Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a bibliában benne van hogy...

Ha a bibliában benne van hogy ne ölj, akkor miért ölték meg a boszorkányokat?

Figyelt kérdés
Ha Jézus mindenkit egyformán szeret, akkor miért veti meg a melegeket?... És még sorolhatnám

2021. aug. 26. 01:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"A zsidók saját halálra kövezési törvényüket sem tartották be sokszor, mert gondlom maguk is durvának tartották. "

Pont, hogy a halálra kövezést mindig tartották. Nem véletlen volt Jézus és a parázna asszony esete...

""Időjárás megjóslása "jövendő" mondása is ördögi ennyiből?" miért kötekszel ilyen kérdéssel??"

Jövő héten kezdődik az iskola és akkor kicsit jobb lesz a helyzet. Legalábbis napközben

2021. aug. 26. 13:49
 12/24 anonim ***** válasza:

"Pont, hogy a halálra kövezést mindig tartották. Nem véletlen volt Jézus és a parázna asszony esete..."

A Tóra és Talmud írja elő a megkövezést számos bűncselekmény büntetéseként. Az évszázadok során Rabbinikus zsidóság számos eljárási korlátot dolgozott ki, amelyek gyakorlatilag végrehajthatatlanná tették ezeket a törvényeket.

[link]

Már nem tudom hol olvastam korábban erről részletesen, ha megtalálom megírom

2021. aug. 26. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:

[link]

A "Mode of judgement" fejezetnél van kifejtve például

2021. aug. 26. 13:59
 14/24 anonim ***** válasza:

10es értem. Én meg az eredeti görög athén argónra akinek semmi köze sem volt a kereszténységhez xd.

9es mert a régi gyógyitok/alkimisták is biztos sötét erőket használtak amiért elégették őket.

2021. aug. 26. 14:08
 15/24 anonim válasza:
100%

Jézus megveti a melegeket?

Mikor beszéltél vele? 😄

2021. aug. 26. 14:11
 16/24 anonim ***** válasza:

"9es mert a régi gyógyitok/alkimisták is biztos sötét erőket használtak amiért elégették őket."

Még mindig az ószövetségnél és a boszorkányokról, varázslókról van szó. Hol vesztetted el a fonalat?

2021. aug. 26. 14:14
 17/24 anonim ***** válasza:
16os ott hogy oké, elméleti síkon csak őket pusztítsák. De gondolj bele, akkoriban aki nem érted a növényekhez, vagy kevésbé értette a világ mükődését az varázslásnak láthatta az alkémiát vagy a gyógyitást. Gyakorlatba ezt a félreértelmezést láthattuk az inkvizició cselekedetein át.
2021. aug. 26. 14:22
 18/24 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatba ezt a félreértelmezést láthattuk az inkvizició cselekedetein át."

Logikailag megkérdőjelezhető párhuzam. Az általános inkvizíciót meg kevered a spanyol inkvizícióval, aminek nem sok köze van a Bibliához és a kereszténységhez. Ószövetségben hol írnak az alkímiáról? Honnan tudod eleve, hogy erről van szó? Ez nagyon sok sebből vérzik.

Sámuel könyvében nagyon nem erről van szó, sem az 1 Mózesben

2021. aug. 26. 14:30
 19/24 anonim ***** válasza:

18as. Nevezd meg a lábad latinul. Nem tudod, melyiket fogod írni? Az általad használt szót.

Na így lettek régen gyógyitokból/alkimistákból boszorkányok. Nem ismerték a dolgok miértjét is inkább kuruzslónak hívták őket. Ma miért nincsenek a kamu jósokon kivül ilyenek?

2021. aug. 26. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:

"Na így lettek régen gyógyitokból/alkimistákból boszorkányok. Nem ismerték a dolgok miértjét is inkább kuruzslónak hívták őket. Ma miért nincsenek a kamu jósokon kivül ilyenek?"

Sámuel könyvében nagyon nem erről van szó, sem az 1 Mózesben - írtam az előbb. Ez egy teszt volt, és megbuktál. Fogalmad sincs, hogy mi áll a Bibliában, csak vakon vagdalkozol

"Nevezd meg a lábad latinul. Nem tudod, melyiket fogod írni? Az általad használt szót."

Que? Szerintem ne magadból kiindulva osztályozd az egész világot

2021. aug. 26. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!