Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám vallás miért utálja...

Az iszlám vallás miért utálja a keresztényeket?

Figyelt kérdés

2021. aug. 18. 08:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim ***** válasza:

"A Biblia bizonyára nem használ ilyen fogalmakat. Ilyen szempontból mondhatjuk, hogy a keresztény teológusok ellentmondanak a Bibliának."

Mivel a Biblia nem írja, hogy ne használhatna az ember olyan fogalmakat, amik nem szerepelnek a Bibliában, így itt semmi nem mond ellent semminek.

2021. aug. 19. 21:52
 102/112 anonim ***** válasza:
46%

#101:

Kétségtelen, hogy a teljes objektív valóság nem ismerhető meg szent könyvekből.

Bár a Korán azt írja, ha valami olyannal találkozol, amit nem értesz, akkor keresd meg a megfelelő embert aki ért hozzá :))

Őszintén ezt nem tudom hol van benne, egyik muszlim Testvérem mondogatta nekem.

Abdullah

2021. aug. 19. 21:56
 103/112 anonim ***** válasza:

Azon gondolkodom egyébként, hogy az agnosztikust még esetleg be lehetne sorolni a káfír kategóriába.... de az ateista az nem káfír egyébként, elfelejtettem hogy hívjuk pontosan :)

Abdullah

2021. aug. 19. 22:05
 104/112 anonim ***** válasza:
100%
Én meg eleve úgy gondolom, hogy Isten nem lehet ilyen kétbites. Szerintem mindenkit egyedileg fog megítélni, nem pedig emberek által kreált kategóriák alapján.
2021. aug. 19. 22:15
 105/112 anonim ***** válasza:

#104:

Mi egyetértünk veled ebben. Csak Allah tudja kinek mi van a szívében.

Egyébként a kàfír annyit jelent hogy olyan ember aki "betakarja az igazsàgot" sajàt maga előtt.

Abd

2021. aug. 19. 22:25
 106/112 anonim ***** válasza:

Ez alapján azt mondanám, a kafír az erős ateistának felel meg. Annak aki nem csak nem hisz, hanem egyenesen vallja, hogy isten márpedig nem létezhet. Vagyis eleve elzárja magát attól annak lehetőségétől, hogy talán téved.

Legalábbis én erre asszociálnék ebből a betakarásból.

2021. aug. 19. 22:39
 107/112 anonim ***** válasza:
55%

#106:

Nekem azt tanítottàk hogy nem. Mert a Koràn kinyilatkoztatás idején gyakorlatilag nem léteztek ateisták.

Kàfír aki hisz Istenben, de nem fogadja el az Iszlàmot. Nagyjàból...

Micsodàn vitatkoztatok eredetileg ? Hogy az Iszlám szerint kik jutnak pokolra ?

Teljesen mindegy, mert attól még a muszlimok nem utàlja a keresztényeket.

Ne aggódj én is minden további nélkül a Tűzben végzem, ha olyan bűnöket követek el amik ezt eredményezik. Hiàba vagyok muszlim

Abdullah

2021. aug. 19. 23:07
 108/112 anonim ***** válasza:
Mármint úgy érted, hogy aki más vallások isteneiben hisz?
2021. aug. 19. 23:31
 109/112 anonim ***** válasza:
51%

#108: Például igen ők kàfírok.

Pecsét van a szívükön, halljàk ugyan hogy az Iszlàmra hívjàk őket de NEM ÉRTIK.

Nem kéne mellre szívni, attól még a muszlimok nem utàlnak titeket. És az evilàgon talàn ti àlltok a legközelebb a muszlimokhoz vallàs terén.

Az Iszlám nem utâl titeket, hanem a Koràn hosszasan próbàl a helyes útra terelni titeket keresztényeket kegyelemből.

Abdullah

2021. aug. 19. 23:41
 110/112 anonim ***** válasza:
51%
Nem is mondtam hogy én útálatot éreznék. Jó pár muszlimot megismertem már életem során, de szinte mind teljesen normálisak. Gyakorlatilag egyedül az itteni másik muszlim kommentelő az, akivel kapcsolatban kizárólag negatívumot tapasztaltam. De nem szokásom egy fanatikus alapján beskatulyázni egy nagyobb embercsoportot.
2021. aug. 19. 23:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!