Konkrétan mi az "ősbűn", hol van az leírva, miért és meddig kell bünhődni?
tegnap 17:53 „Ha csak jelképes dolog lenne, akkor most nem halnánk meg !!”
Pedig a Biblia bűnbeesés története jelképes, és nem csak az, az egész teremtéstörténet az és még sok más dolog a Bibliában.
Az ember halandóságának oka nem az ős vagy eredeti bűn, hanem az emberi (ön-)tudat szánalmas állapota.
Én nem vagyok vallásos, de mivel régebben az voltam, és ismerem a Biblia ezen részét, ezért most leírom kissé kritikus szemszögből, számomra mit is jelent.
A tiltott gyümölcs a tudást jelképezi. Az ember kíváncsi természet, azonban Isten, mint ügyes diktátor megpróbálta az embert tudatlanságban tartani, az ember azonban mégis evett a gyümölcsből, ezért Isten bosszút állt és kiűzte az embert a paradicsomból. Sokan azt mondják, hogy a parancs nem teljesítést büntette Isten, szerintem azonban azt, hogy az ember ki akart lépni a boldog tudatlanságból, és meg akarta ismerni a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!