Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy akik...

Miért van az, hogy akik Yahuah-ban hisznek YHWH-t írnak mikor ez nem lehet Yahuah rövidítése?

Figyelt kérdés
Javítsatok ki ha valamit rosszul gondolok. Akik szerint Isten/Elohim neve Jehova/Yehova/Jehovah/Yehovah/Jahweh/Yahweh stb. különbözőkép írják, hogy: JHVH/YHVH/JHWH/YHWH. Na mármost gondolom én, hogy ez az adott Isten/Elohim nevének rövidítése (tudom, hogy sokan úgy tartották, hogy ok nélkül senki se vegye a szájára Isten/Elohim nevét és ezért találták ki). A kérdésem az, hogy akik Yahuah-ban hisznek ők miért a pont a YHWH-t fogadják el és, hogy miért van 100 írásbeli verziója Isten/Elohim nevének? A kérdés nem szándékozik provokációt kelteni megértésüket köszönjük.

2021. aug. 25. 00:49
1 2 3 4 5
 21/45 Blackice75 ***** válasza:
0%

Kedves munyamunya én hitelesnek találom azt a forditást, de ha gondolod megszerzem a közösségünktől a miénket mert nemrég lett leforditva általunk is és belinkelem neked!

Ami ezt a forditast illeti , egyedül a nevekkel nem vagyok, vagyunk megbékelve!

Egyébkent ha meg ismered a jubileumok könyvet is, hogy lehet az hogy mégsem ismered fel az igazságot??

A forditás nagyszerű , ezért ajánlottam, de akkor te nem voltál egyenes velem szemben mikor ezt lekérted , azt játszva meg hogy nem olvastad még!!!

Kérdem én újra , ha egyszer leforditották, és elolvasták,elolvastad, hogy lehet az hogy mégsem jön at belőle az igazság? Hogy lehet az hogy még mindig Úr meg Úr Jézus meg akármi?

Vagy ha olvassátok a 66 kánont amit a biblia néven ismerünk, hogy nem talált rá meg arra egyetlen keresztény sem ahol az Atya elmondja hogy Őt a Baál(Úr) nevén említik , es majd az idők végén ezt eltőrli az Őt követők szájából?!

2021. aug. 26. 10:32
 22/45 munyamunya ***** válasza:

21 Blackice

Nem állítottam semmi olyasmit, hogy még nem olvastam a Jubileumokat, egyszerűen és jóhiszeműen megkérdeztem, hogy hol találom az általad használt verziót, mert természetesen feltűnt, hogy mások a nevek. Nem gondoltam, hogy egy meglévő szöveget idézel forrás nélkül, szó nélkül belejavítgatva.

Ami az "úr" megszólítást illeti, véleményem szerint semmilyen negatív tartalommal nem bír ez a szó, egyszerűen azt jelzi, hogy az Örökkévalóé az uralom, Ő a tulajdonosa mindennek és mindenkinek. Nem tudok olyan személyekről, akik Baál-nak neveznék az Istent. Hóseásnál sem azzal van gond, hogy ezt a szót ismételgették volna az Izraeliták, hanem paráználkodtak, "elment szeretői után, rólam pedig elfeledkezett, ezt mondja JHVH", vagyis konkrétan idegen isteneknek áldoztak (a 16. versben többesszámban is van a "baál").

2021. aug. 26. 11:47
 23/45 anonim ***** válasza:
55%
Lényegtelen ezen rugózni, mert mindegyik nyelv más és más. Jézus nevének sincs egységes kiejtése és írásképe. Mindegyik nyelven másként írják és másképp mondják - az eredeti kiejtéshez köze nincs. Ugyanígy van Jahve nevével is. Használhatod Jahveként vagy Jehovaként, pl oroszul már megint teljesen más.
2021. aug. 27. 15:12
 24/45 Blackice75 ***** válasza:
30%

22 Kedves munyamunya

Csak azért nem találsz semmi negativumot ebben a megszólításban , hogy "úr" mert abban annak a filozófiának a tükrében próbálod megérteni az Írásokat, amit a világ keresztény vallásai tanítanak!!!

Egyszerűen nem fogod soha meglátni, és megérteni az Írasokat, ha nem tavolítod el az elmédből a világ tanításait! El kell határolódnunk a világ tanaitól, és meg kell nyitnunk a szívünket az Igazság YAHUAH szavának a befogadására. A világ a gonosz, Sátán uralma és irányítása alatt van egészen a Megváltó eljöveteléig.

Neki majdnem teljesen korlátlan tevékenység van biztosítva, így az a szellemiség uralja a világot, aki minden eszközzel azon dolgozik, hogy az Atya neve és Torája el legyen feledve!

