Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a halottakkal tilos beszéln...

Ha a halottakkal tilos beszélni, Jézus miért beszélt mégis Mózessel?

Figyelt kérdés

És ha ezt mondják tinéktek: Tudakozzatok a halottidézőktől és a jövendőmondóktól, a kik sipognak és suttognak: hát nem Istenétől tudakozik-é a nép? az élőkért a holtaktól kell-é tudakozni? /Ézs. 8:19/

És hat nap mulva magához vevé Jézus Pétert, Jakabot és ennek testvérét Jánost, és felvivé őket magokban egy magas hegyre. És elváltozék előttök, és az ő orczája ragyog vala, mint a nap, ruhája pedig fehér lőn, mint a fényesség. És ímé megjelenék ő nékik Mózes és Illés, a kik beszélnek vala ő vele. /Mt. 17:1-3/

#Biblia #holtak megkérdezése
2021. szept. 12. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 ez mar csak filozofia , azt kell elfogadni amit a biblia ir hogy a csatát elvesztette es a kardjába dőlt.
2021. szept. 13. 10:13
 12/18 Dorkász06 ***** válasza:
21%

Kedves Kérdező!

Látszik, hogy te odafigyelve, elgondolkodva olvasod a Bibliát. Ez engem is arra ösztönöz, hogy utánanézzek mindennek.

Mivel a Biblia Isten szava, ezért semmiképp nem lehet benne egymásnak ellentmondó igazság. Való igaz, hogy elítéli a halottakkal való kapcsolattartást. Mindennek komoly oka van.

Mi történt akkor Jézus esetében?

Magyarázatot ad nekünk ő maga a 9. versben:

"Amint jöttek lefelé a hegyről, Jézus megparancsolta nekik: „Senkinek se mondjátok el a látomást, míg fel nem támad az Emberfia a halottak közül.”

Jézus azt mondta, hogy mindaz ami történt, egy látomás volt. Mit jelent ez? Nem képzelődtek, hanem a saját szemükkel és fülükkel látták és hallották az eseményeket. De mivel ez egy látomás, nem az elhunytak szellemeivel való találkozásról volt szó. Jézus is tisztában volt azzal, hogy milyen állapotban vannak a halottak, ezért teljesen kizárható ez. Hasonló ahhoz, mint amikor ma egy hologrammot látunk kivetítve.

Mi volt a célja?

Egyrészt megerősítette Jézust, hogy szembe tudjon nézni az előtte álló szenvedéssel. Azáltal, hogy biztosította arról, hogy Isten helyeslését élvezi, és előremutatott arra, amikor dicsőséges királyként átveszi a föld feletti uralmat. A követőinek pedig vígaszt nyújtott, és erősítette a hitüket.

2021. szept. 13. 11:08
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Nos a magyarázat nagyon egyszerű kedves kérdező!!!!

Az un. halottidézők sohasem voltak személyes kapcsolatban az igazi valós halottak lelkeivel. 4.D szellemvilágról beszélünk amit nem ismer az emberiség csak az Egy igaz Élő Isten általi kinyilatkoztatások és kijelentések által. Démonikus hitető szellemi munkákról van szó ezekben az esetekben és a médium elhiteti másokkal, mert ő maga is azt hiszi, hogy egy halottal kommunikál! ISten ezért tiltotta az emberektől a szellem és halottidézést, mert ezekben az esetekben nem a valóságosan meghalt illető személy szellemével kommunikál!!!

