Mert ilyen barbár törzset régen hordott már a föld a hátán...
2021. aug. 25. 12:14
3/9 anonim válasza:
Mert nem embernek való dolgok ezek. Fő az ima, harc, fegyverek és alázatosság.
2021. aug. 26. 23:51
4/9 anonim válasza:
Mert nem akarják, hogy egy bizonyos rezgésen rezegjen a nép. Ők valami teljesen mást akarnak 😌
2021. aug. 31. 21:11
5/9 anonim válasza:
A primitíveknél nem tilos a tánc és a zene, sőt, nagyon is fontos. A tálibok éppen ezért nem primitívek. Annál rosszabbak.
2021. szept. 7. 15:16
6/9 anonim válasza:
Ez a mohamedán vallásra jellemző, nem a tálibok sajátossága. A vaskalapos mohamedánok szerint tilos hangszeren játszani (kivéve egyes esetekben dob), és csak Allahot dicsőítő vagy pedig imára hívó (müezzin) éneket szabad énekelni. A tálibok radikális mohamedánok, így ők is ezt vallják.
2021. szept. 7. 20:15
7/9 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy a radikálisoknál ez van. Binláden bandaja is ezt a követ fujta. Az isis nál is ez a módi.
Az okok,homályosak.
Az élőleny ábrázolásnál tudom mi az ok,bár szerintem az is égbekiálltó marhaság.
De a zenében,táncban mi a tiltani való?
2021. szept. 7. 20:20
8/9 anonim válasza:
Azt én sem tudom, és a Korán se tiltja kifejezetten. De ha neten rákeresel pl arra hogy "music in Islam", akkor ott lesz egy csomó értelmezés és vélemény.
2021. szept. 7. 20:28
9/9 anonim válasza:
Ez szerintem csak az iszlám puritán irányzata. keresztényeknél ez a karót nyelt bibliaövezet kb, ahol a rockzene meg a diszkó a sátáné. Azelőtt meg a kalandregényekre mondták ezt (gondolom). Az tudtátok, hogy a kukoricapehelynek szándékosan van olyan semmilyen íze? Csinálhatták volna finomra is, de akkoriban meg az volt az elképzelés, hogy az intenzív ízek mindenféle bűnös gerjedelmet okoznak, és egy tisztességes ember kenyeret és vizet, és egyéb érzékletben szegény dolgokat fogyaszt.
A fundamentalizmus egyik sajátsága az érzelmek lefojtása, és egyéb, általában sötétebb, perverzebb módon való kiélése. Hasonló újpuritanizmus figyelhető meg a harmadik hullámos feminista mozgalmakban is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!