Az iszlám vallás miért utálja a keresztényeket?
"Számos Bibliai vers bizonyítja hogy nem Isten. "
Igen, összesen nulla
"Egyetlen Bibliai vers sincs amiben Jézus kijelenti hogy Isten és aki látta Jézust az nem nézte Istennek. "
Kivéve, ahol kijelenti.
"Soha egyetlen keresztény irányzat sem tagadta Jézus Krisztus istenségét, mert akik tagadják-tagadták azok nem keresztények még ha annak vallják is magukat."
Tehát azt mondod csak az lehet keresztény aki bálványimádó?
" például ariánusok"
Csak 300 évvel nézted be a dolgot.
"Számos Bibliai vers bizonyítja hogy nem Isten. "
Amikor eljött emberként, akkor értelemszerűen azt fogja bizonyítani a Biblia is, hogy emberkébt volt itt. Előtte és utána Istenként létezett, ahogy azt a Biblia is bizonyítja. János evangéliuma konkrétan azzal kezdődik, hogy Jézus maga a megtestesült teremtő Isten.
"A Biblia azt írja egy Istent imádj. "
Igen, bár ez ószövetség, de egyetértek
"Ti szentháromsághívő keresztények három istenséget imádtok."
Nem, még mindig egyet. Három Isten az paradoxon.
"Tízparancsolat úgy kezdődik hogy semmit ne imádj ami a földön jár."
Hát neméppen, de mindegy:) És ne hazudozz itt! A Biblia elég világosan írja, hogy a faragott képek, állatok és a hasonlók imádatára gondol, nem Jézusra. A muszlimoknál sem szereti Isten a hazudozást, csúsztatást, ezt ne feledd!
A Tízparancsolatban konkrétan nincs olyan, hogy ne imádd, ami a Földön jár:)
Gyere, olvassuk együtt:
20,3 Ne legyenek néked idegen [Józs. 24,14.] isteneid én előttem.
20,4 Ne [3 Móz. 26,1. Zsolt. 97,7. Ésa. 40,18.25.] csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
20,5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn- szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
Jézus pedig nem idegen Isten, hanem az Atya Igéje, aki Isten része és Isten.
1,1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
1,2 Ez kezdetben az Istennél vala.
1,3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
"Ti szentháromsághívő keresztények a földön járó Jézust imádjátok Istenként."
Én??? Jézus itt van a Földön?
"És persze egyetlen vers sincs amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten."
Azon kívül, ahol kijelenti, valóban nincs több, d ezt már írtad.
Neked mi bajod van? Úgy hazudozol, mint egy átlag materialista/sátánista.
"Tehát azt mondod csak az lehet keresztény aki bálványimádó?"
Mivel a Biblia alapján nincs szó bálványimádásról, ez megint csak egy ostoba hazugság.
Ha ennyire nem szól semmi melletted, hogy csak ilyen kamudumákkal tudsz próbálkozni, az azért sokatmondó a világképedről...
"Gyere, olvassuk együtt:"
Szerintem neked nem megy a magyar nyelv értő olvasása.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn- szerető Isten vagyok
Tehát semmi földi élőlényről nem készíthetsz képeket és nem imádhatod. Jézus itt volt a földön, mint ember tehát földi élőlény, így beleesik ebbe a tiltásba.
"Jézus pedig nem idegen Isten, hanem az Atya Igéje, aki Isten része és Isten."
Ja hogy ez így működik hogy te bemondod hogy Jézus kivétel. Akkor a szomszéd Józsi bácsi is lehet kivétel ha úgy tartja kedved? :)
"Azon kívül, ahol kijelenti, valóban nincs több, d ezt már írtad."
Mutass egyetlen verset amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten. De nem ilyen mellébeszéléseket meg sok értelmű verseket, hogy volt az ige , meg hogy valaki más Istennek nevezi. Olyat mutass hogy Jézus azt mondja "Isten vagyok" .
"Neked mi bajod van? Úgy hazudozol, mint egy átlag materialista/sátánista."
Ez csak a szokásos keresztény rágalmazás. Már megszoktam. Én a Bibliát értelmezem és azt írom le. Ha neked nem tetszik az igazság te bajod. Ne értsd félre, ha bálványimádó akarsz lenni, te dolgod, de ez ellentétes a Bibliával is.
"Tehát semmi földi élőlényről nem készíthetsz képeket és nem imádhatod. Jézus itt volt a földön, mint ember tehát földi élőlény, így beleesik ebbe a tiltásba."
Nem is akkor járt neki az imádat, amikor a földön járt, mivel akkor nem istenként volt itt.
Szóval ezt szokás szerint eléggé benézted.
"Nem is akkor járt neki az imádat, amikor a földön járt, mivel akkor nem istenként volt itt."
Ha Jézus emberként volt itt a földön és nem mondta hogy ő Isten, és aki látta nem nézte Istennek, te miből gondolod hogy Jézus Isten? :))))
"Ha Jézus emberként volt itt a földön és nem mondta hogy ő Isten, és aki látta nem nézte Istennek, te miből gondolod hogy Jézus Isten? "
A Biblia alapján. Aki minden teremtett dolgot megalkot, aki iránt az angyalok is imádattal tartoznak, akié egyedül az ítélet mindenek felett, most hirtelen senki más nem jut eszembe akire illik egy ilyen leírás, csak Isten.
Na akkor János apostol írása szerint Tamás vallástétele...
Tamás fölkiáltott: „Én Uram, és Istenem!”
Jézus csak ennyit mondott: „Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” Jn 20,28-29
Aki ezt nem érti úgy hogy Tamás Istennek vallja Jézus Krisztust és Jézus ezt még helyben is hagyja sőt meg is erősíti arra illik a Következő...
Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. Jel. 3,17-18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!