A keresztényeknek be kell tartaniuk Mózes törvényeit?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ez alatt a kérdés alatt egy válaszoló nagyon kardoskodik mellette. Sabbatot kell tartani? Szabad disznót enni? Körül kell metélkedni?
"Azért osszuk két részre a Bibliát és nevezzük Ószövetségnek, meg Újszövetségnek"
Eredeti bibliában nincs is ilyen elválasztó lap ezt csak utólag rakták bele, eredetileg az egész egyben van
#31.
Állj már le, te szektás adventista! Egy igaz Biblia van a kereszténységben, a keresztények által elismert, a legtöbb keresztény egyház által használt. A keresztényekre csak az Újszövetség törvényei vonatkoznak, az Ószövetségből csak az, amire Jézus parancsot adott és szerepel az Újszövetségben is.
Hol van kivéve? Egy csekély értelmű ember is felfogná, hogy ha csak Istent lehet imádni, akkor bálványokat nem. Lásd 1. parancs. Persze lehetne ragozni még 4-5 parancson át, de nem tenne hozzá semmi többet.
Egyébként mutasd már meg a Bibliában a számozást kérlek.
Szerintetek számít a föld alakja?
A bűnei miatt fog elkárhozni valaki, nem a föld alakjától.
Elnézést. Rossz kérdéshez írtam. #37
Amíg az ilyen semmiségeken vitatkozol, nem veszed észre, hogy leveszed a Krisztusról a szemed és úgy jársz mint Péter. Feltéve, ha a vizeken jársz.
Pár hete/hónapja, nem emlékszem pontosan, de az Isten azt tanította nekem, hogy a törvény igazságos, de irgalmatlan és ha betű szerint tartjuk meg, akkor még ítélkezésbe is bele visz minket, amitől a Krisztus óvva intett.
Nemrég szemléltette az Isten számomra, hogy milyen az, amikor az ember betű szerint tartja meg a törvényt. Mentünk kirándulni egy busszal édesanyámmal és volt egy hely, ahol a busz megfordult. Ezen a helyen volt két buszmegálló egymással szemben, az út mindkét oldalán. Majd megfordult a busz és elkezdett menni ki az utcából, de volt egy néni az egyik buszmegállóban, aki már majdnem kiugrott a busz elé, hogy álljon meg. De a buszsöfőr nem állt meg, hanem tovább ment. Odamentem hozzá és szóltam neki, hogy otthagytunk egy nénit, amire ő azt válaszolta, hogy a másik buszmegállóban lehetett felszállni (ami szemben, az út másik oldalán volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!