Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy itt a GYK....

Miért van az, hogy itt a GYK. fórumon mindenki JT.-ellenes?

Figyelt kérdés
Vagyis majdnem mindenki, aki nem Jehova Tanú..

2021. szept. 4. 16:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Mégis apostoli vallásnak tartják magukat. Vallják hogy ők az egyetlenek akik megtartották az apostolok tanításait. Úgy a katolikus mint az ortodox. Elgondoltam ha olyan keresztények lennének akkor nem kéne kérkedjenek vele. Meg az már milyen hogy az ortodox pap a templomba azt mondta ( ott voltam) hogy a reformátusok eretnekek és összehasonlított minket a szektás neoprotenstánsokkal. Egy apostoli pap hogy uszithatja a népet. Azon csodálkozom hogy még a magyarok ellen nem uszit. Biztos mert Nagyvárad római katolikus többségű és azokat jobban elviselik.
2021. szept. 5. 10:14
 22/28 A kérdező kommentje:
Na ja Anjutca, a mai Magyarországon élők is magyarnak vallják magukat, közben közük nincs a honfoglaló ősmagyarokhoz, leszármazottilag..
2021. szept. 5. 11:00
 23/28 anonim ***** válasza:
74%

Kedves Péter azért szerintem gondold meg kit tekintessz testvérednek.

Jézus a benne hivők egységéért imádkozott, de ha belegondolsz, hogy mi az alapja az egységnek amiért imádkozott, akkor remélem nem gondolod komolyan amit irtál. Nem kell, hogy minden felekezet mindenben pontosan ugyanúgy higgyen, de azért vannak alapvető igazságok. NEM tekintem testvéremnek azt aki nem hiszi, hogy Jézus Isten akármennyire is lehet kitartóbb vagy szerényebb. Majd ha végbemegy az életében egy Pálfordulás akkor. De addig csak olyanok mint az Apcselben a farizeusok, akik ahogy a vértanú István fogalmazott: "mindenkor a Szentlélek ellen igyekeztek".

2021. szept. 5. 13:08
 24/28 A kérdező kommentje:

23-as, igaz hogy Péternek írtál, de hadd válaszoljak én:

Jézus minden embert a testvéreként kezelt, nem azt nézte hogy mi az illető vallása vagy származása. Nem nézte hogy ez zsidó, amaz meg pogány..

A felebaráti szeretet volt a tanításának az az egyik alapja: Luk. 10,27. Mt 22,39...

Ez a tanítás nála és az apostoloknál is újra és újra megnyilvánult.

Ha elfogadod a Bibliát, akkor azt is tudod, hogy Ádám után minden ember a testvéred és nem azt fogod nézni, hogy ez most JT., az katolikus, emez muszlim, amaz meg "csak egy" kínai.

Tanítása alapján az embertársi vagy felebaráti szeretet, amely minden ember felé megnyilvánul, az egyik legfontosabb bizonyítéka annak, hogy valaki a követője és igaz keresztény. Nem kultuszról, meg szentségekről tanított, hogy majd azok alapján üdvözül az ember. Aki olvasta az Újszövetséget, annak tudnia kell ezekről. Nem egy valláshoz vagy adott felekezethez való tartozás teszi az egyént az isteni család tagjaivá, hanem egyedül a testvéri szeretet - olyan szeretet, amely minden embert átölel.

Na mára ennyit a szentbeszédből, de ez volt Jézus tanításának az alapja.

2021. szept. 5. 15:45
 25/28 anonim ***** válasza:
63%

" Az őskeresztényeknél egyáltalán nem volt olyan kultusz mint náluk és olyan szentségek, amik ma ismertek ebben a csoportban, kivéve kettő "szentséget", amit a protestánsok megtartottak."

Ezt őskeresztény forrásokkal is tudod bizonyítani?

