Szerintetek elérkezett az idő (vagy már talán késő) "kifutni Babilonból ?
Babilon feltehetően Rómát jelképezte, mivel abban az időben Róma fedőneve Babilon volt. Ebből fakadóan a szerző Róma bukását vetíti előre, ezért szólítja fel a keresztényeket, hogy menjenek ki onnan.
Nem tartom valószínűnek, hogy a szerző előre látta volna, hogy mi lesz a Római Birodalommal, viszont jól következtette ki, hogy mi lesz vele.
"Szerintetek elérkezett az idő (vagy már talán késő) "kifutni Babilonból ?"
Az üdvösség feltétele továbbra is Jézusban való újjászületés.
Babilon egy ősi város a mai Irak területén. Továbbá Rómát is Babilon névvel jelölték. A Jelenések könyve továbbá beszámol egy babiloni világvallásról, amely a fenevadra, azaz az Antikrisztusi birodalomra ráül, majd bekövetkezik ennek a kevély és gazdag világvallásnak a bukása is.
Sokan ezt a babiloni világvallást a Római Katolicizmussal azonosítják, mások egy egyesített világvallásról beszélnek, a lényeg: azok vannak/lesznek a babiloni vallásban, akik nem Krisztuséi, hanem az Antikrisztus menyasszonyai inkább.
Jellemző tulajdonságai ennek a babiloni hamis világvallásnak a Biblia alapján:
- Krisztus helyett vagy mellett más személy, hamis istenek tisztelete, kultusza vagy imádása.
- színei a skarlát és a bíbor
- gyilkolta vagy gyilkolja az igazi, Krisztushoz tartozó keresztényeket
- hét dombon ül, ez a központja a hamis világvallásnak
"Kozeledik, kozeledik...ajanlatos keszulodni. Valoszinuleg 2030-tol bedurvul."
2000 éves mantra, nem unjátok még?
De gondolom azért az feltűnt, hogy már 2000 éve is mindegyik bokorban ott lapult az idő... aztán csak nem jön, mindig 10 évre van.
Nem váltott ki belőlem indulatot, csak megkérdeztem, hogy hány ezer évig fogjátok még szajkózni ugyanazt.
Kedves kilences, mondom, hogy nem eltem 2000 eve, es biztos vagyok benne, hogy nem lapul minden bokorban az ido, sem most, sem akkor. Ha arra gondolnal, hogy egyesek kijelentik 10 evente, hogy ime eljon a vilag vege...
Nos en a 2030-as datummal es az utaba kovetkezo bedurvulassal arra celoztam, hogy egy nagy lepessel kozelebb leszunk a "szingularitashoz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!