Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy nyerjem vissza a hitem?

Hogy nyerjem vissza a hitem?

Figyelt kérdés

Egész életemben vallásos voltam (katolikus keresztény), hittem és éreztem Isten szeretèt.

Az elmúlt 7 év alatt viszont hiába imádkozom, nem hallgattatik meg az imám én pedig kezdek egyre rosszabul lenni, és már az is megfordult bennem, hogy nincs Isten.

Magányos vagyok és vágyom a szerelemre, de hiába imádkozom nincsen szerencsém. Természetesen nem csak várom a csodát, én is teszek érte és irreális elvárásaim sincsenek a párkeresèsben, mégis csak visszautasítás és szomorúság volt az elmúlt 7 év.

Isten azt hirdeti, hogy az élet értelme a szeretet, mostanában én egyre depressziós vagyok.

Már nem imádkozom és kezdek máshogy tekinteni a világra. Volt bárki, aki teljesen elvesztette a hitèt majd mégis sikerült visszanyernie? Engem a jóisten, már ha létezik fekete listára tett.

2021. aug. 27. 16:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Hol probálkozol társat találni? Jársz gyülekezetbe, templomba? Ott nem szoktak programok lenni, ahol egyedülállók ismerkedhetnek?
2021. aug. 27. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Sok oka lehet annak, hogy nem találtad meg a párodat, de ebből elég merész dolog arra következtetni, hogy nincs Isten. Nem ez mutatja meg Isten létezését, ezt te sem gondolhatod komolyan.

Jól írtad, hogy Isten azt tanítja nekünk, hogy szeressük egymást és valóban a létezés értelme és alapja a szeretet, Isten legjellemzőbb tulajdonsága is a szeretet. 1János 4:8 "...mert Isten szeretet" . Viszont ezt nem szabad összekeverni a szerelemmel, amit te kergetsz.

Sajnos sokan állnak úgy a hithez, hogy ha imádkoznak valamiért és az nem teljesül, akkor már kiábrándulnak és elfordulnak Istentől.

Bennem ez mindig felveti a kérdést, hogy mi lehet az ilyen személyek hitének alapja? Írod, hogy már nem imádkozol, elvesztetted a hited - nm tudom ennyiből megítélni, de talán nem volt túl szilárd az a hit eddig sem.

Egyébként meg nézz körül a világban, mennyi "elmebeteg" rohangál körülöttünk. A párkapcsolatok -különösen a házasság intézménye romokban hever. Lehet, hogy megkímélt eddig Isten téged egy sor csalódástól.

Tudod a boldogságod nem függhet attól (sem) hogy találsz-e párt magadnak vagy sem. És nem függhet egyéb külső tényezőtől sem pl munkahely, karrier, pénz, stb. A boldogság magadban, ott belül van, egy belső megelégedettség érzése, hogy elégedett vagy azzal, amid van és teljesnek érzed az életed. Ez egyfajta szemléletmód és gondolkodás. És nem csak a kapcsolatban élő emberek boldogok ám! Nem az a feltétele. Sok egyedülálló is nagyon értelmes, teljes életet él. A hála és az alázat az alapja a boldogságnak és Isten nélkül nem lehetünk boldogok egyáltalán. Ha őszintén magadba nézel és számba veszed azokat a dolgokat, amik vannak neked, látni fogod, hogy mennyi mindent kaptál már Istentől.

Tedd meg, hogy ma este imádkozol majd és mondj hálát 3 dologért, amid van és amit értékelsz az életedben. Holnap is keress 3-at, aminek örültél.

Nézd meg, hogy változik-e az érzésvilágod ennek hatására.

Egy másik, ősrégi tapasztalat: Ha kergeted a pillangót, sosem tudod elkapni. De ha lefekszel a virágos réten és vársz, magától rád fog szállni. Szóval ne "kergesd" a szerelmet. A megfelelő személy a megfelelő időben megtalál, de addig töltsd el értelmesen az időt. Te magad vagy a felelős a saját boldogságodért, ezt ne helyezd egy ismeretlen ember kezébe.

