Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos vagy? Ha igen,akkor...

Vallásos vagy? Ha igen,akkor milyen vallású?

Figyelt kérdés

2021. szept. 6. 03:21
1 2
 11/18 anonim válasza:
75%
Igen. Római katolikus vagyok.
2021. szept. 7. 10:58
 12/18 tozser ***** válasza:

Érdekesek az ILYEN semmire nem való kérdések, amikor valaki az általa ismeretlen egyénektől szeretné megtudni milyen templomba/imaházba is járhatnak.

Mert egy vallás "megtartása" még nem egyenlő a hétvégi imaház/templom látogatással.

A kérdés LÉNYEGE..miért olyan érdekes EZ a kérdező számára?

2021. szept. 7. 18:15
 13/18 Csakegysajt95 ***** válasza:
Papíron református vagyok de amúgy amennyire csak lehet távol tartom magam a vallástól. Nem vallom magam hívőnek.
2021. szept. 8. 02:05
 14/18 kriszpo ***** válasza:

Ha tágabb értelemben nézzük, akkor mindenki vallásos, még az ateisták is. Én például gyenge ateista vagyok: Nem foglalkozok a vallásokkal, mert nem érdekelnek, de elfogadom, hogy te xy vallású vagy és így békében élhetünk egymás mellett a vallás tekintetében. Én ezt vallom, tehát vallásos vagyok.

A szó klasszikus értelmében (katolikus, zsidó, mohamedán, ...) pedig NEM vagyok vallásos.

2021. szept. 8. 07:24
 15/18 kriszpo ***** válasza:
12: Lehet, hogy egy kisebb kutatáshoz kell neki, vagy csak egyszerűen kíváncsi rá, hogy a GYK-re járók közül ki milyen vallású. Nem kell túlgondolni.
2021. szept. 8. 07:26
 16/18 anonim válasza:
15: hát igen, de ez így egyáltalán nem reprezentatív és én pl. már ott elakadtam, hogy ha meg vagyok keresztelve (római kat.), de fullra nem gyakorlom és a Zistenről is kb. annyi az elképzelésem, hogy = az ősrobbanást kiváltó szikrával, de utána nem nagyon "nyúlt bele" a dolgokba... bizonyíték nulla, a többi dolog (Biblia, Jézus stb.) meg csak hiedelem/mítosz. Akkor én most vallásos vagyok?
2021. szept. 8. 08:46
 17/18 kriszpo ***** válasza:

16: Persze, hogy ez magában nem reprezentatív, de ha máshol is érdeklődik már körvonalazódhat valami az emberek vallásosságával kapcsolatban. Én sem arra gondoltam, hogy a szakdolgozatához kívánja felhasználni a kutatási eredményeit :)

Nekem az a személyes véleményem (és lehet vele nyugodtan vitatkozni), hogy az az igazi hívő, vallásos ember, aki a lelke mélyén hiszi és tudja a vallásának tanításait, eszméit. Ahogy említettem: én teljes mértékben gyenge ateista vagyok, nem fogadom el egyik vallást sem magamra nézve, mert nem hiszek egyik tanításában sem. Hívő vagyok, mert hiszem, hogy van az emberek, akik hasonlóképpen gondolkodnak.

Elfogadom ha más hisz valamiben, mert neki ez jelenti a megnyugvást, a lelki békét.

A papír és az, hogy a szülők belekényszerítik gyermekeiket a saját vallásuk felvételébe (csecsemőkori keresztelés, hittanra járatás) mind nem számít, ha a gyermek sem akkor, sem később felnőtt korában nem hisz a saját vallásában.

2021. szept. 9. 12:44
 18/18 kriszpo ***** válasza:

"Hívő vagyok, mert hiszem, hogy van az emberek, akik hasonlóképpen gondolkodnak."

Helyesen: Hívő vagyok, mert hiszem, hogy vannak emberek rajtam kívül, akik hasonlóképpen gondolkodnak mint én, és velük egy "vallásban, hitbe" tartozunk.

2021. szept. 9. 12:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!