Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy itt a GYK....

Miért van az, hogy itt a GYK. fórumon mindenki JT.-ellenes?

Figyelt kérdés
Vagyis majdnem mindenki, aki nem Jehova Tanú..

2021. szept. 4. 16:11
1 2 3
 11/28 SIDLER22 ***** válasza:
100%

5-ös válaszoló vagyok. Én ismerlek titeket közelebbről.

Nem is értetek valójában ahhoz amit fikáztok. Pár szavas fogalmaitok vannak róla, hogy mi az evolúció meg ilyesmik, de konkrétabban nem tudjátok miről van szó.

Ezen kívül nagyon nagy tévedésben éltek ha azt hiszitek, hogy azért utálnak az emberek titeket mert a biblia ezt így kimatekozta.

Van egy nagyon jó kísérlet ötletem csak az a baj, hogy pofám nincs hozzá.

A kísérlet úgy nézne ki, hogy én minden 3.-ik vagy 4.-ik előadásra bemennék (ugye be lehet mert nyilvános) és elkezdeném mondani, hogy

"Üdvözlöm önöket!

Egy kicsit beszélgetni szeretnék önökkel az evolúcióról és a tudományos világ működéséről mert látom, hogy előszeretettel fikázzák ezeket holott azt se tudják miről van szó.

Esetleg érdekelné önöket?"

Nyilván a válasz az lenne, hogy nem.

Majd én tiszteletteljesen elköszönnék és 2-3 hét múlva ismét visszamennék ugyanezzel a szöveggel.

Pár hónap után mit éreznétek felém? Hogy nem vagyok normális? Megutálnátok? Kihívnátok a rendőrséget?

Ha ezek után sem esik le, hogy miért utálnak titeket az emberek akkor ti tényleg egy másik univerzumban éltek.

És lehet nekem osztani az észt, hogy "jaaj nem megyünk vissza ugyanoda ennyiszer..."

Persze, hogy nem. Azért tudtam kisgyerekként már fejből, hogy melyik háznál van kutya és melyiknél nem mert olyan ritkán mentünk oda vissza.

És azzal is jöhettek, hogy Armageddonig higgadtan elküldenétek minden egyes alkalommal. A különbség az, hogy nektek ezt muszáj elviselni én viszont a saját házamban élek saját törvényekkel és nekem nem muszáj. Szóval ne arról nyilatkozz, hogy a gyülekezet mit tenne mert nagy eséllyel a szabályzat miatt semmit. (Különbe nagyon beégnétek, hogy ti mentek bele a világba, de hozzátok aztán nem menjen senki!) Hanem arról, hogy te mint vén tag ezt hogy kezelnéd magadban.

2021. szept. 4. 18:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
7# Ez mekkora meglátás :)))))) Pacsi!
2021. szept. 4. 19:14
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert erőszakkal próbálnak rávenni, hogy térj meg.

Hozzánk folyamatosan jártak, zaklattak minket.

Előfordult, hogy rendőrt kellett hívni.

Illetve egyszer Pesten a kórházban is zaklatták a betegeket a kórtermekben.

És hiába mondod nekik, hogy nem érdekel, megy utánad és nyomja a kezedbe a szórólapjukat

2021. szept. 4. 19:20
 14/28 anonim ***** válasza:
90%
Nem a GYK. fórumon mindenki JT.-ellenes, hanem úgy általánosságban en bloc az emberek jt. ellenesek, mert mindenki tudja hogy egy elborult veszélyes szektás banda vagytok. Nyilván azokon kívül akik tagok a szektában.
2021. szept. 4. 19:24
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok JT tagja, és sok bajom volt már velük, mert azt tapasztaltam, hogy nem lehet értelemesen vitát folytatni velük, de azért próbáljátok beleképzelni magatokat a helyükbe. Azt tanítják nekik a vezetőik, hogy senki nem üdvözül, csak az, aki Jehova Tanúja. Ha ezt ők elhiszik, és elhiszik, akkor egyértelmű, és szeretetteljes részükről, hogy mindenkit be akarnak szervezni, mert jót akarnak a másik embernek.

Ha te mondjuk meg lennél bizonyosodva, hogy pokolgép van egy épületben, ami hamarosan robbabn, és szereted az embertársaidat, akkor elég rámenős lennél abban, hogy rávedd az embereket az épület elhagyására.