V.Móz.18;

10. Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

11. Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;

Erre van egy nagyon jó eset. Abban az időben (Saul Király idelyében) kiírtattak minden ilyen dologban mesterkedő embert, kivéve egy ismert asszonyt, aki Endorban lakott! Saul király titokban álruhában elment ehhez az asszonnyhoz, hogy tudakozódjék általa a már korábban meghalt Sámueltől. Az asszony nemet mondott és tartozkodott, mondván, hogy már abba hagyta a mesterséget, mert aki ezzel foglalkozik az halál fia. Saul erősködött és esküdözött, hogy titiokban marad és nem szól senkinek. Akkor az Asszony megidézte Sámuelt. És itt jön a lényeg, ugyanis nem a szokványos dolog történt, hanem valóban megjelent Sámuel igazi szelleme úgy annyira, hogy még az Asszony is megrémült. Gondolom ezután az eset után végképp abba hagyta mesterségét az Endori halottidéző asszony. I.Sám.28;5-20.

Jézus esete is más volt. Ott nem történt okkult szellemidézés hamis hitető démoni szellemek által, hanem ott valóban, valóságosan megjelent a 2 személy lelki szelleme.

Tehát röviden a halott és szellemidézők sohasem voltak valóságos kapcsolatban az igazi meghalt személy szellemével, hanem hitető szellemi démonok közreműködésével történik minden.

Kivéve a fent említett esetet, amikor valóban és valóságosan a meghalt Sámuel jelent meg ill. Jézus esetében, amikor valóban a meghalt Illéssel és Mózessel beszélt.

2021. szept. 14. 21:47
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"hitető szellemi démonok közreműködésével történik minden."

Akkor miért történt meg az amit Samuel szelleme mondott?

Jonathán meghalt és Saul is.

Biztos nem démon volt hisz Igaza lett

2021. szept. 15. 07:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Biztos nem démon volt hisz Igaza lett"

Azért nézzük meg hogy milyen bibliai példák vannak! Mert az a biztos nem olyan biztos!

Márk 5:7 majd hangosan így kiáltott: Mi közöm hozzád, Jézus, a magasságos Isten Fia? Az Istenre kérlek, ne kínozz engem! 8 Mert ezt mondta neki: Tisztátalan lélek, menj ki ebből az emberből!

Igazat mondott? Határozottan igen! És még is egy démon!

ApCsel 16:16 Történt pedig, hogy amikor imádkozásra mentünk, egy szolgálóleányka jött elénk, akiben jövendőmondás lelke volt, és aki urainak nagy hasznot hozott jövendőmondásával. 17 Ez követte Pált és minket, és így kiáltozott: Ezek az emberek a magasságos Isten szolgái, akik nektek az üdvösség útját hirdetik. 18 Ezt pedig több napon át művelte. Pált azonban bosszantotta ez, és hátrafordulva azt mondta a léleknek: Jézus Krisztus nevében parancsolom neked, hogy menj ki belőle! És az még abban az órában kiment belőle.

Kell külön magyarázni?

2021. szept. 15. 14:10
 16/18 anonim ***** válasza:
#15 Sámuel szelleme miért lenne démon? Sehol nem irja az ószövetségben hogy démont idézett meg, új szövetségnek meg semmi köze ehhez a történethez
2021. szept. 16. 07:41
 17/18 Blackice75 ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Én előszőr is azt mondom neked, hogy azért nem kapsz olyan amelyeket teljesen igazol az Írás(biblia), mert a világ vallási hamis tanitasainak,filozofiáinak es dogmáinak a szemszögéből próbálnak választ adni a kérdésekre , kedves felebarátaink.

Mert a világot az a szellemiség , téveszti meg és vezeti, és uralja, aki gyűlőli a Teremtőt!

A #13-as válaszadó áll a legközelebb az igazsághoz a válaszával.

De a válaszának utolsó mondatában van egy hiba, és idézem a mondatot ami így hangzik:

"Kivéve a fent említett esetet, amikor valóban és valóságosan a meghalt Sámuel jelent meg ill. Jézus esetében, amikor valóban a meghalt Illéssel és Mózessel beszélt."

Ebből a mondatból kiemelem EliYahu (Illés) profétát, mert Ő nem halt meg , úgy értem nem hakt fizikai(testi) halált, hanem elragadta az Atya fel a mennyekbe.

