Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden bálványimádó társadalom...

Minden bálványimádó társadalom megbukott, megszűnt a történelem folyamán. Erre oda figyelnek-e a vezetőink?

Figyelt kérdés

Azok a társadalmak, amelyek bálványszobrokat, állatfigurákat imádtak, azok megszűntek. Az egyistenhit felemelte az emberiséget.

Azok a társadalmak, amelyek nem Istenben, hanem különböző totemekben, bálványokban, istenségekben, istenségeknek titulált alakzatokban hittek, ma már lehet, hogy csak a történelem könyvek lapjain léteznek.

Magyarországon ma nagyon sok vallás létezik. Remélhetőleg vezetőink csakis olyanokat engednek működni, amelyek ténylegesen a nemzet felelmelkedését szolgálják.

Felmerül a kérdés, hogy a bálványizmus az magával hozhatja-e egy nemzet elmúlását, megszűnését?

2021. aug. 23. 10:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden nemzet, ország, birodalom eltűnik egyszer. A keresztény Európa kb. 1700 éve létezik, azért erre az ókori Egyiptom egyelőre simán ráver ezer évet...
2021. aug. 24. 02:50
 12/13 anonim ***** válasza:
81%

Nem jó dolog szerintem se de pont erre fogni, hogy emiatt tűntek el?

Ez is szerepet játszhatott de egyéb szempontok is. Olyan, hogy keresztény nemzet nem létezik és nem is létezett soha. Ha itélet miatt aggódsz akkor gondolj Ábrahám alkujára Istennel Szodomáról.

2021. aug. 24. 15:43
 13/13 A kérdező kommentje:

Több szempont is létezhetett, ez igaz. De bálványimádó népek voltak, és szerintem ezen van a hangsúly. Hiszen felütötte a fejét mindenféle erkölcstelenség. Lásd Artemisz bálványozása. Magam is találkoztam, olyan "spirituális" tanítóval, aki azt mondta, hogy nem baj, ha iszogatsz, meg jól belakmározol, és a szex az nagyon fontos a lelki életben, azaz dőzsölsz, züllesz, hisz egy a lényeg, mégpedig az, hogy hogyan gondolkodol.

Azt írtad, hogy nincs keresztény nemzet. De keresztény országok vannak. Akkor így pontosítottam.

2021. aug. 26. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!