete, az emberi kitalációval.

A Biblia ezért sem használható arra, hogy Allahot (Istent) megismerd belőle. Erre a célra a Kegyes Korán használható.

A legtöbb keresztény szentháromsághívő, Allah azonban haragszik ezért a keresztényekre, mert eltorzítják az egyistenhit lényegét.

Bár értem a keresztények álláspontját a szentháromsággal kapcsolatban, azonban Isten nem ilyen módon szeretné, hogy higgyenek Benne !

Szerény értelmezésem szerint azok a keresztények, akik hitüket valóban KIZÁRÓLAG Istennek ajánlják fel (tehát semmi atya-fiú-szentlélek), ők adott esetben esélyesek lehetnek Allah könyörületére, és arra hogy a Paradicsomba kerüljenek, amennyiben jóravaló életet élnek.

Azonban a túlvilági sikerhez, az egyenes út mindenképpen az Iszlám.

Az előttem lévők mindent megtettek azért hogy fényezzék neked a kereszténységet, illetve néhányan az Iszlámot is próbálták befeketíteni előtted.

A Magasztos Allah azonban mindenkinél hatalmasabb és bölcsebb. Egyenes útra vezeti azt akit akar.

Mondom ezt annak ellenére, hogy megértettem hogy most "csupán" a kérdésedre szeretnél választ kapni.

Abdullah

2021. szept. 28. 21:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha keresztény vagy, és eljut hozzád Isten szava a Kegyes Korán, és a szíved tiszta, akkor fel kell ismerned benne hogy Allah az egyenes útra hív téged."

Kérdező!

Ezt olvashatod! Aztán közvetlenül utána meg ezt!

"Egyébként az Iszlám szerint, a tiszta egyistenhit az ember természetes állapota, szóval ebbe az állapotba akár önerőből is el tudsz jutni, még akkor is ha sohasem olvastál szent könyveket."

- Akkor mi szükség is volt elküldeni a prófétákat? Az iszlám szerint Allah több ezer prófétát küldött a világba különféle népekhez! Csak épp nem logikus, hogy akkor még is minek?

"Eredendően a Biblia Istene megegyezik Allah-val, csupán annyi történt, hogy a keresztények megmásították Isten üzenetét, ezért a Bibliában már teljesen összekeveredett Isten igaz üzenete, az emberi kitalációval."

Ahogy korábban írtam! A keresztények Istene és a muszlimoké nem ugyan az!

- Csupán annyi történt?

Allah nem volt képes arról gondoskodni hogy fent maradjon az ő kinyilatkoztatása, üzenete! A muszlimok abban hisznek hogy a Mindenható Isten üzenetét meg lehet lazán másítani, összekeverni!

- Abszurd ilyesmit állítani! Még aki nem is hisz, de logikusan gondolkodik, az egy Mindenható és mindent tudó lény esetében, akinek akarata az hogy a kinyilatkoztatása megmaradjon, az képes azt megőrizni!

2021. szept. 29. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:

Azt mindjàrt gondoltam hogy Vidiripi biztosan reagàlni fog valamit :D

"Akkor mi szükség is volt elküldeni a prófétákat? Az iszlám szerint Allah több ezer prófétát küldött a világba különféle népekhez! Csak épp nem logikus, hogy akkor még is minek?"

Mondjuk azért mert szàmos olyan vallàs/nézet létezett és létezik amelyek félrevezethetik az embereket.

Egyébként én is feltehetnék kicsinyes kérdéseket, hogy a "keresztény Isten" miért nem tudott ezt vagy azt elintézni de nem teszem mert ugyanarról az Istenről beszélnék végső soron aki elküldte nekünk a Korànt.

Abdullah

2021. szept. 29. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Egyébként én is feltehetnék kicsinyes kérdéseket, hogy a "keresztény Isten" miért nem tudott ezt vagy azt elintézni de nem teszem mert ugyanarról az Istenről beszélnék végső soron aki elküldte nekünk a Korànt."

Tegyél fel kicsinyes kérdéseket.

Mert ki tiltaná meg? Senki!

De én ebben a kérdésben tettem fel kérdéseket! A kinyilatkoztatás témájában!

Adott egy Mindenható lény aki megteremtette az egész Univerzumot benne minden élőlénnyel! És nincs arra hatalma hogy megőrizze a saját kinyilatkoztatását? Sőt több ezerszer elbukott hiszen a muszlimok szerint rengeteg néphez küldött prófétákat! És mindenütt megmásították a kinyilatkoztatását?

Ugye ez ez vicc a részedről? De még így sem vicces! Nem nevetek!

Még logikailag is elbukik a dolog! Hívőként meg azt mondom ez felér egy káromlással, ilyet állítani!

Olyan csak az embernél van hogy elbukik több ezerszer és végre egyszer összejön neki valami!

Isten a Mindenható nem fog elbukni több ezerszer!

2021. szept. 29. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!