Az iszlám vallás miért utálja a keresztényeket?
"A Biblia bizonyára nem használ ilyen fogalmakat. Ilyen szempontból mondhatjuk, hogy a keresztény teológusok ellentmondanak a Bibliának."
Mivel a Biblia nem írja, hogy ne használhatna az ember olyan fogalmakat, amik nem szerepelnek a Bibliában, így itt semmi nem mond ellent semminek.
#101:
Kétségtelen, hogy a teljes objektív valóság nem ismerhető meg szent könyvekből.
Bár a Korán azt írja, ha valami olyannal találkozol, amit nem értesz, akkor keresd meg a megfelelő embert aki ért hozzá :))
Őszintén ezt nem tudom hol van benne, egyik muszlim Testvérem mondogatta nekem.
Abdullah
Azon gondolkodom egyébként, hogy az agnosztikust még esetleg be lehetne sorolni a káfír kategóriába.... de az ateista az nem káfír egyébként, elfelejtettem hogy hívjuk pontosan :)
Abdullah
#104:
Mi egyetértünk veled ebben. Csak Allah tudja kinek mi van a szívében.
Egyébként a kàfír annyit jelent hogy olyan ember aki "betakarja az igazsàgot" sajàt maga előtt.
Abd
Ez alapján azt mondanám, a kafír az erős ateistának felel meg. Annak aki nem csak nem hisz, hanem egyenesen vallja, hogy isten márpedig nem létezhet. Vagyis eleve elzárja magát attól annak lehetőségétől, hogy talán téved.
Legalábbis én erre asszociálnék ebből a betakarásból.
#106:
Nekem azt tanítottàk hogy nem. Mert a Koràn kinyilatkoztatás idején gyakorlatilag nem léteztek ateisták.
Kàfír aki hisz Istenben, de nem fogadja el az Iszlàmot. Nagyjàból...
Micsodàn vitatkoztatok eredetileg ? Hogy az Iszlám szerint kik jutnak pokolra ?
Teljesen mindegy, mert attól még a muszlimok nem utàlja a keresztényeket.
Ne aggódj én is minden további nélkül a Tűzben végzem, ha olyan bűnöket követek el amik ezt eredményezik. Hiàba vagyok muszlim
Abdullah
#108: Például igen ők kàfírok.
Pecsét van a szívükön, halljàk ugyan hogy az Iszlàmra hívjàk őket de NEM ÉRTIK.
Nem kéne mellre szívni, attól még a muszlimok nem utàlnak titeket. És az evilàgon talàn ti àlltok a legközelebb a muszlimokhoz vallàs terén.
Az Iszlám nem utâl titeket, hanem a Koràn hosszasan próbàl a helyes útra terelni titeket keresztényeket kegyelemből.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!