Elmagyarázza nekem valaki?
Az előző válaszoló kért engem számon, idézem:
"Egyébként te mennyit segítesz másokon? Mert nálunk működik karitász, ők ténylegesen elmennek a szegényekhez és segítenek nekik, akiket tudnak, anyagilag is támogatnak. Meséld már el, hogy te mit csinálsz azon kívül, hogy dumálsz?"
Nem őrizgetem, hogy mivel mit tettem, viszont van annyi igazságérzet bennem, hogy elmondjam, hogy helytelen dolgot állít rólam. Én egyszer se a személyébe kötöttem bele, viszont ő anélkül, hogy ismerne, számon kér.
Egyébként meg nem is tudom, mit vegyek áldásnak. Azt, hogy apukám még a születésem előtt lemondott rólam, vagy azt, hogy inkább más gyerekeit választotta inkább?
Én imádkoztam Istenhez, komfirmáltam is, sokáig tagja voltam a református ifjúsági közösségnek, de ennyi idő után, hogy nem javult a helyzetem annak ellenére se, hogy minden este imádkoztam egy kerek családért, nem nagyon tudok továbbra is hinni a dologban.
Nem tudhatod, nem kérdezted meg attól, aki tudja. Ha aranyozott is, mivel érdemli ki egy ugyan olyan ember, mint mi? Ha pár gramm is, az se kevés mennyiségű pénz.
Szia
A hozzászólásaidat olvasva jobban, könnyebben érthető, tulajdonképpen mire lennél kíváncsi. Ne keresd a vallásban a nehézségek megoldását, mert azt ott nem fogod megtalálni.
Mivel még fiatal vagy, tele vagy kérdésekkel, jobban bánt a sok igazságtalanság, és baj, probléma amelyeket magad körül látsz, viszont nem látod a reményt a megoldásra.
Ezt a világrendszert Sátán építette ki a politikával, vallással, kereskedelemmel irányítva. Emberi erővel már nem lehet, nem tudja megváltoztatni ezt senki.
Krisztus majdnem 2 ezer évvel ezelőtt reményt adott a követőinek, és megmutatta kicsiben, mit tesz majd az egész világra kiterjedően, ezért, hogy megszűnjenek mindazok a gondok, problémák amelyekről röviden írtál. Az, hogy tömegeket etetett meg, minden féle betegeket meggyógyított, halottakat támasztott fel...és tanított, tanított amennyi lehetősége volt, sokszor mér aludni sem volt ideje. Azt gondolod, jelenleg kevésbé van elfoglalva velünk emberekkel? Hát a Biblia nem ezt írja róla!
Az a királyság (ország), amelyért megtanított imádkozni, már a látóhatáron van. Ott nem csak azokat a problémákat szünteti meg, amelyek tégedet is nyugtalanítanak, de az egész emberiség MINDEN problémáját meg fogja oldani. Beteljesíti amit János apostol által ígért a Jelenések 21:3-5 verseiben: "Erre egy hangot hallottam a trón felől, mely hangosan ezt mondta: „Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig a népe lesznek, és maga Isten lesz velük. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
És az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak.”
Viszont addig NEKÜNK van teendőnk, hogy ott lehessünk, és a saját szemünkkel lássuk, megtapasztaljuk ezeket az isteni áldásokat!
"Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb szexuális bűnözőt/ragadozót keresztény körökben lehet megtalálni. Ott van nekik az a rengeteg pénz, és miért nem segítenek megoldani a világ problémáit?"
Az egyhazakkal kapcsolatos kritikaid egy resze kifejezetten jogos.
Azert legyel igazsagos es realis: nem igaz, hogy a legtobb szexualis bunozot egyhazi korokben lehet megtalalni. Semmivel nincs koztuk tobb, mint mas foglalkozasban, intezmenyben, csak ez szol nagyot a szenzacioehes mediaban. Es vannak egyhazak, akik egy idoben nem vizsgaltak ki rendesen es nem iteltek el ezeket az eseteket.
Az egyhazak rengeteget segitenek a raszorulokon es az ehezokon, Afrikaban az egeszsegugyi ellatas es iskolaztatas nagy reszet a kereszteny egyhazak latjak el. Keress ra pl. a magyar reformatus egyhaz diakoniai szolgalatara. De penzt a semmibol ok sem tudnak csinalni.
Manapsag mar nem nagyon epitenek olyan diszes katolikus templomokat sem, mint a barokk idokben. De ha szep egy templom, az sem jelenti azt, hogy oda kellett volna adni inkabb az osszes penzt a szegenyeknek. Ha jol tudom, a magyar templomok legnagyobb reszet nem tudjak futeni rendesen telen, es kabatban, sapka-salban ulnek ott az emberek - szerintem ez sem jo, nyugodtan be lehetne szerelni vmi futest, hogy ne fazzanak ki, foleg az idosek. A regebbi templomok pedig muemlekek, es a fenntartasuk, noha sok penzbe kerul, kulturalis szempontbol is lenyeges feladat.
Azt nagyon sajnalom, hogy csonka csaladban nottel fel. Elhiszem, hogy nagyon rossz!, es hogy elcsuggedsz, hogy nem hallgatott meg Isten.
Sajnos, az a baj, hogy az istenhit nem az, hogy kerek valamit es megkapom. Jo lenne, ha igy lenne. De hat mindannyian tapasztaljuk, hogy Isten nem hallgat meg minden imat, nem gyogyit meg mindenkit es nem gyogyit be minden lelki sebet... Viszont segithet neked, idovel biztos, hogy elfogadd es tovabb tudj lepni. Ebben batran bizhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!