Szóval csak azt akartam mondani, miután jobban megismertem őket, hogy sok jó dolog is van náluk, de természetesen vannak olyan alapvetően téves tanításaik, amelyek lehetetlenné teszik velük a komolyabb egység kialakítását.

Leginkább azt találtam jellemzőnek rájuk, amit Pál apostol kora zsidóiról írt: "Szívem vágya és könyörgésem az Istenhez, hogy üdvözüljenek. Tanúságot teszek róluk, hogy buzgóság van bennük Istenért, de hiányzik a helyes megértés. Félreismerik ugyanis az Istentől eredő megigazulást, és a magukéval próbálják helyettesíteni. Nem vetik alá magukat az Istentől eredő megigazulásnak. Márpedig a törvény végső célja Krisztus, aki által minden hívő megigazul." (Róm 10:1-4)

Ami pedig a legkevésbé segít, az a személyeskedés és a durvaság, nem csak a Jehova Tanúi felé, hanem bárki felé, aki másban hisz, mint te.

2021. szept. 4. 22:55
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi nem csak a gyk-n, de a valo eletben is utaljak a normalis emberek a szektakat.
2021. szept. 4. 22:58
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

1-es válaszoló, méghogy az ortodoxok nem keresztények meg a katolikusok? Több mint 2000 éve megvannak, Krisztus után, ők vagyis a katolikus volt a legelső es a skizma után alakultak ki az ortodoxok. Bar lehet az ortodoxok voltak az elsők és a katolikusok kiváltak....ezt reformátusként nem tudom. Az ortodoxok jobban tartják a hagyományokat ( tömjénezés, egy katolikus templomban hol tömjéneznek, szenteltviz, háttal misézés a népnek hogy ne a Szentségeknek forditson hátat a pap mert az bün, ha megáldanak keresztvetéssel akkor ugyanúgy kell fogadni, ha elvonul előtted a papság keresztet vetel, ilyeneket katolikusoknál csak bucsun látni és ott se vetnek keresztet mert nem tudják a szokást, stb) de a kereszténységet Rómában tette államvallássá Constantin. Úgyhogy van itt homály, hogy kerul a kereszténység Bizáncba ha egyszer Romában tették államvallássá.

A Jehova tanúi a keresztények akiknek 100 eves ha van a vallásuk vagyis szektájuk? Eretnek egy kiscsaj, mert egy keresztéynek fáj hogy Közel Keleten üldöznek minket. És ami még rosszabb hogy 50 év mulva itt is üldözni fognak minket. Jézus megmondta ezt előre.

2021. szept. 5. 01:12
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

"és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért."

Zitus nem tudom észrevetted-e, de titeket Jehova nevű műszó miatt szekálnak a keresztények, és egyedül a keresztények mert világi hatalom nem nagyon piszkál titeket. Úgy általában e világ szelleme jól kijön veletek. Xd

2021. szept. 5. 04:03
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Szerintem amit te vélelmezel az inkább érzés mint valós tényeken alapuló megállapítás. A kommentelők többsége szerintem nem kifejezetten a tanúk ellen van, sokkal inkább az ellen a sok téves és félrevezető tanítás ellen amit próbálnak képviselni itt az oldalon.

Tudományosnak tűnő leírásokat és kiragadt mondatokat hoznak fel érvként a tanításaikra és a bibliafordításnak nevezett biblia kiadásuk veri ki sokszor a biztosítékot nálunk. Komoly tényeket nem vesznek figyelembe a történelemben és hát ezek miatt bizony néha keményebben fogalmazunk velük szemben amiért ezúton is elnézést kérek. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy egy átlag keresztényhez képest sok minden sokkal kitartóbbak, sokkal szerényebben élnek, és sokkal odaadóbban végzik a missziót. Összességében én testvéreimnek tekintem őket, mégha néha keményebben is szólok velük szemben.

Üdv. Péter

2021. szept. 5. 08:41
 20/28 A kérdező kommentje:

17-es, nem akarok újabb témát nyitni, de itt nagy tévedéseid vannak.

A katolicizmus mai formájában legalább annyira közel áll a pogánysághoz és más vallásokhoz, mint a kereszténységhez. Az őskeresztényeknél egyáltalán nem volt olyan kultusz mint náluk és olyan szentségek, amik ma ismertek ebben a csoportban, kivéve kettő "szentséget", amit a protestánsok megtartottak. A középkori és a mai katolicizmus és ortodoxia a körülmények hatására jött létre, ahogy alkalmazkodott a megtérített népek vallásához.

2021. szept. 5. 10:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!