Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lassan teljesen elvesztem a...

Lassan teljesen elvesztem a hitemet Isten iránt, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2021. szept. 6. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tarts ki, mert az állhatatosságnak nagy jutalma van.

Zsolt 103:2 "Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!" Ezt a zsoltárt Dávid írta, aki évekig bujdosott, gyakran pusztákban és barlangokban lakott, mert az életére tört Saul. Aztán egyik gyereke megölte a másikat, meg még lehetne sorolni a kaatsztrofális eseményeket az életében. Valahogy ő mégis megőrizte a hálás szívét Isten felé.

Hajlamosak vagyunk az életünkben a rosszra fókuszálni, azon gondolkodni, ami nincs, a jót meg természetesnek venni. A jó dologokon gondolkodni erőfeszítést kíván. Mégis erre hív el az Ige:

Fil 4:4-9 "Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! Jóságotok legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel van! Semmiért se aggódjatok, hanem minden körülmények között imádság és könyörgés által hálaadással tárjátok kéréseiteket Isten elé! És Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami nemes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetremélt ó, ami jó hírű, azaz ami kiváló és dicséretes, azon goldolkodjatok! Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt tegyétek, és veletek lesz a béke Istene!"

2021. szept. 6. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

erre nem nagyon lehet így válaszolni, írj még!

milyen hited volt, és hogyan, miért kezdted elveszteni?

szeretnéd visszakapni?

2021. szept. 6. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok. Amit tanácsolni tudok az az, hogy jól kapaszkodj. Nem tudom hogy állsz, én pl az élve elkárhozás szélén a bűneim szándékos cselekvése miatt, így számomra abba kellene hagyni, amíg ad az Isten erőt ehhez, hogy abba hagyjam. Hogy te hogyan állsz arról részletesebben ha írsz, részletesebb választ tudsz kapni.
2021. szept. 7. 07:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
De amit még tudok tanácsolni, hogy az Isten tudja a legjobban, hogy mi kell a hitednek, hogy megmaradjon és erősödjön, Őt kell kérdezned elsősorban, mert Ő tudja ezt pontosan megmondani neked.
2021. szept. 7. 07:10
 5/5 Prókátor ***** válasza:

Segíts magadon, és Isten is megsegít!

Mindenek előtt hozz egy döntést: akarsz-e Istenhez tartozni, akarod-e őt szolgálni, akarod-e az Ő útjait járni? Ha eldöntötted a választ, akkor már csak egy dolgod van: Imádkozz! Úgy imádkozz, mint még sosem! Ha kell, kényszerítsd magad az imára. Mond el imáidban, hogy miért érzed magad egyre távolabb tőle. Mond el, hogy mit szeretnél tőle, hogy szerinted mi adhatna hitet a számodra. Kérj tőle hitet, erőt, reményt.

Majd járj nyitott szemmel, füllel, elmével és szívvel! Isten nem fog tétlen és néma maradni.

2021. szept. 7. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!