Sátánnak mindig megvoltak a maga emberei , magas pozicíokban akiken keresztül formálja és vezeti , hiteti el a világot, mint: vallás alapítok,magas beosztású vallási vezető, BIBLIA FORDÍTÓK,államvezetők, tudosok feltatálok, és még sorolhatnám!

Az alábbi ige vilagít rá erre:

Jel 12:9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai [is] ő vele levettetének.

Nyílvánvaló, hogy Sátánt senki nem akarja a saját nevén szolgálni, sem Baálként,

De Úr- ként már igen!!!

Ez az egyik legnagyobb csapda , elhitetés, megvezetés!

És figyelmeztetett minket erre YAHUAH az Írás-ban(biblia):

Jer 23:26 Meddig lesz ez a hazugságot prófétáló próféták szívében, akik az ő szívük csalárdságát prófétálják?

Hazugságot prófétaló próféták,az összes vallás , egyház és papjaik ami csak létezik a világon!!!

Jer 23:27 Akik el akarják az én népemmel felejtetni az én nevemet az ő álmaikkal, amelyeket egymásnak beszélnek, miképpen az ő atyáik elfeledkeztek az én nevemről a Baálért?

Mire is törekedtek már akkor?

És egész mostanáig ez sikerült is nekik!!!

A Baál Sátán egyik neve,sőt a Baál a minden istenség, vagyis a vilag minden istene amik csak léteztek és léteznek ,amiket Sátán támasztott, felhasználva erre embereket mint vallásalapítókat!!

Nézzük meg még egyszer,hogy csak az ebben az igében Jeremiás 23:27-ben hogy hangzik a Baal tökéletesen magyarra fordítva:

Baálért, H1168)

H1168 ‫בַּעַל‬ (baʿal)

Baál = ’úr’, ’tulajdonos’

Az csak egy illúzió,egy átverés hogy az Úr a Teremtő neve,vagy az hogy Ő ezt barmikor jóvá hagyta volna , hogy Úrként szólítsuk!!!

És most nézzük meg Hóseásnál, hogy mit mond YAHUAH ezzel a megszólítással kapcsolatban amit a neveként használ a világ, es ezek az igék még jővőbeli prófeciák, meg nem jött el ez az idő de már bontakozik ki lassan:

Hós 2:15 És azon a napon, [ezt] mondja az Úr, így fogsz engem hívni: Én férjem, és nem hívsz engem többé [így]: Baálom.

Hós 2:16 És kiveszítem az ő szájából a Baálok neveit, hogy azoknak neve se említtessék többé.

Kedves munyamunya az írtad hogy itt ezekben az igékben nem a név fontosságáról volt szó, hanem arról hogy más istenekkel paráználkodtak!

Idézem tőled :

"Hóseásnál sem azzal van gond, hogy ezt a szót ismételgették volna az Izraeliták, hanem paráználkodtak, "elment szeretői után, rólam pedig elfeledkezett, ezt mondja JHVH", vagyis konkrétan idegen isteneknek áldoztak (a 16. versben többesszámban is van a "baál")."

Hogy lehet azt mondani hogy itt nem a névről van szó?!! Arról is szó van nagyon is, hiszen azt mondja nem fogják többé úgy hívni hogy Baálom (Úr)!!!!

Mert Neki nem ez a neve, és Neki fontos a Neve!!! Hiszen a név alapján tudod hogy kiről van szó!!! Ha nekünk kis bűnős senkiknek fontos a nevünk, akkor Neki meg pláne !!!

Ha én László vagyok ne szólitson senki már engem Ladislaunak vagy Vaszilijnek!!!!

És a neveket nem forditjuk le!!!

Senki nem mondja George Bush-nak hogy Bokor György, vagy George Clooney-nak hogy Klúni György!

A többes számban a Baál a 16-os versben arra utal, hogy minden féle fajta istenségek akiket a világon imádnak azokat mind a baál vagyis Sátán támasztotta!!!

Így van megvezetve,becsapva a keresztény világ a névvel, hogy tudatlanságában a Baált szolgálja!

Sátánt csak itt a föld felszínén lehet imádni, mert meg van engedve neki, addig amig az idő le nem jár!!

És ő maga Sátán ezt el is mondja hogy ez így lesz:

Ézs 14:14 Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

Ő az aki becsapja a világot, es ő az akit úgy imádnak mintha a Teremtő lenne!

Ezért nem fogadja el a világ az Atya nevét ,mert az a szellemiség munkálkodik az emberekben aki utálja az Atyát és az Ő szavát a Torát amiről a Megváltó tett bizonyságot!!!

Ezért van az, hogy egyik vallás sem külömb a másiknál , csak azt hiszik!

