Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják a valásosok...

Honnan tudják a valásosok hogy igazuk van?

Figyelt kérdés

Sok vallási vitánál találkozok azzal hogy a valamilyen vallású ember nem feltétlen vallásos módon közli a másikkal hogy téved mert nem abban hisz mint ő.

De a hitnek nem az lenne a lényege hogy hiszünk akkor is ha nem tudjuk hogy igazunk van? Akkor meg milyen alapon mondja bárki is a másiknak hogy amiben hissz az nem úgy van?

2021. aug. 30. 13:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kerdezo, sosem fogsz olyan "bizonyitekot" kapni, amilyet te varsz.

Emberi tudas azonban nemcsak termeszettudomanyos tesztekbol szarmazik.

Gondold csak vegig, egy nap alatt hany olyan gondolatod, dontesed, erzesed van, ami mogott semmifele klinikai teszt es bizonyitek nem huzodik. Tehat bizonyitek nelkul gondolkodsz es cselekszel.

Nyersebben: ha valaki hulyeseget kerdez, nem fog ertelmes valaszt kapni.

2021. aug. 31. 22:18
 22/22 A kérdező kommentje:

21

Bizonyíték nélkül cselekszek és gondolkodok.

De ez nem jelenti azt hogy nem lehetne megmérni, kiszámolni hogy miért azt teszi az ember amit.(kiszámolnit nem úgy értem hogy letudom vezetni egy a4 es oldalon)

Ha valamit nem tudsz bizonyítani akkor azt csak hiszed nem tudod.

Ilyen egyszerű. Mondhatom én hogy az időjárás a környezet szennyezés miatt ilyan amilyen. Ezt csak hihetem amíg nincs rá bizonyíték.

Nyersebben: ha oltari nagy hulyeseget allitasz akkor ne lepodj meg ha nem hagyom szo nelkul.

2021. szept. 1. 08:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!