Az Apcsel 20, 28-at hogyan magyarázzák ki a tanúk?
Az említett ige:
Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek, hogy legeltessétek az Isten egyházát, amelyet tulajdon vérével szerzett.
ApCsel 20:28 HUNB
Isten a saját vérével szerezte. Ez egy egyértelmű Ige, hogy Jézus Isten. Ezt hogy szokták kimagyarázni?
Megnéztem az újszöv szövegét, így szól: ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου. ¹
Ott a Theosz, az Isten szó szerepel.
Megnéztem a tanúk sajátos bibliáját, ott viszont már ez áll:
amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg
Ők beszúrták a Fia szót, ami eredetileg nem szerepelt a szövegben.
Ha mai napig elfogadják a Károlit, akkor miért kellett egy olyan, amibe plusz szavakat raktak, hogy az illeszkedjen a tanításaikhoz?
Szia,
Magad mondtad ki: azért, hogy illeszkedjen a tanításaikhoz.
Az ÚVF nem valós fordítás, sokkal inkább egy fordításnak álcázott bibliamagyarázat, úgy van átírva a szöveg, hogy az mindenben megfeleljen a tanításoknak. Ugyanezt teszik a történelemmel is, az évszámokat úgy igazítják hogy abból kijöjjön az 1914, egyiküket sem zavarja, hogy pl. Nabukodonozor trónralépését napra pontosan tudjuk: ie. 605 szeptember 7.
Üdv. Péter
Nem tudom erről a különbségről.
Egy unitárius Bibliát is megnéznék, de sajnos neten nem találtam. Bár ők Krisztus feltámadásában sem hisznek.
"Őket annyira nem ismerem. Milyen Bibliát használnak?"
Nem tudom sajnos. Azért próbáltam rákeresni, mert ők sem hisznek a Szentháromságban. Kíváncsi voltam, hogy ez az ApCsel rész náluk is úgy van, mint a tanúknál vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!