2021. aug. 27. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Pál azt mondja, aki csak ebben az életben reménykedik az Istenben, az mindenkinél nyomorultabb. Vannak, keresztények, akik nem találják meg a hozzájuk illő párt. De Isten nem ígért ilyet. Ő azt ígérte, hogy gondot visel a Benne hívőkről. Tedd meg ami tőled, telik a párkeresésben, ha mégse jön össze, akkor fogadd el. Azt értem, hogy nem fájdalommentes a dolog, kérj erőt Istentől, hogy el tudd bírni. Keresd a lehetőséget, hogy mivel lehetnél Isten hasznára, mi az amit hatalmadban, lehetőségedben áll megtenni (segíteni valakinek pl.), karitatív munka stb. Barátaid vannak?
2021. aug. 27. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:

(most latom, a 2-es jol leirja, amit en is akartam mondani)

A meg nem hallgatott imak elcsuggesztik az embert, es meggyengitik a hitet. Ez teljesen ertheto.

Azt irod, mar nem imadkozol.

Ha szeretned visszanyerni a hited, azt javaslom, kezdj imadkozni, de ezt a temat tedd felre. Isten tudja, hogy szeretnel part talalni. Imadkozz roviden, mondjuk a Miatyankot. Vagy adj halat 2-3 dologert, ami aznap tortent.

Vagy ha sehogy nem megy, akkor tedd felre az egeszet. Idovel magatol visszaterhet a hited. (Nem biztos.)

Ha a hited tartalma eddig foleg az volt es azon alapult, hogy Isten altalaban megadja, amit kersz, akkor ertheto. De tudjuk, hogy Isten nem hallgat meg minden imat. Ismerek tobb embert, akik evtizedek ota szenvednek fajdalmas, sulyos betegsegben. Isten nem gyogyitja meg oket, de hisznek. Mert megertettek es tapasztaltak, hogy Isten a fajdalomban, szenvedesben is veluk van. Isten jelen van az eletunkben, az elso lelegzetvetelunk elott-tol az utolso utanig, es senkit nem hagy el. Akkor terhet vissza a hited, ha a tartalma ennek a jelenletnek a felismerese lesz, vagy ez IS lesz - es akkor mar novekedtel a hitben. Ha ezt megtalalod a lelki eletedben, akkor sok helyzetben erot tud adni kesobb is.

Most a parkereses nehezsegeire nem terek ki, csak annyit mondok, hogy 7 ev keresessel, csalodasokkal, szomorusaggal nem ritkasag. Nagyon nehez, es ilyenkor mindig azokat vesszuk eszre, akiknek siman megy - de hidd el, ez normalis.

2021. aug. 27. 21:36
 5/7 anonim válasza:

Keressètek először Isten orszàgat ès az Ő igazsàgàt ès ezek ràadàsul megadatnak majd nèked!

Isten jobban ismer mint te sajat magadat ès hidd el jòt tervezett az èleteddel.Ha egyedül nem vagy boldog valòjàban a pàrkapcsolatban sem leszel az.Engedd el ezt a dolgot egyelőre imàdkozz,szolgàlj Istennek ès higgy higgy higgy...akkor is ha az ellenjezője làtszik megvalòsulni.Hit àltal nyerhetjük el az igeretet.Istent kell hogy helyezd az első helyre az èletedben ès akkor minden màs a helyère kerül.Isten alkalmassà akar tenni a pàrkapcsolatra de ehhez az kell hogy bizz benne ès tedd le az Ő kezèbe ezt a dolgot ès a rendelt időben megadja majd a segìtőtàrsat.Ő jobban tudja mi a jò nekünk mint mi sajàt magunk.Gyönyörködj az Ùrban ès megadja szìved kèreseit!

2021. aug. 27. 22:45
 6/7 KZitus ***** válasza:

Szia

A hitedet a leghamarabb úgy nyerheted vissza, ha naponta olvasod Isten Szavát, a Bibliát. Te naponta kéred őt imában, de a válaszait az imádra, sokszor, sokféle módon a Bibliában találod, de ha nem olvasod, nem engeded, hogy Isten "beszélgessen" veled. Az Istennel ápolt jó kapcsolat rengeteg nehézségen át tud lendíteni, és a leendő párodat is segít meglátnod, és megtalálnod. Ameddig nem, addig türelmet és belső békét kaphatsz Tőle. A tapasztalat íratja ezt velem. Depressziós akkor lesz az ember, ha nincsen belső békéje.

Filippi 4:6, 7

"Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és könyörögtök hozzá, és közben hálát adtok neki. Így Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által."

2021. aug. 28. 12:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Igyekszem erőt meríteni és gondolkodni rajtuk.

2021. aug. 29. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!