Mindenik a nagy babiloni parázna(kat.egyház) leánya, ezért is nevezi magát anyaszentegyháznak!

A tehenek(egyházak) kicsit külömböznek , de a tej színe ugyanaz!

A neveket kicserélték , de a Torát nem vették ki az írásból, mert azt nem engedte az Atya!

Arra már nem vitte rá őket a lélek! Mert Sátán csak annyit tehet meg, amennyit az YAHUAH megenged neki!

Pedig mindenáron arra törekednek hogy a parancsolatokat is semmisé tegyék mint a Neveket!!!

Azérg hazudják azt hogy a Megváltó YAHUSHA eltörölte azokat, vagy az csak a zsidóknak adta , nekünk már mindent szabad.

Disznócsülköt lobálva bemegyünk majd a Megváltó ezer éves királyságába! Pont ezért igyekeznek elérni azt , vagyis már el is érték, hogy a Tanakh-ot(ótestamentumot) ne olvasd, es az úgynevezett újszövetségből is csak apcs és Pál nehezen érthető igéit leveleit,mert azokat félre magyarázva hazudják azt, hogy már minden mocskot meg lehet enni es nincs parancsolatok! Vagy csak pár maradt vagy ilyenek!

Erről ír Péter is :

2Pét 3:15 És a mi Urunknak hosszútűrését üdvösségnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint.

2Pét 3:16 Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a maguk vesztére.

Nem hiába engedte a YAHUAH hogy kiemeljék az Ő Magasztos és a Megváltó nevét az Írasokból!

Ézs 42:8 Én vagyok az Úr(YAHUAH), ez a nevem, és dicsőségemet másnak nem adom, sem dicséretemet a bálványoknak.

Mert nem adja a nevét vallásokhoz akik a baált tisztelik, törvénytelenek, megesznek minden tisztátalant,paráznalkodnak, stb...

Az Ő neve Izraelnek a választott nép Elohimának neve!!!

Nincs egyetlen vallás sem a világon amiben az Ő magasztos nevét tisztelnék!!!

Nem véletlenül van ez így!

Ő örök szövetséget kötött aminek az ige az Ő Torája a feltétele!

És nezzük meg hogy mennyire fontos neki az Ő neve ami nem Úr!!!

2Móz 9:16 Ámde azért tartottalak fenn téged, hogy megmutassam neked az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én NEVEMET az egész földön.

3Móz 22:32 És meg ne fertőztessétek az én szent NEVEMET, hogy megszenteltessem Izrael fiai között. Én vagyok az Úr(YAHUAH), a ti megszentelőtök,

Zsolt 91:14 Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én NEVEMET!

Ez 20:39 Ti pedig, Izrael háza, azt mondja az Úr Isten, mindenitek járjon az ő bálványai után és szolgáljon azoknak; de azután bizony, hallgatni fogtok rám, és az én szent NEVEMET többé meg nem fertőztetitek ajándékaitokkal és bálványaitokkal.

Ez 36:20 És bemenvén a pogányokhoz, akikhez menének, megfertőztették az én szent NEVEMET, mikor ezt mondták róluk: az Úr népe ezek, és az ő földéről jöttek ki!

Ez 39:7 És az én szent NEVEMET megismertetem az én népem, Izrael között, s többé nem hagyom megfertőztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr(YAHUAH), szent vagyok Izraelben!

És még rengeteg igét tudnak mutatni!

Nehogy azt higyje senki, hogy a próféták nevei csak olyan random választott nevek voltak, amiket születésükkor adtak nekik!

Persze magyarra "lefórdítva" semmit nem mondanak nulla a jelentőségük mint a jézus krisztusnak!

De nézzünk meg néhányat a maga igaz jelentésében:

Fordított-eredeti-mit jelent:

Józsué-YAHUshua-YAHUAH az üdvösség!

Sámuel-ShamAHuel-Hallgass YAHUAH-ra a te ELOHIM-edre!

Ézsaiás-YeshaYAHU-Szabadulás vagy a megmenekülés az YAHUAH!

Jeremiás-YirmeYAHU-A feltámadás YAHUAH!

Ezékiel-YAHchezqel-YAHUAH egy igaz ELOHIM!

Dániel-DaniYAHel-A döntés YAHUAH a mi ELOHIM-ünk !

Hóseás-HosheAH-A szabadító YAHUAH!

Jóel-YAHel-YAHAUH ELOHIM!

Ámós-AHmoce-YAHUAH terhe!

Abdiás-ObadYAHU-YAHUAH szolgája!

Jónás-YonAH-YAHUAH biztosítja a meleget!

Mikeás-MiykahYAHU-Aki olyan ,mint YAHUAH!

