Miert ilyen bonyolult a Biblia?
Ez kb. olyan kérdés, hogy miért olyan bonyolult a szerelem. Annyi lány közül lehet választani, mindegyikkel egy hosszas udvarlási folyamat után lehet csak megházasodni, hát ez katasztrófa!
Inkább fogd fel a Biblia megértését kalandnak, mint amilyen a szerelem. A Bibliában is az Istennel való kapcsolat kialakulása a legfontosab, Isten megismerése a legfontosabb. Lehet, hogy megismerkedsz olyan gyülekezettel, vagy irányzattal, akikről kiderül, hogy nem ők "az igazi". De ha tényleg érdekel az, hogy megismerd Istent, akkor nem fogod feladni csak azért, mert a folyamat hosszú és fáradságos.
Ha kerestél már valamit teljes szívvel, nos a Biblia azt mondja, hogy Istent is az találja meg, aki teljes szívvel keresi. A teljes szívvel keresés pedig sok időt, energiát, akár sok pénzt is követel. Szóval az a kérdés, mennyire vágysz arra a kalandra, amire Isten hív?
A Bibliát másfél évezreden át írták, nagyon sok szerző munkája. Ezen felül nem is egy könyvről beszélünk, hanem sok könyv gyűjteményéről. Tehát a témák megvannak, csak nem a te elképzelésed szerint.
A sok irányzat megint más kérdés, nem ezért alakult ki.
Ez jó kérdés, s lenne is rá válaszom, de sokakat megsértenék, így inkább megtartom magamnak.
Az a baj, hogy a Szentírást sokan folyamatosan szeretnék nem értelmezni, hanem újraértelmezni. Pedig 2000 év bőségesen gazdag keresztény irodalma maradt ránk ez ügyben. Méghozzá számos írás az őskeresztény időkből, olyan keresztény íróktól, akiket az apostolok tanítottak és jelöltek ki gyülekezetek vezetésére.
Tehát ha néhány jelentéktelen dologban lehetnek is különböző nézetek, a hit fő kérdéseit illetően már nem.
Kár, hogy bonyolultnak látod a Bibliát! Pedig a lényege nagyon egyszerű .
1 Mózes 1:1 Isten teremtett mindent .
2.Mózes 20: 1-10 Isten imádd, ne a bálványokat, ne ölj, ne lopj, ne hazudj, ne tanúskodj hamisan, ne kívánd ami a másé..." - szóval élj a becsületesen
Aztán Jézus tanításai ezt megerősítik: Máté 22:37-39 Szeresd Istent és az embertársaidat.
Máté 6:33 -Ne legyél anyagias, a szellemiségeddel foglalkozz elsősorban
Máté 7:12 -tedd azt másokkal, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek az emberek
Jakab 4: 8 -"közeledj Istenhez"
...Csak a leglényegesebb tanítások - de látod, nincs bennük semmi bonyolult. Az igazság ugyanis mindig egyszerű, könnyen érthető és tiszta, nincs benne semmi hókusz-pókusz.
A sok elferdített vallásos katyvasz teszi bonyolulttá és el is riasztja az igazságot kereső embereket a Bibliától, pedig nem a Bibliával van a baj.
Szia megint a @7 vagyok.
Most ugyanazt fogalmaztad meg amit én az utolsó mondatban írtam " a keresztényeknek más a véleménye". Igen és több, mint 2700 féle "keresztény felekezet" van, szóval rengeteg féle vélemény létezhet a homoszexualitástól kezdve sokmindennek kapcsolatban - de pont az a lényeg, hogy ezek NEM a Biblia "véleményei". Ez az emberek által kitalált és létrehozott sokfajta vallásnak az elferdített nézete.
Te a Bibliára kérdeztél rá és én arra válaszolva írtam, hogy az bizony világos és egyértelmű.
Ne keverjük össze az emberi hitnézetekkel és filozófiákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!