Bizonyiték erre itt ez a pár igevers vagyis az Atya szava:

2Kir 2:8 És fogá Illés az ő palástját, és összehajtva azt, megüté azzal a vizet; és az kétfelé válék; úgy hogy mind a ketten szárazon menének át rajta.

2Kir 2:9 És mikor általmentek, monda Illés Elizeusnak: Kérj tőlem, mit cselekedjem veled, mielőtt tőled elragadtatom. És monda Elizeus: Legyen, kérlek, a te benned való léleknek kettős mértéke én rajtam.

2Kir 2:10 És ő monda: Nehéz dolgot kértél; mégis, ha majd meglátándasz engem, mikor tőled elragadtatom, meglesz, amit [kérsz]: ha pedig [meg] nem [látándasz], nem lesz meg.

2Kir 2:11 És lőn, amikor menének és menvén beszélgetének, íme egy tüzes szekér tüzes lovakkal elválasztá őket egymástól. És felméne Illés a szélvészben az égbe.

Nos a fenti versekből egyértelműen lejön az, hogy EliYahu(Illés) nem halt meg , és soha nem is fogja a halált megtapasztalni!

Tehát az Ő megjelenő személyét illetően nem történt halott idézés!

Ezt tisztáztuk, és akkor most nézzük meg azt, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban Mózessel.

Mózessel kapcsolatban a legtöbb bibliát forgató, olvasó ember tudja hogy fizikai(testi) halált halt, még mielőtt a választott népet bevitte YAHUshua(Józsúé) az ígéret földjére!

Nézzük mit mond erről az Írás(biblia)

4Móz 27:12 Monda azután az Úr Mózesnek: Menj fel az Abarim hegyére, és lásd meg a földet, amelyet Izrael fiainak adtam.

4Móz 27:13 Miután pedig megláttad azt, takaríttatol te is a te népedhez, amiképpen oda takaríttatott Áron, a te testvéred;

5Móz 34:4 És monda neki az Úr: Ez a föld az, amely felől megesküdtem Ábrahámnak, Izsáknak, Jákóbnak, mondván: a te magodnak adom azt. Megengedtem neked, hogy szemeiddel lásd, de oda nem mégy át.

5Móz 34:5 És meghala ott Mózes, az Úrnak szolgája a Moáb földén, az Úr szava szerint.

5Móz 34:6 És eltemeték őt a völgyben, a Moáb földén, Béth-Peórral átellenben; és senki sem tudja az ő temetésének helyét e mai napig.

Nos aki nem érti meg az igéket, már pedig és sajnos,nagyon sokan nem értik meg azokat, csak úgy hiszik, vagy úgy jön le nekik hogy megértik!

Jogosan vetődik fel a kérdés , hogy ha tilos halottidezőkhöz, jósokhoz, varázslókhoz járni, akkor mi a helyzet itt Mózessel?

Pláne mit keres Mózes az úgynevezett "újszövetségben" ha egyszer az a filozófia, hogy a Tora törölve van ?! Na ez egy másik kérdés, de most nem ez a kérdés témája!

Ahhoz hogy erre megkapjuk a választ, el kell barangoljunk az Ó és az Új testamentumban is egy pár vers erejéig.

Mert a kettő összetartózik és nem választható külön!

A válasz a kérdésre az Atya Torájaban rejlik, vagyis az Ő rendeléseiben, parancsolataiban,instrukcióiban.

És akkor most elsőre nézzünk meg pár verset erre vonatkozóan az Ó szövetségből:

3Móz 18:5 Tartsátok meg azért az én rendeleteimet és az én végzéseimet, amelyeket ha megcselekszik az ember, él azok által. Én vagyok az Úr.

Ez 20:11 És adám nekik parancsolataimat, és törvényeimet kijelentém nekik, melyeket az ember ha cselekszik, él azok által.

Egyértelműen azt jelenti ki az Atya hogy aki az Ő igéjét vagyis parancsolatait és törvényeit, vagyis a Torát cselekszi , él azok által!