Náhum-NachUm-A kényelem YAHUAH-tól származik!

Habakuk-ChabaqUq-Átölelni YAHUAH-át!

Zakariás-ZacharYAHU-YAHUAH emlékszik

Malakiás-MalakiYAH-YAHUAH üzenete!

Jób-YAHshub-YAHUAH visszatér!

Ezdrás-EzrAH-Segítségünk YAHUAH!

Nehemiás-NechemYAH-YAHUAH vígasztal!

Máté-MatithYAHU-Az ajándék YAHUAH!

Márk-MarkU-YAHUAH embere!

Lukács-LukAH-A fény YAHUAH!

János-YAHUchanon-YAHUAH kegyelmes!

Timóteus-Timotheos-Kedves ELOHIM-nek!

Titus-Titos

Jákob-YAHcob-YAHUAH felemelkedik!

Péter- KephAH-YAHUAH a kőszikla!

Júda-YAHUdAH-YAHUAH imádói és követői!

HalleluYAH = Dícsérd YAHUÁT

2021. aug. 28. 22:43
 25/45 anonim ***** válasza:
#24 Júdás hogy van Héberül?
2021. aug. 29. 06:48
 26/45 munyamunya ***** válasza:

24 Blackice

Szerintem nem szerencsés látatlanban a másik emberre rázúdítani a térítgető kirohanásaidat, mert egyrészt alapból visszatetsző, másrészt nem ismered a másik szívét, viszonyát az Örökkévalóval, mégis úgy bánsz vele (jelen esetben velem) mint világi, hitetlen személlyel. Ha jól emlékszem, én nem győzködtelek téged semmiről, nem jött szóba a megváltás mikéntje, feltétele, stb, csak beszélgettünk. Ráadásul egyszerű felvetésekre egyáltalán nem reagálsz (pl. mi különbség van a J és az Y kiejtése között), a saját eszméidet viszont oldalakon át fejtegeted, amit rajtam kívül szerintem itt senki nem olvas el (lsd a kérdést felettem Júdás nevéről, holott már leírtad). Így nagyon nehéz értelmesen társalogni, belekényszerítesz engem egy védekező szerepbe, ahol nekem kéne buzonygatnom, hogy mindazzal, amiket írtál tökéletesen tisztában vagyok.

Ebből a hosszas szövegtömegből egyetlen dologra tudok a vitánk szempontjából relevánsan válaszolni: a baál nevet bizony használja az Örökkévalóra az Írás.

"Mert férjed (baál) a te Teremtőd, seregeknek Ura az Ő neve, és megváltód Izráelnek Szentje, az egész föld Istenének hívattatik."

"Térjetek meg, szófogadatlan fiak, azt mondja az Úr, mert én férjetekké (baál) lettem néktek, és magamhoz veszlek titeket, egyet egy városból, kettőt egy nemzetségből, és beviszlek titeket Sionba."

"Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal (harag baál-ja); bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot tartó az ő gyűlölői ellen."

Ha mindez, és még számos más hasonló ige, hamisítvány, akkor igen bajban vagyunk az Írások megbízhatóságát illetően.

Továbbá mi a helyzet az "adonai" kifejezéssel, azt hogyan kellene mondanunk?

"Így szól Urad (adonai JHVH), az Úr, és Istened, a ki népéért bosszút áll: Ímé, kiveszem kezedből a tántorgás poharát, haragom öblös kelyhét, nem iszod többé azt meg!"

"Mi Urunk Istenünk (JHVH adonai), mily felséges a te neved az egész földön, a ki az egekre helyezted dicsőségedet."

"Indulj meg te föld az Úr (adonai) orczája előtt, a Jákób Istene előtt."

2021. aug. 29. 07:41
 27/45 Blackice75 ***** válasza:
0%

אֲדֹנָי‬ ('ăḏónáj) ez egy megszolítás mint Uram, Urunk vagy Gazdám, Gazdánk

De az Úr az Baál egyértelműen!!!

Es a JHVH mint írtam azert pontatlan mert a 14 vagy 15 dik századig a J és a V nem léteztek!!!

2021. aug. 30. 10:33
 28/45 munyamunya ***** válasza:
63%

27 Blackice

Rendben, azt látom, hogy a felkiálltójelet nagyon kedveled. Ezen felül érdemi információ nem volt a válaszodban. Azért köszönöm.

2021. aug. 30. 12:38
 29/45 anonim ***** válasza:
62%
#28 Azért nem érted amit mond mert olyan vagy mint egy robot aki nem tudja újraprogramozni magát.
2021. aug. 30. 13:27
 30/45 munyamunya ***** válasza:
100%

29

Neked hogyan sikerült "újraproramozni" magad?

2021. aug. 30. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!