Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szolnátok hozzá ha a...

Mit szolnátok hozzá ha a Szentatya visszaállítaná az írolszági Magdolna otthonokat?

Figyelt kérdés
Én örülnék neki. A sok homokost, leányanyát, azokat akik nem egészen hisznek Istenben hanem félreértelmezik a Bibliát meg más bűnösöket is lehetne oda tenni. A Kedvesnővérek felügyelnének rájuk meg volna férfi csoport ahol a Szerzetesek. Itt dolgoznának és addig maradnának míg meg nem bánják a büneiket vagy volna oenitencia ameddig maradniuk kell. Így volna visszatartó ereje a bűnnek. Én református létemre kezét csókolnèk a Váradi katolikus püspöknek ha megcsinálják a Magdolna házakat és ahogy tudom támogatnàmimádsággal.es pénzzel.a működésűket. Avval nem kell törődni hogy vannak az emberekkel mert vezekelni lennének ott. Láttam.a filmet és tetszik a gondolata

2021. aug. 7. 15:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
59%

Miért, ez a kettő nem lehet egyszerre? szerintem nem zárják ki egymást.

2021. aug. 7. 21:42
 12/27 anonim ***** válasza:
69%
11# Igazad van. Lehet, hogy ő is az a kattos hülyegyerek a sokadik accounttal.
2021. aug. 7. 22:07
 13/27 anonim ***** válasza:
46%
Sejtem kire gondolsz, de írásképe alapján simán egy másik kattant.
2021. aug. 7. 22:47
 14/27 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az OPNI-t kéne visszaállítani. 😉
2021. aug. 8. 13:27
 15/27 anonim ***** válasza:
52%

12.

nem, ez egy masik

egy Nagyvaradon elo reformatus no, akihez egy roman ortodox templom van legkozelebb es volt ott is parszor

minden hozzaszolasaban mast akar eltuntetni, megbuntetni, megkinozni

itt pl. "azokat akik [...] félreértelmezik a Bibliát [...] is lehetne oda tenni. "

egy nappal kesobb meg leirja, hogy o nem olvasta soha a Bibliat, csak 2 sort, mert olyan hulye szavak vannak benne, hogy "vala" es nem erti

2021. aug. 11. 18:27
 16/27 A kérdező kommentje:

Nem a legközelebb van hozzám hanem Mellettem van az ortodox templom. 2 perc alatt bent vagyok az ortodox templomban mert a panelház ahol lakom a templomnak az udvarában van. Sok román mondta hogy áldott vagyok amiért a Biserică vagyis a templomnak lakom de én csak azt félelem vissza nekik hogy nem vagyok áldott attól. Sok ortodox szeretne a templom mellett lakni. Ahol lakom az ortodox egyház teljes volt csak a kommunban elvették és paneleket építettek és az egyház az államtól nem kapta vissza hanem pénzt kapott helyette. De annyi joga megmaradt hogy a lépcsőházunkat járhat szentelgetni Vizkeresztkor. Bár lehet nem is rossz dolog az hátha az Isten jobban megvédene a csótányoktól meg egyéb bajoktól. Annyi áldás van nekem hogy román húsvét szombatján, ered Nagyszombat este mikor körbejárják a templomot akkor vagy nekem is velük kell menjek vagy anyunak.alszom mert aludni nem fogok tudni ha előttem énekelnek meg tömjéneznek. Meg a szaga is a tömjénnnek és elgondolkodtató előre is rossz. Nem szeretem a tömjént és a Szenteltvizet is nagyon utálom, az ilatukat meg ahogy rám hintik.

A Magdolna házakat jó lenne létrehozni mert sok a leányanyát, prosti, szektás meg akik a Bibliát férleértelmezik és homokos. Csak a homokosokkal nem tudom hogy kéne csinálni mert azok a kolostorban is csinálnák....értitek ...apácák az apácákkal vagy ha férfiak akkor is egymással ...értitek.

Én ismernek pár embert akik odavalók lenne és ha lenne ilyen Magdolna ház akkor bejelenteném a katolikus püspöknek hogy vitesse el. Ha meggondoljuk még segítenék is a bűnösöknek mert levezejelnek a büneiket és a mennybe jutnának.

2021. aug. 11. 20:50
 17/27 pelgrim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

szerintem nagyon elítéled embertársaidat, gondolj arra, hogy Jézus sem ítélte el Magdolnát, csak annyit mondott, hogy ne vétkezzen többet, megbocsátott neki mert sokat szeretett. Nem gondolnád, hogy ezek a leányanyák, már azzal is sokat bűnhődtek, hogy cserben hagyták őket, miáltal ők nagyon nehéz helyzetbe kerültek? Szerintem nem a mi feladatunk, hogy másokat vezeklésre kényszerítsünk.

Lehet kezdetben ezek a Magdolnaházak jó szándékkal jöttek létre, de a helyzet nagyon elfajult, ahelyett hogy segítették volna a bajba jutott lányokat, nagyon rosszúl bántak velük. Nem csak elszakították a gyerekeiket tőlük, azon felül kihasználták, megkínotzák őket.

És ha belegondolunk, jóllehet hogy azok a katolikus püspökök, akiket te oly nagyra becsülsz, nemelyek ilyen gyereknek a vérszerinti apja lehetett.

Még egy másik dolog az, hogy azok az emberek akiket mi vádolunk, valójában anélkül, hoggy tudnák egy tükröt tartanak elénk, hogy végre látthassuk a „gerendát” saját szemünkben.

2021. aug. 12. 10:50
 18/27 A kérdező kommentje:
Az emberek nagyon bűnösök és keresztény reformatusként kötelességünk elősegíteni őket hogy üdvözüljenek és ez csak úgy lehet ha levezeklik a büneiket. Én vilageletemben úgy hittem mint a katolikusok hogy a bűnt le kell vezekelni és a leányanyákat gyűlölöm. Sose lennék leányanya és a saját unokatestvéremmel se bírtam mikor úgy járt, mikor újra férjhez ment akkor lett mondjuk emberi kapcsolatunk egymással. Én erősen elítélem a bűnösöket és a Magdolna otthonok jók lennének. De ez a Ferenc pápa nem fogja megcsinálni mert még a muszlimokat is szereti akik pogányok. Hátha kapunk egy szigorúbb pápát aki megcsinálja és nem muszáj mosoda lehet hanem gyár vagy ikonrajzolo vagy mit tudom én. És aki nem tud dolgozni az ott imádkoznak vagy mit tudom én. