Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás ami kifejezet...

Van olyan vallás ami kifejezetten valaminek az együttes utálására épít?

Figyelt kérdés

2021. aug. 9. 16:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Bizonyára tudod, hogy Jézus is izraelita vagyis zsidó volt.

2021. aug. 10. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
Igen, ezt tudom. Azt nem tudom, hogy mi köze az akkor élt izraeliták részére kinyilatkoztatott törvényeknek a ma élő keresztényekhez.
2021. aug. 10. 14:25
 13/21 anonim ***** válasza:

Másként mondom akkor. Az Ótestamentum az a Mózesi törvény, ami csak a zsidóknak lett kinyilatkoztatva, ez Istennek a zsidó néppel kötött szövetsége. Jézus által ki lett terjesztve ez a szövetség az egész emberiségre, ez a szövetség pedig az Újtestamentum, ez már mindenkire vonatkozik, a zsidókra is és a nem zsidókra is. Viszont Jézus eljövetele az Ótestamentumban meg lett jósolva, Ő azért jött, hogy beteljesítse Isten törvényét, nem azért hogy eltörölje, ezért nem dobhatjuk csak úgy ki az ablakon a korábbi kinyilatkoztatást.

2021. aug. 10. 19:13
 14/21 anonim ***** válasza:
Ha azert jott Jezus, hogy betoltse a torvenyeket, akkor miert nem vonatkoznak a keresztenyekre azok a torvenyek?
2021. aug. 10. 19:46
 15/21 anonim ***** válasza:

Az által teljesítette be, hogy kiterjesztette mindenkire.

A Tórában (amiből korábban idéztél) az is benne van, hogy Isten megparancsolja, hogy át kell kelni a Jordán folyón. Biztosan nem gondolod, hogy nekem most ezt kellene tennem, hiszen benne van a Bibliában. Ugyan így nem kell megköveznem senkit.

2021. aug. 10. 19:56
 16/21 anonim ***** válasza:

Meg mindig nem ertem azt, hogy ha Jezus azert jott, hogy mindenkire kiterjessze ezeket a torvenyeket, akkor azok a torvenyek hogyhogy nem vonatkoznak rad? Te nem tartozol bele a mindenkibe?

2021. aug. 10. 21:37
 17/21 A kérdező kommentje:

Nyugi emberek!

Amúgy köszönöm a válaszokat😅

2021. aug. 10. 21:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Az Istennel való szövetséget terjesztette ki mindenkire, de nem a Mózesi törvényt, hanem új törvényeket.

2021. aug. 10. 22:09
 19/21 anonim ***** válasza:
De Jezus azt mondta, hogy nem azert jott, hogy eltorolje a torvenyeket, hanem azert, hogy betoltse azokat. Akkor miert nem toltotte be azokat, miert hozott uj torvenyeket?
2021. aug. 10. 22:22
 20/21 anonim ***** válasza:

Később ugyan abban a fejezetben Jézus azt is mondta: "Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is. [Máté 5:38-39] "Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes." [Máté 5:43-48]

Ez a törvény igazi betöltése.

2021. aug. 11. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!