Mit szolnátok hozzá ha a Szentatya visszaállítaná az írolszági Magdolna otthonokat?
"Én szerencsére nem kerülnek oda mert keresztény református vagyok nem katolikus meg ortodox."
De a katolikusok szerint a reformátusok félreértelmezik a Bibliát, azt nem tudtad?
Lehet, hogy az elsők között kerülnél oda.
Titus Pullo
Igazabol ilyen Magdolna hazak ma is vannak, es egyedulallo anyaknak biztositanak otthont. Karitativ rendszerben mukodnek.
Az irorszagi (de mashol is voltak) mosodakban gyakorlatilag bebortonoztek es rabszolgakka tettek oket: nem mehettek el az epuletbol, nem kaptak munkabert. A munka- es eletkorulmenyeik rosszabbak voltak, mint a bortonokben. Szertartas nelkul "astak el" az elhunyt csecsemoket, anyakat. Sok holttestrol feltetelezik, hogy gyanus korulmenyek kozott hunytak el. A kisbabakat es kisgyerekeket az anya tudta nelkul orokbeadtak, sokszor penzert.
Errol Te meg en azonnal belatjuk, hogy durva jogsertesek folytak ott. Az apacak es a papok egyre szadistabbak es gonoszabbak lettek, a "penitencia" kirovasaban.
Ha hallottal a John Nettles nevu angol szineszrol (Magyarorszagon a "Midsomer-i gyilkossagok", vagy "Kisvarosi gyilkossagok" sorozat Barnaby felugyelojekent ismert, olyan Agatha Christie stilusu filmek). O is hazassagon kivul szuletett egy fiatal ir anyatol. Ot csecsemokent orokbefogadtak, es az edesanyjat egy ilyen "intezmenybe" zartak, ahol megorult, es egesz fiatalon tbc-ben halt meg. Nettles sosem talalkozott az edesanyjaval, es sosem tudta meg, ki volt az apja. Egy joszivu munkasosztalybeli hazaspar fogadta orokbe Angliaban. Maguk nem voltak kulonosebben okosak, de John az iskolaban a legjobbak kozott volt. Annyira intelligens volt, hogy ingyenes helyet kapott egy neves bentlakasos maganiskolaban, igy lett belole kiralyi drama akademista es szinesz. Lehetseges, hogy az anyukaja volt ilyen tehetseges, akit ilyen szepen eltuntettek a leanyanyak intezetben. Es termeszetesen lehetseges, hogy megeroszakoltak, tehat nem is tehetett rola.
"Én ismernek pár embert akik odavalók lenne és ha lenne ilyen Magdolna ház akkor bejelenteném a katolikus püspöknek hogy vitesse el. Ha meggondoljuk még segítenék is a bűnösöknek mert levezejelnek a büneiket és a mennybe jutnának."
Ez a gondolat olyan "izgalmas" keveréke a régi idők államvédelmis, besúgós mentalitásának és a kereszténységnek, hogy nem tudom eldönteni, szociológia értelemben érdekesnek tartsam, vagy kezdjek intenzíven érdeklődni a Mars utazás iránt.
"Pár ortodox pap is mehetne Magdolna otthonba [...]"
Én azt gondolom, hogy az a keresztény ember, - lett légyen protestáns, lett légyen katolikus, vagy ortodox - aki a Magdolna-mosodákat propagálja, az nem érti a saját vallása lényegét. (Röviden összefoglalva: szeretetparancs)
Én úgy gondolom, hogy a világnak egy erősebb, karizmatikusabb pápára lenne szüksége, aki nem az "új áramlatok" lehetőség szerinti kiszolgálásával akarja a hitet terjeszteni (hírhedtté tenni?), és amikor Hodász András atya amellett érvel, hogy minden világvallásban vannak értékek, minden világvallás "jó", de nem teszi hozzá nyomatékosan, a kereszténység az egy, igaz vallás, akkor nem terjeszti megfelelőn az igét - ezeket azért írtam le, hogy lásd, én is támogatnék bizonyos "radikális változásokat" egyetemes és hazai szinten -, de amit itt összehordasz, az egyszerűen undorító - minden valódi keresztény és empatikus nem keresztény ember számára egyaránt.
Remélem, hogy csak egy aposztata provokatőr vagy, aki "játssza a »tipikus« keresztényt" így járatva le a vallást, és próbálva elrettenti az ingadozó embereket. Mert lehet, hogy tájékozott vagy, de az alapokat tekintve rendesen "összekeveredtek a féldecik s kormányzatok".
26
Szerintem Aurélia csak unatkozik. Mondja, ami az eszébejut, ossze-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!