Milyen vallasúnak számítok ezek szerint?
Milyen vallasúnak számítok ezek szerint?
Abban az Istenben hiszek aki a Világmindeség Teremtője, aki az bolygókat, galaxisokat világegyetemet embert állatot, erdőt mezőt mindent teremtett,, az ő alkotása minden, aki a Seregek Ura, az Egyetlen Mindenható Úr Isten aki nem más mint a Mi Szerető Mennyei Atyánk,,, hiszek az ő Egyszülött Fiában Jézusban aki a Krisztus a Messiás, az emberiség Megváltója, az ő kiontott szent drága vére által békélt meg velünk emberekkel az ISTEN. Hiszem hogy Isten Egyszülött Fia Egylényegű az Atyával mivel ő a Teremtô Szó az ISTEN Igéje aki által az Atya létrehozott mindent,, aki egy ő vele,, aki testet öltött lemondott Isteni mivoltáról hogy leszülessen a fôldre s megváltson minket,,, ő Isten egyszülöttje, Igéje és Egyben az Emberiseg Megváltója a mi URUNK.... hiszek Szentlélekben... hiszem hogy az ATYA-FIÚ-SZENTLÉLEK EGY ISTENSEG, AZ ATYA SZÁMOMRA AZERT NAGYOBB MERT A FIÚ S LÉLEK IS BELŐLE FAKAD Ő A MINDENEK FORRÀSA ,,, A FIÚ ÉS A LÉLEK IS AZ Ô AKARATÁBOL VAN DE EGYEK ! És a Bibliaban reszletben hiszek hogy KERULNI KELL A ROSSZAT MASOK BANTALMAZASAT ,,, JORA SZERETETRE KELL TOREKEDNI De nem hiszek abban h a masztizas meg akinek nincs se felesege se ferje bun lenne a szex annak, annak bun aki hazas vagy kapcsplatban el es ha megcsalja a parjat de aki nem el kapcsolatban annak nem bun,, es nemhiszek abban sem h egy Pap kellene Istenhez , hiszem h Isten mindenhol ottvan nemkell templom se semmi
Keresztény. Aki csomó dologban engedetlen a Bibliàval. Szerintem ennyi.
Abdullah
Szerintem is.
Az ilyet úgy hívják, hogy cafeteria keresztény.
Hidd el, biztos van ilyen protestáns felekezet is. Csak lehet hosszabban kell keresni.
Troll barátunk szokásos napi kérdése ...
Minek számítasz? Kb. ennek:
Máté 13,22 A mely pedig a tövisek közé esett, ez az, a ki hallja az ígét, de e világnak gondja és a gazdagságnak csalárdsága elfojtja az ígét, és gyümölcsöt nem terem.
Talán ortodox kereszténynek gondolom (azok azt vallják hogy a Szent Lélek az Atyától van, a katolikusok pedig hogy az Atyától és a Fiútól...)
"De nem hiszek abban h a masztizas meg akinek nincs se felesege se ferje bun lenne a szex annak, annak bun aki hazas vagy kapcsplatban el es ha megcsalja a parjat de aki nem el kapcsolatban annak nem bun,"
Akkor rosszul hiszed..
Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. Gal. 5,24
Keresztény Ortodox. De lehetsz református is. Mióta olvastam itt a gyakorin hogy Jézus azt mondta hogy elküldi a Vigasztalót aki az Atyától ered azóta én se hiszem a Filioque dolgot hanem azt amit az ortodoxok hogy az Atyától ered. És református vagyok.
Nem az számít minek vagy ketesztelve hanem miben hiszel. Én a szentek meg Szűz Mária tiszteletét is hiszem még azt hogy büntelen és az égben van ( nem a szobrok, ikonok puszilgatasat meg a hozzájuk való imadkozast bár Mariatól lehet ezt azt kérni vagy megköszönni neki) meg azt hogy az üdvösséghez nem elég a hit hanem jócselekedet is kell még a szenvedés turesenek erénye. A predesztinaciot nem hiszem hiába vagyok Protenstáns.
"az üdvösséghez nem elég a hit hanem jócselekedet is kell"
Az üdvösséghez csak hit kell. Viszont a keresztény hit nem igazi hit, ha nincsenek jó cselekedeteid. De nem ettől van üdvösséged. A jó cselekedet arra való, hogy ellenőrizd, hogy helyes-e a hited. Ha cselekedet is kellene az üdvösséghez, akkor nem lenne elég Jézus.
"kell még a szenvedés turesenek erénye"
Ez sem az üdvösséghez kell, hanem a célunk eléréséhez, a krisztusivá váláshoz. Te kevered az üdvösséget a megszentelődés folyamatával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!