Van arra remény (homoszexuális katolikus férfi), hogy I Ferenc pápa ex chatedra tévedhetetlen dogmaként kinyilatkoztatja hogy a homoszexuális kapcsolat nem bűn?

"Disznóval érintkezés is bűn stb"
Visszajöttek a Mózesi törvények? Ószövetség van? Király:)

"Jézus nem mondta, sőt visszautal az ószövetségre hogy tartani kell Mózes törvényeit.."
Aha, egész pontosan ezt mondja, hogy ha betölti, akkor vége a törvényeknek. És betöltötte. Te milyen Bibliát olvasol? A blikk kiadását? Szegény Pál is kb. 40 milliószor erősíti ezt meg, hogy nincs érvényben a Törvény.

"10. miért marad bűn?"
az első válaszban már írtam? De ha nem vagy szefós, akkor is tudod, hogy nem természetes állapot. A hívő azért lesz hívő, mert gyűlöli a bűnt és az aberrációt. Ha te igazi hívő vagy, akkor gyűlölöd a homoszexualitásod.

Kreatti szerintem többet rombol itt, mint bárki más.
De olvasd csak el a brilliáns érvelését!
Miért bűn?
Válasza:
"az első válaszban már írtam?"
Mit írt?
"Mind bűnösök voltunk"
Ezt.
"De ha nem vagy szefós, akkor is tudod, hogy nem természetes állapot."
Eleve sérteget.
De amúgy ez természetes állapot: azért fordul elő a természetben is.
Tehát ő most nem mond igazat.
Ez nem bűn véletlenül?
"A hívő azért lesz hívő, mert gyűlöli a bűnt"
Ja. Mindebből aztán pontosan megtudjuk, hogy ez miért bűn!
"Ha te igazi hívő vagy, akkor gyűlölöd a homoszexualitásod."
Plusz még bűntudatot is akar kelteni benned.
Amúgy az összes írása ilyen: igyekszik minél nagyobb ködöt és sötétséget terjeszteni, egy kis sértegetéssel egybekötve.
Nem igazán értem, hogy miért nem tiltják már ki innen. Többet rombol itt, mint bárki más.
Ja, és van több neve, amiről az üzemeltetők tudnak is.

"Aha, egész pontosan ezt mondja, hogy ha betölti, akkor vége a törvényeknek."
álomvilágban élsz, ezek szerint lehet ölni, paráználkodni, stb stb??
még mindig érvényesek a mózesi törvények ezért is fog elkárhozni a többség. Szombatot vagyis Shabbatot ugyanúgy tartani kell hisz ez a szerződés része!!

"álomvilágban élsz, ezek szerint lehet ölni, paráználkodni, stb stb??"
Ezt ki mondta? Te tényleg azt hiszed, hogy pl. én azért tértem meg, hogy utána bűnözzek? Ne a magad képmutatóságából indulva ítélj meg mást.
Én és a hívő testvéreim azért tértek meg, mert gyűlöltük a bűnt. Gondolod, hogy ha nincs leírva, hogy "ne ölj", akkor mi agyatlan módon gyilkolászunk?
És a szeretetbe mióta fér bele a paráználkodás, ölés, hazugság, stb.?
"még mindig érvényesek a mózesi törvények ezért is fog elkárhozni a többség. Szombatot vagyis Shabbatot ugyanúgy tartani kell hisz ez a szerződés része!!"
Hát akkor tartsd! És tudod mit, próbálj üdvözülni a törvény megtartásából!
Na jó, nem cseszek ki veled, inkább olvasd Pál leveleit és hitből üdvözülj, ne a törvény cselekedeteiből. Hidd el, jobban jársz!
@15, szia kiskutyám, látom követsz mindenhová. Mi újság? Hogy vagy? Most nincs rád időm, úgyhogy egy ideig feleslegesen koptatod a klaviatúrádat, ne fogok adekvát válaszolni neked.

"mert gyűlöltük a bűnt"
De ez már a múlt, ahogy látom.
A viselkedésed alapján.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!