Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmagyarázza nekem valaki?

Elmagyarázza nekem valaki?

Figyelt kérdés
Ugye több ezer évvel ezelőtt a jól ismert történet szerint Jézus megváltóként jelent meg Isten jobb kezeként a Földön. Akkor kevesebb ember, így kevesebb keresztény ember volt, illetve kevesebb probléma is. Most, a járványok, katasztrófák és tragédiák napjaiban élve, hol több milliárd ember él, így a segítségre szorulók is többen vannak, miért nem ölt testet, hogy a hitét erősítse az embereknek?

2021. szept. 16. 20:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem, hogy világosan válaszoltam a kérdésedre. :/

De ha van még kérdésed szívesen beszélgetek.

2021. szept. 18. 08:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

A pápának nincs arany trónja, szerintem valami rossz filmet néztél. Ráadásul a katolikus karitász a világ legnagyobb segélyszervezete, illetve anyagilag is a legtöbb segítséget nyújtják. Szerintem saját házad körül sepregess és vedd ki a szemedből a gerendát is.

2021. szept. 18. 09:48
 13/26 A kérdező kommentje:

Tény hogy a jelenlegi pápa már nem aranyból készült trónon ül, de attól függetlenül elődei igencsak azon trónoltak.

Egyszerűen választ keresek ezekre a kérdésekre. Hozzáteszem nem a minimalista stílusról híresek a katolikus templomok és épületek. Miért kell a pápának kezet csókolni? Miért kezelik úgy, mintha egy mindenki felett álló király lenne? Miért nem fogadják el, ha valaki a saját neméhez vonzódik? Miért csak a pozitív dolgok vannak mindig reklámozva a témával kapcsolatban?

A saját házam körül sepregessek persze, csak hát ha annyira segítenének mindenkin akkor lehet a keleti országokban illetve az afrikai térségekben nem lenne ilyen alacsony az életszínvonal. Ha ugyan olyan körülményekben élne mint egy átlag ember, és valóban látható jelei lennének a fejlődésnek, akkor az ateista emberek lehet nem ítélnék el magát az egyházat. Sose a vallással volt gond, mindenki abban hisz amiben akar. Általában az egyház mentalitásával és annak feltűntetésével vannak problémái az embereknek.

2021. szept. 18. 10:28
 14/26 anonim ***** válasza:

Már elődei se ültek arany trónon, sőt egyik se. Ilyeneket felesleges hazudoznod, mert könnyen lebuksz.

Kezet csókolni se kell, bizonyos esetekben a gyűrűt szokták csak.

Azért díszesek a templomok, mert Isten mindenből és a legjobbat és a legszebbet érdemli. Lásd Ábel és Káin áldozatát.

Amúgy miből segítsenek több száz millió emberen? Ennyire fogyatékos vagy? A Vatikán a világ legkisebb állama, bevétele csak a hívők adományából és turizmusból van. Miért nem vered az asztalt és óbégatsz mondjuk nagyobb, gazdagabb országoknál, vagy a világ leggazdagabb embereinél?

Egyébként te mennyit segítesz másokon? Mert nálunk működik karitász, ők ténylegesen elmennek a szegényekhez és segítenek nekik, akiket tudnak, anyagilag is támogatnak. Meséld már el, hogy te mit csinálsz azon kívül, hogy dumálsz? S látod, ez a legkárosabb mentalitás, amit művelsz, ennél károsabb nem nagyon van a világon.

2021. szept. 18. 11:10
 15/26 anonim ***** válasza:
Az egyház és a pápa és a katolikus egyház ket különb dolog. Az egyház a Krisztus hívők köössége, ahol Jézust követve élnek. Ha a pápa és a katolikus egyház is ilyenek, akkor ők is az egyhá tagjai, ha nem, nem. Az egyházat nem lehet nem lehet bekorlátozni intézmények közé, ez inkább egy láthatatlan kapocs a hívők között.
2021. szept. 18. 11:51
 16/26 A kérdező kommentje:

Általános iskolás koromban a kis zsebpénzemet is a rászoruló családokért való gyűjtésen oda adtam. Gesztenyét gyűjtöttem, hogy abból gyógyszer készülhessen. A kinőtt ruháim, illetve még ép játékaimat mind rászoruló gyerekek használják lehet a mai napig.

Rendszeresen adok pénzt a hajléktalannak, szintén zsebpénzből. Kupakot gyűjtök, stb. Kis dolgok, de sajnos a 17 évem alatt ennyit tudtam össze hozni.

Mellesleg pedig nem, nem vagyok fogyatékos. Úgy gondolom nem beszéltem rólad ilyen vállalhatatlan hangnemben. Szomorú azt látni, hogy 17 éves létemre higgadtabb vagyok mint egy valószínűsíthetően felnőtt ember. Az, hogy az egyháznak kevés pénze van, cáfolnám. Külön adózunk nekik, nagy lehúzás az egész.

Gondolom te magad is a hívők közé tartozol, nem hinném hogy a feletted álló személyek büszkék arra, hogy egy nálad fiatalabbal így beszélsz.

Látod nem becsméreltelek ismeretlenül, nem aggattam rád ilyesfajta jelzőket, mint te, és úgy gondolom hogy nekem se mondtad azokat jogosan. Akkor válaszolj csak erre, hogyha normális hangnemben vagy hajlandó közölni nemtetszésedet.

Mellesleg mindezeket az adományokat, bármilyen kicsik is voltak, félárvaként tettem meg és csupa jóakaratból. Nyilván nem fogod elhinni ezt nekem mert a véleményünk nem egyezik meg, de gondoltam attól még közlöm ezeket az apró tényeket.

2021. szept. 18. 12:52
 17/26 anonim ***** válasza:

Szebbet én se írhattam volna ;)

2021. szept. 18. 12:53
 18/26 A kérdező kommentje:

Te vagy, aki a 14. Választ írta?

2021. szept. 18. 12:58
 19/26 A kérdező kommentje:

Mellesleg a linkre kattints és az első képen nem véletlenül egy pápa ül arany trónon?

[link]

2021. szept. 18. 13:03
 20/26 anonim ***** válasza:
Ellenszenves ahogy őrizgeted magadban azt, hogy kivel milyen jót tettél. Sőt az is, ahogy bárkit számon kérsz.
2021. szept. 18. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!