Egy muszlim vallásúnak azt mondanám keresztényként, hogy ugyanabban az Istenben hiszünk megsértődne vagy egyetértene?
A muszlimok is éppen ezt mondják, csak szerintük Jézus nem Isten fia volt, hanem egy a próféták közül és az igazi, végső kinyilatkoztatást Mohameden keresztül tette Isten.
Konkrétan nem igaz, hogy ugyanabban hiszünk, mert mi keresztényként három személyű egy Istenben hiszünk, a muszlimok ezt tagadják és bálványimádásnak tartják.
Hogy miként állnának ehhez a kijelentéshez hozzá, szerintem változó. Van aki pozitívan állna hozzá, a hasonlóságokat látná meg benne, lehet olyan, aki legszívesebben kinyírna érte.
Utolsó, az Unitáriusok is tagadják a szentháromságot.
Egyébként semmi negatív következménye nem lenne. Sokat jártam a Magreb országokban és mindig a muszlimok hozták fel, hogy ugyanabban az Istenben hisznek, mint a keresztények.
Nem tudom, ezen a fórumon is írogat egy muszlim, ő eléggé gyűlöli a keresztényeket.
"Konkrétan nem igaz, hogy ugyanabban hiszünk, mert mi keresztényként három személyű egy Istenben hiszünk..."
Az arab keresztények is három személyű egy Istenben hisznek akit Allahnak neveznek. Az Atya arabul al-Āb (الآبُ), a fiú vagyis Jézus arabul Yasū‘ (يَسُوعَ), a Szentlélek arabul Rūḥ al-Qudus (روح القدس), ők Allah (الله).
Ők arab keresztények, a kérdés muszlimokról szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!