Ez azt jelenti hogy aki az Ő szava ami az ige vagyis a Tora szerint él , mindvégig egész életében az elnyeri majd az örök életet, vagyis megtartatik!

Tehát, aki az Atya parancsolatai szerint él, az már nem számít halottnak, de aki nem aszerint éli mindennapjait az most még életében is az Atyánál halottnak számít, hiszen majd elkárhozik!

Nézzük meg mit mond a Megváltó maga erről, és azt tartsa észbe mindenki, hogy a Megváltó az Atya szava, az emberként megszületett Tora. Neki nem volt saját neve, és saját akarata sem, az Atya nevében jött , es az Atya akaratát teljesítette!

Soha nem törölt el semmit, abból ami az életre visz!

Akkor nézzük mit is mond:

Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Azért mondta ezt mert Ő emberként képviselte az Atya szavát a Torát, aki Őt követi az a Torát követi, tehát a parancsolatokat sehogy nem lehet megkerülni , ha be akarunk jutni majd az örök életbe.

Mindegy, hogy mennyire ezt adták be a világnak és ezt a hazugságot hiszi el mindenki! Attól meg ez nem lesz igaz! Mindegy hogy Pál leveleit mennyire lehet a Tora ellen magyarázni, Pal soha nem tanított az Atya szava ellen!

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek(Torának) vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből(Tora) egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Ez a két fenti ige elég egyértelmű hogy nem törölgetni jőtt meg megsemmisiteni bármit is az Atya parancsolataiból ami az életre visz mindenkit aki azokat cselekszi , hitből!

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Egyértelmű , hogy aki cselekszi az Atya akaratát, parancsolatait , rendeleteit, vagyis a Toráját ami az ige, azok fognak az örök életre menni!

Mert aki nem úgy él az már most jelenlegi életében, halottnak számit.

Erről tesz említést a Megváltónk az alábbi két versben:

Máté 8:21 Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda neki: Uram, engedd meg nekem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.

Máté 8:22 Jézus pedig monda neki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.

az alábbi a lényege Maté 8:22-nek:

A HALOTTAK, TEMESSÉK EL AZ Ő HALOTTAIKAT!

A tanítvány halott atyja és élő rokonai nem voltak megtértek,

Ezert ők is halottnak voltak beszámítva még életük során, azért mondta azt, hagyd hogy a halottak(a rokonai, mint akar az anyja, testvérei stb..) temessék el az ő halottaikat!

Mert a halott apa is hozzájuk tartózót , mivel életében nem megtért emberként élt!

Tehát,aki a Tora szerint él az holta utan is élőnek számít, hiszen az örök életre lesz feltámasztva , mivel még "életében" átment a halálból az életre!

Mózes abszolút az Atya szava Torája szerint élt , így élőnek számít mindig , holta után is!!!

Ezért jelent meg ott a hegyen a Megváltónak Péter szeme láttára!

Mert:

Máté 22:32 Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene.

Márk 12:27 Az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene. Ti tehát igen tévelyegtek.

Luk 20:37 Hogy pedig a halottak feltámadnak, Mózes is megjelentette a csipkebokornál, mikor az Urat Ábrahám Istenének és Izsák Istenének és Jákób Istenének mondja.

Luk 20:38 Az Isten pedig nem a holtaknak, hanem az élőknek [Istene]: mert mindenek élnek ő neki.

És az élők azok, akik az Atya szavában a Torában, vagyis a Megváltóban hisznek, úgy élnek járnak cselekednek!

HalleluYah!

2021. szept. 19. 00:16
 18/18 anonim ***** válasza:

"Tehát, aki az Atya parancsolatai szerint él, az már nem számít halottnak, de aki nem aszerint éli mindennapjait az most még életében is az Atyánál halottnak számít, hiszen majd elkárhozik!"

De aki nem él úgy mert valai fogyatékossága van és nem tudja betartani?

2021. szept. 19. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!