Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallasúnak számítok...

Milyen vallasúnak számítok ezek szerint?

Figyelt kérdés

Milyen vallasúnak számítok ezek szerint?

Abban az Istenben hiszek aki a Világmindeség Teremtője, aki az bolygókat, galaxisokat világegyetemet embert állatot, erdőt mezőt mindent teremtett,, az ő alkotása minden, aki a Seregek Ura, az Egyetlen Mindenható Úr Isten aki nem más mint a Mi Szerető Mennyei Atyánk,,, hiszek az ő Egyszülött Fiában Jézusban aki a Krisztus a Messiás, az emberiség Megváltója, az ő kiontott szent drága vére által békélt meg velünk emberekkel az ISTEN. Hiszem hogy Isten Egyszülött Fia Egylényegű az Atyával mivel ő a Teremtô Szó az ISTEN Igéje aki által az Atya létrehozott mindent,, aki egy ő vele,, aki testet öltött lemondott Isteni mivoltáról hogy leszülessen a fôldre s megváltson minket,,, ő Isten egyszülöttje, Igéje és Egyben az Emberiseg Megváltója a mi URUNK.... hiszek Szentlélekben... hiszem hogy az ATYA-FIÚ-SZENTLÉLEK EGY ISTENSEG, AZ ATYA SZÁMOMRA AZERT NAGYOBB MERT A FIÚ S LÉLEK IS BELŐLE FAKAD Ő A MINDENEK FORRÀSA ,,, A FIÚ ÉS A LÉLEK IS AZ Ô AKARATÁBOL VAN DE EGYEK ! És a Bibliaban reszletben hiszek hogy KERULNI KELL A ROSSZAT MASOK BANTALMAZASAT ,,, JORA SZERETETRE KELL TOREKEDNI De nem hiszek abban h a masztizas meg akinek nincs se felesege se ferje bun lenne a szex annak, annak bun aki hazas vagy kapcsplatban el es ha megcsalja a parjat de aki nem el kapcsolatban annak nem bun,, es nemhiszek abban sem h egy Pap kellene Istenhez , hiszem h Isten mindenhol ottvan nemkell templom se semmi

2021. aug. 18. 09:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Keresztény. Aki csomó dologban engedetlen a Bibliàval. Szerintem ennyi.

Abdullah

2021. aug. 18. 10:00
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is.

Az ilyet úgy hívják, hogy cafeteria keresztény.

2021. aug. 18. 10:09
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Jaja, keresztény, aki a többi keresztény szektához hasonlóan kedvére elvesz, hozzátesz, másképp gondol, másképp csinálja, stb.
2021. aug. 18. 10:18
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Kultúr-keresztény. Minden kétséget kizáróan keresztény kulturális háttérrel rendelkező ember vagy, “un-ortodox” hittel.
2021. aug. 18. 11:07
 5/13 anonim ***** válasza:
27%
A "nemhiszek abban sem h egy Pap kellene Istenhez" mondat miatt közelebb áll hozzád a protestantizmus. Viszont ha egyszer a Bibliában a házasságon kívüli szex bűn, nem találsz olyan felekezetet, aki ezt ne így gondolná.
2021. aug. 18. 11:10
 6/13 anonim ***** válasza:
38%

Hidd el, biztos van ilyen protestáns felekezet is. Csak lehet hosszabban kell keresni.

2021. aug. 18. 11:15
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

Troll barátunk szokásos napi kérdése ...

Minek számítasz? Kb. ennek:

Máté 13,22 A mely pedig a tövisek közé esett, ez az, a ki hallja az ígét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az ígét, és gyümölcsöt nem terem.

2021. aug. 18. 13:27
 8/13 Theophilus ***** válasza:

Talán ortodox kereszténynek gondolom (azok azt vallják hogy a Szent Lélek az Atyától van, a katolikusok pedig hogy az Atyától és a Fiútól...)

"De nem hiszek abban h a masztizas meg akinek nincs se felesege se ferje bun lenne a szex annak, annak bun aki hazas vagy kapcsplatban el es ha megcsalja a parjat de aki nem el kapcsolatban annak nem bun,"

Akkor rosszul hiszed..

Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Gal. 5,24

2021. aug. 18. 13:46
 9/13 anonim ***** válasza:

Keresztény Ortodox. De lehetsz református is. Mióta olvastam itt a gyakorin hogy Jézus azt mondta hogy elküldi a Vigasztalót aki az Atyától ered azóta én se hiszem a Filioque dolgot hanem azt amit az ortodoxok hogy az Atyától ered. És református vagyok.

Nem az számít minek vagy ketesztelve hanem miben hiszel. Én a szentek meg Szűz Mária tiszteletét is hiszem még azt hogy büntelen és az égben van ( nem a szobrok, ikonok puszilgatasat meg a hozzájuk való imadkozast bár Mariatól lehet ezt azt kérni vagy megköszönni neki) meg azt hogy az üdvösséghez nem elég a hit hanem jócselekedet is kell még a szenvedés turesenek erénye. A predesztinaciot nem hiszem hiába vagyok Protenstáns.

2021. aug. 18. 15:09
 10/13 anonim ***** válasza:
43%

"az üdvösséghez nem elég a hit hanem jócselekedet is kell"

Az üdvösséghez csak hit kell. Viszont a keresztény hit nem igazi hit, ha nincsenek jó cselekedeteid. De nem ettől van üdvösséged. A jó cselekedet arra való, hogy ellenőrizd, hogy helyes-e a hited. Ha cselekedet is kellene az üdvösséghez, akkor nem lenne elég Jézus.

"kell még a szenvedés turesenek erénye"

Ez sem az üdvösséghez kell, hanem a célunk eléréséhez, a krisztusivá váláshoz. Te kevered az üdvösséget a megszentelődés folyamatával

2021. aug. 18. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!