Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mehetnék el úgy a Hit...

Hogy mehetnék el úgy a Hit Gyülekezetébe, hogy a szüleimet ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Valahogy nekem annyira nem szimpatikus az,hogy elmegyek a gyülekezetbe,hogy Istennel legyek és mellette meg tönkre teszem a családomat.Holott én szívesen mennék,de ez így mégsem jó.Mondják,hogy nem a földi dolgokhoz kell ragaszkodnunk,de ez azért így mégse járja.Hazudhatnék,hogy ide meg oda megyek,de az is bűn.Tudom,hogy küzdeni kell a hitért,de nem akarom a szüleimet se kicsinálni.
2010. aug. 30. 17:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó elötti: én azt gondolom, hogy nem Isten és az anyja között kellett választania, hanem a gyülekezet és az anyja között. Korántsem ugyanaz.

Nem akarlak befolyásolni, ha látod értelmét, járj, de azért gondold végig, megéri-e neked.

Istent követheted, szeretheted anélkül is, hogy gyülekezetbe járnál, s ezzel talán édesanyádat sem bántanád meg. S azon is gondolkodj el: nem csak azért akarsz elmenni, mert szeretnél egy közösséghez tartozni, s a hitedben megerösítést keresni?

2010. aug. 30. 21:17
 12/18 anonim ***** válasza:
57%
Kedves utolsó, tudod ha Istent ott találja meg, akkor szerintem hadd menjen. Imádkozz és kérj vezetést, és meg fog oldódni a problémád. A gyülekezetben azt mondják,hogy a család, a béke és a szeretet fontos. Imádkozz értük és hogy oldódjon meg a probléma. De ha úgy érzed, ez a te utad, járj rajta.
2010. aug. 30. 21:29
 13/18 yuda ***** válasza:
82%

A biblia szerint békességre hívott el az Isten, ezért nem logikus hogy előre azt írod,tönkretennéd a családod ha elmennél-miért is?

Amíg gyerek vagy engedelmességgel tartozol a szüleidnek,kivéve természetesen ha valami bűnre akarnak rávenni-de ez ritka -mert akkor úgy szól az írás,hogy inkább Istennek engedelmeskedni,mint a bűnnek-de mint mondtam-a szülők többsége szerencsére nem lopni,vagy gyilkolni stb. . . tanítja a csemetéit-így szerintem nem kell aggódnod.

-engedelmeskedhetsz tehát bátran a szüleidnek és járhatsz gyülekezetbe-nem zárják ki egymást.

2010. aug. 31. 16:19
 14/18 A kérdező kommentje:

megbántam,hogy feltettem itt ezt a kérdést

köszönöm a kedves válaszokat:-)

már levelezem ez ügyben

2010. aug. 31. 20:19
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Abbab az egyben reménykedem, hogy nem rossz tanácsokat kapsz. Isten legyen a tanácsadód!
2010. szept. 1. 00:00
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Am... hol írja a Biblia, hogy a hazugság bűn? Dávid is hazudott, Jonatan is... és még sokan mások. Ha nem ártasz vele senkinek... a Biblia csak azt mondja, hogy ne a másik kárára. De ha ez neked fontos, szerintem menj el. Én is jártam oda, és ott tényleg vannak igazi keresztények + ott van Isten jelenléte is (ami a mai világban nagyon ritka!)

Sok sikert!

2010. szept. 1. 15:22
 17/18 anonim ***** válasza:
26%
én meg azt bántam meg,hogy elvakult csőlátásúakat próbálok lebeszélni ilyen dolgokról.sok sikert,és csak rájuk hallgass!:-)
2010. szept. 1. 18:22
 18/18 anonim ***** válasza:
48%
Kérdezőnek. A 6/17 már egy hitgyülekezetes agitátor. Milyen ember az aki azt mondja ,hogy ne törődj a szüleiddel, hanem csináld azt amit akarsz. A HITGYÜLEKEZET EGY ÜZLETI VÁLLALKOZÁS. Miért nem jó Neked valamelyik ezer éves, vagy több évszázados már bizonyítottan és beváltan működő egyház? Megéri ,hogy a hülye duma és a kiváncsiság oda vigyen és szomorúságot okoz a szüleidnek.
2012. jan. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!