Honnan tudják a valásosok hogy igazuk van?
Sok vallási vitánál találkozok azzal hogy a valamilyen vallású ember nem feltétlen vallásos módon közli a másikkal hogy téved mert nem abban hisz mint ő.
De a hitnek nem az lenne a lényege hogy hiszünk akkor is ha nem tudjuk hogy igazunk van? Akkor meg milyen alapon mondja bárki is a másiknak hogy amiben hissz az nem úgy van?
"Sok vallási vitánál találkozok azzal hogy a valamilyen vallású ember nem feltétlen vallásos módon közli a másikkal hogy téved mert nem abban hisz mint ő."
Hogyan kell vallásos módon közölni?:)
"De a hitnek nem az lenne a lényege hogy hiszünk akkor is ha nem tudjuk hogy igazunk van? "
Pont nem. A keresztény hit logikai meggyőződésen alapul. Az pedig ugyebár a legerősebb bizonyítási mód.
"Akkor meg milyen alapon mondja bárki is a másiknak hogy amiben hissz az nem úgy van?"
Ellentétben veled, gondolkodik.
Gondolkodj. Ha meggyőződtél, hogy 2+2=4, akkor milyen alapon javítod azt, aki azt mondja, hogy 5?
"'Ugyanis egy érettebb keresztény normális hangnemben beszél a másikkal, nem sérteget."
Értem. De az ateisták pont azt szokták mondani, hogy ők a Biblia nélkül is tudják az erkölcsöt. Tehát akkor a normális hangnem mégis csak vallási különlegesség, és mégsem tudják a jómodort Biblia nélkül?
Én azért kíváncsi lennék a másik oldalra is. Az éremnek két fele van...
"Hogyan kell vallásos módon közölni?:)"
Ahogyan azt a 2. válaszoló is leírta.
A hogyan nemre pedig itt a jó példa:
"Ellentétben veled, gondolkodik."
"
Tehát akkor a normális hangnem mégis csak vallási különlegesség, és mégsem tudják a jómodort Biblia nélkül?"
Nem kell biblia a jómodorhoz.
De egy valásos istenfélő embernek példát kéne mutatnia és a valásának megfelelően viselkednie.
Eleve hogy jönnek ide az ateisták?
" A keresztény hit logikai meggyőződésen alapul. Az pedig ugyebár a legerősebb bizonyítási mód."
Na már pusztán kíváncsiságból. Leírnád azt a megcáfolhatatlan bizonyítást amire itt gondolsz?
Ha félsz hogy egy ide tévedő ateista 2 szóban rácáfol akkor írhatod privátba is. De túlsok logikára a 3. válasz után nem számitok.
"Én azért kíváncsi lennék a másik oldalra is. Az éremnek két fele van..."
Pontosan itt mi lenne az érme másik fele?
Mert ilyen az emberi természet.
Az ateista is azt gondolja, hogy igaza van. Pedig ő csak hiszi a maga igazát.
szia
A "vallásos" embernek nem biztos, hogy igaza van. Egyedül Istennek van igaza, amikor Róla beszélünk. Ott a Szava, a Biblia. Ha onnan adok választ egy Istennel kapcsolatos kérdésre, és azt valaki nem fogadja el, akkor magát Isten igazságát utasítja vissza. Ennek többféle oka lehet. De a lényeg, minden Istennel, vagy akár a jövőnkkel kapcsolatos kérdésre a válasz egyedül a Bibliában leírtak a hiteles.
Ezt persze lehet elfogadni, és visszautasítani, ahogyan sokan teszik is.
KZitus
"és azt valaki nem fogadja el, akkor magát Isten igazságát utasítja vissza."
Amennyiben te jól értelmezed. Sokszor olvastam olyan vitákat ahol a bibliát különböző módon értelmeztek.
De persze ezzel azt is feltételezzük hogy a Bibliában írtak igazak és nem egy olyan vallás követői hisznek a valódi istenben akiknek a vallása valamelyik másik könyvön alapul.
Hogy honnan tudjak a vallasosok, hogy igazuk van, az attol fugg, mi a tema.
Ha Isten letezese a kerdes, akkor mi azt hisszuk. Nem tudjuk. Senki nem tudhatja. Szerintem. En senkinek nem szoktam nekiugrani csak azert, mert nem hisz Istenben, es nem tartom racionalis, logikai kerdesnek a dolgot.
Abba azért belekotnék, hogy
"De egy valásos istenfélő embernek példát kéne mutatnia és a valásának megfelelően viselkednie."
mondod te. Nem tudom, te "vallasos istenfelo ember" vagy-e, de nem ajanlom, hogy ilyeneket eloirj.
Nem utolsosorban azert, mert vannak ateistak, akik erre szamitva ezt kis is hasznaljak (hogy tudniillik mi nem fogunk durvabban visszaszolni, allitolag).
Az, hogy "Ellentétben veled, gondolkodik.", gunyolodas es sertes, akarki mondja. De ha ateista mondja, akkor rendben, ha vallasos, akkor nem?
Ezt felejtsd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!