2021. szept. 5. 19:18
 26/28 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező! A #24-es kommentbe írt válaszoddal szerintem az a baj, hogy a feltétel nélküli szeretetet összemosod a feltétel nélküli elfogadással. Isten mindenkit feltétel nélkül szeret, de nem fogad el senkit feltétel nélkül. Az Efezusi levélben (Ef 4:4-5) le van fektetve néhány fundamentális kérdés, amelyben a keresztények között nem lehet vita vagy egyet nem értés. Ez a testvériség "teológiai" alapja:

"Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett és mindenek által és mindenekben."

Márpedig a JT nem ugyanabban az Úrban hisznek, mint a keresztények. Mi valljuk, hogy az Úrban hiszünk, aki Isten volt, megtestesült és emberré vált, majd feltámadása után újra elfoglalta isteni pozícióját. JT abban hisznek, hogy Jézus egy arkangyal volt, egy teremtmény. Ez súlyosan aláaknázza azt a szeretetet, amit Isten tanusított a világ iránt. Ha nem Isten maga szenvedett és halt meg a kereszten, hanem egy teremtménye, akkor a kereszténység alapja, a megváltás isteni műve szűnik meg. Ezért és néhány más hasonló ok miatt nem lehetséges velük az egység.

Tényleg buzgók, lojálisak a vezetőikhez (bárcsak lennének olyan vezetőik, akik megérdemlik, hogy lojálisak legyenek hozzájuk), és legtöbben jószándékúak, de hidd el, rossz tulajdonságaik is bőven vannak. Azonban a Biblia egyértelműen fogalmaz az 1Tim 6:3-5-ben: "Ha valaki tévtanokat hirdet, és nem tartja magát a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédéhez és a kegyességhez illő tanításhoz, az felfuvalkodott, és nem tud semmit, hanem a vitatkozás és a szóharc betegségében szenved..."

2021. szept. 5. 19:53
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Kedves, hogy csak itt a GYK. fórummal kapcsolatban kérdezed. Ennek a bibliai próféciának be kell teljesednie a Máté 24 részéből, amely leírja az utolsó napok jellegzetességeit: "9. Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért."

Nem Jehova tanúi ellenesek vagyunk igazából hanem amit terjeszteni akarnak az ellen szólalunk fel!

Az Őrtorony tanítások és propaganda ellen!

Jehova tanúi a nevük még is egy olyan bibliai részt idéz Zita amely Jézus Krisztus vonatkozik mert Jézus neve miatt kellett és kell elszenvedni a hívőknek azokat a dolgokat amelyeket olvasni lehet!

"Ott van a honlapunk, utána lehet nézni, nem titkolunk semmit."

Igen ott a honlapjuk amelyen nincs fent hogy valaha az ENSZ-l voltak kapcsolatban pedig Sátán szervezetének tartják.

- A vének könyvének nevezett kiadványt sem találhatod meg az weboldalon.

2021. szept. 5. 22:14
 28/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

"Nem egy valláshoz vagy adott felekezethez való tartozás teszi az egyént az isteni család tagjaivá, hanem egyedül a testvéri szeretet - olyan szeretet, amely minden embert átölel."

Mint irtam, vannak alapvető igazságok. Mint pl az, hogy Jézus a fundamentum. Aki az alapkövet megveti annak botránkozására lesz. Mégis ki lesznek rekesztve sokan pedig Isten mindenkit szeret? Isten országát nem csak azok az emberek nem láthatják meg akik nem születtek újjá a Jézus Krisztusban való hit által, hanem még a természet sem láthatja meg újjászületés nélkül. Új lesz minden. Szinte majdnem minden végidőkkel kapcsolatos bibliai rész figyelmeztet a tévelygésre és a hitetésre. Jézus a végidőkről szóló próféciai beszédét a Máté 24-ben azzal kezdte, hogy "meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket mert sokan jőnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek."

Jézus óva intette a tanitványait a más Krisztusban való hittől. Hidd el ez a legsarkalatosabb pontja az egységnek és nem a - elnézést a kifejezésért - majomszeretet. Egyébként pedig Isten családjába csak születéssel lehet bekerülni. Ne engedd, hogy a legfontosabb dolgot elhomályositsák hamis tanokkal. Ajánlom szives figyelmedbe a 26-27-es válaszokat is. Szép napot!

2021. szept. 6. 07:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!