Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha isten létezik miért hagyja...

Ha isten létezik miért hagyja hogy ennyi rossz történjen velem?

Figyelt kérdés

2021. aug. 23. 15:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer egy faluban nagy árvíz volt. Mindenkinek sikerült nagy nehezen elmenekülnie, csak az öreg plébánosnak nem. Felmászott hát a templomtorony tetejére, és ott így imádkozott:

- Kérlek Istenem, ments meg a vízbefulladástól!

Majd nagy hittel várta a választ. Nemsokára arra jött egy csónak, odament hozzá, és mondták neki, hogy szálljon be. Azt válaszolta, hogy nem megy, mert őt maga Isten fogja megmenteni. Hiába győzködték, hogy nemsokára elmerül a templomtorony is, csak nem volt hajlandó beszállni.

Kicsivel később egy másik csónak vetődött arra, de ő ugyanúgy elküldte őket. Végül egy helikopter is próbálta őt kimenteni, de azt sem fogadta el, mondván, hogy őt majd Isten menti meg!

Végül annak rendje és módja szerint összedőlt a torony, és a pap vízbe fulladt.

A Mennybe kerülvén aztán, Isten színe előtt állva megkérdezte:

- Uram, hát imádkoztam hozzád, hittem benned, és mégis hagytál megfulladni?! Miért nem segítettél?

- Fiam - szólt az Úr – talán nem küldtem érted két csónakot, és az utolsó pillanatban még egy helikoptert is? De hát neked semmi sem volt elég jó…

2021. aug. 23. 16:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem tudjuk a konkret korulmenyeidet, a nehezsegek es a depressziod fokat, ezt tudom mondani:

Az emberi elethez hozzatartozik a szenvedes, a fajdalom, a betegsegek, az anyagi nehezsegek, a csalodasok. Ahogy hozzatartozik az orom, a fejlodes, a gyogyulas stb.

Isten mindig velunk van. A legmelyebb, legsotetebb veremben sem hagy el. Azt (szerintem) felesleges kerdezni, hogy miert hagyja - ezt nem tudjuk, de azt igen, hogy masoknak is hagyja. Mindenkinek megvan a keresztje, amit cipel.

Ha Teged mar ongyilkossagi gondolatok foglalkoztatnak, akkor menj el pszichologushoz mindenkeppen, es deritsetek ki, mi okozza. A pszichologus fegyvert is ad a kezedbe, amivel megakadalyozhatod az ilyen erzesek elhatalmasodasat, es amivel megprobalhatod legalabb reszben elmozditani magadat a rossz elethelyzetbol.

Imadkozni imadkozhatsz, es remenykedhetsz, hogy vege lesz, hiszen ez valoszinu. De egy jo szakemberre is szukseg volna.

Vigyazz magadra!

2021. aug. 23. 18:26
 13/17 anonim ***** válasza:

8

Az ilyen modszerek nagyon enyhe depresszio, oromtelenseg, lelki levertseg allapotaban segitenek.

Azt megint csak egy szakember tudja felmerni, mi a problema es milyen sulyos.

2021. aug. 23. 18:29
 14/17 A kérdező kommentje:
3-as és 10 es, kérdezném ti amúgy, meg az ilyen emberek hisztek istenben?
2021. aug. 23. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:
14%

Na, megint picsog a picsogó? :DDD

Kérdező, nem unod még az ilyen kérdések kiírását?

2021. aug. 24. 05:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Aki igazán komolyan hisz Isten létezéseben, azok között nagyon kevés a depressziós. El tudja fogadni a jó és rossz dolgokat is, Jézus is azt mondta, legyen meg a Te akaratod! Hát ezért.
2021. aug. 24. 07:22
 17/17 anonim válasza:
16%
Mivel ''ISTEN" nem letezik.
2021. aug. 27. 19:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!