A muszlimok mikor mennek Afganisztánba ,hogy az iszlámra tanítsák a tálibokat?
Mondjuk Stefánnak igaza van. Most éppen szigorúan betartatják a Sáriát a Tálibok, olyan mintha a zsidók visszahoznák a kövezést a házasságtörésért.
Úgyhogy most már nagyon elmosódik, hogy ki vallásosabb vagy ki nem...
Egyébként a Koránban tényleg benne van, hogy ki kell irtaniuk a keresztényeket, atesitákat, stb. Szerencsére Jézus jobb volt sokkal, nem szabad senkit megölni, sőt bántani sem szabad senkit, feláldozni magad, azt nagyon lehet. Aki kardot ránt kard által vész el, a muszlimok nagyon távol állnak Istentől.
"Egyébként a Koránban tényleg benne van, hogy ki kell irtaniuk a keresztényeket, atesitákat, stb."
Ez butaság, nincs ilyenről szó. Ilyet a tàlibok sem mondanak szerintem. Egyàltalàn ismerjük a tàlibok vallàsi nézeteit ?
Abdullah
#9:
Oké, Stefán vágjunk bele !
Korán 8:12:
Te ezt írtad nekem:
"rettegést kelt azok szívében, akik tagadni szándékoznak az igazságot; sújtsatok le tehát az ő nyakaikra!"
Valójában itt ez áll:
"Amikor Urad azt sugallta az ANGYALOKNAK: Veletek vagyok, erősítsétek hát meg azokat, akik hisznek. Félelmet ültetek azoknak a szívébe, akik hitetlenek, üssetek hát a nyakukra..."
Itt KONKRÉTAN A BADRI CSATÁRÓL van szó, amikor Allah angyalokat küldött a muszlimok megsegítésére. Ez nagyon de nagyon mellé ment a részedről !
Korán 9:5:
Te ezt írtad nekem:
"Allah arra utasítja a Muszlim követőit, hogy öljék meg a hitetleneket, ejtsék őket fogságba, lesből támadják meg őket "
Valójában itt ez áll:
"Aztán, amikor a sérthetetlen hónapok elmúltak, öljétek meg a társítókat, ahol találjátok őket, ragadjátok meg őket, és várjatok lesben rájuk minden leshelyen. De ha megbánják, amit korábban cselekedtek, és megtartják az imát, és megadják a zakátot, akkor hagyjátok, hogy folytassák útjukat. Bizony Allah Megbocsátó, Irgalmas."
Először is itt a bálványimádó mekkaiakról beszél az ája, másodszor ez NEM ÁLTALÁNOS ÉRVÉNYŰ vers, hanem konkrétan arról a dzsihádról szól, amit Próféta (SAW) és követői vívtak a politeista mekkaiak ellen, akik az életükre törtek.
Korán 8:60:
Te ezt írtad nekem:
"Minden eszköz felhasználható a szent cél előmozdítására: "Félemlítsétek meg Allah ellenségeit és a ti ellenségeiteket."
Valójában itt ez áll:
"És készítsetek fel ellenük, amire csak képesek vaygtok, az erőből, és a lovasságból, amit összetudtok gyűjteni, hogy megrémítsétek vele Allah ellenségeit és a ti ellenségeiteket, és másokat rajtuk kívül, akiket ti nem ismertek de Allah ismeri őket.És bármit költötök is Allah útján, teljes mértékben vissza lesz fizetve nektek, és nem fogtok semmiben igazságtalanságot szenvedni."
Itt egyszerűen arról van szó, hogy aki pénzzel, lovakkal stb. tudja támogatni a védekező háborút az cselekdje meg, mert Allah bőségesen meghálálja majd neki a túlvilágon. Az égvilágon semmi sem utal arra, hogy itt bármiféle támadó háborúról lenne szó.
Korán 4:34:
Te ezt írtad nekem:
"De ajánlhatom figyelmedbe a Korán 4.34-et is, amely elsimeri a családon belüli erőszak és a családra szégyent hozó családtag megölésének létjogosultságát."
Valójában itt ez áll:
"A férfiak a nők védelmezői és támogatói, amiatt hogy Allah néhányukat előnyben részesített másokkal szemben, és mert a férfiak költenek rájuk a vagyonukból. Ezért a jóravaló nők engedelmesek , őrzik a férjük távollétében azt, amit Allah őrizni parancsolt nekik. És azok akik rossz viselkedésétől tartotok, hát figyelmeztessétek őket, hagyjátok magukra az ágyban, és feddjétek meg őket. Ezután ha engedelmeskednek nektek, ne keressetek utat ellenük. Allah Magasztos, Nagy."
Gyilkosságról itt természetesen szó sem esik !!! De most komolyan ezt honnan szedted ???
A "feddjétek meg őket", más fordításban "üssetek rájuk". Igen itt lehetséges értelmezési különbség, azonban aki ismeri a hiteles hadíszok általános hozzáállását a Nőkhöz, az tudja, hogy ezt bizonyára nem radikálisan kell értelmezni. Másrészt az egész Koránban nem találsz még egy verset, ami esetleg csak utalhatna ilyesmire.
Ami a Talibánt illeti, én nem tudom, ők egyáltalán mit gondolnak egyes vallási kérdésekben. Erről őket kéne megkérdezned.
De nem akarok mellébeszélni, mert a Nőkkel például mostohán bánnak sok esetben, például, hogy ők a burka viselését mi a fenére alapozzák ezt nem tudom elképzelni. Az Iszlám NEM teszi kötelezővé az arc eltakarását, egyesek szerint csak ajánlja, de hogy szemet miért takarják el erről fogalmam sincs....
Őket kérdezd.
Abdullah
#14:
Értem mire megy ki a dolog. De ezt nem lehet így leegyszerűsíteni :)
Megbeszéltük az elején hogy a tàlibok is muszlimok nem ??
Csak sztem rosszul értelmezik a Korànt amit "szentnek" tekintenek.
Én is szentnek tekintem ! Mégis teljesen màsképp gondolkodom mint ők.
Abdullah
#16:
Meg kéne nevezned valami konkrétumot ami szerinted a Koràn része, és a tàlibok csinàljàk.
Honnan tudod hogy amit csinàlnak az az Iszlàmmal összhangban van e ?
Egy markàns példa: az hogy kàbítószert termesztenek Afganisztánban az homlok egyenest szembe megy az Iszlàmmal. Mégis csinàljàk.
Abdullah
"Megbeszéltük az elején hogy a tàlibok is muszlimok nem ??"
Mi van, ha te értelmezed rosszul a Koránt?
"Mi van, ha te értelmezed rosszul a Koránt?"
Akkor az szívàs :D
Egyébként a vilàg muszlimjainak elsöprő többsége az én verziómat pàrtolnà a kettő közül. Tehàt akkor mondjuk 1,5 milliárd ember tévednek velem együtt.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!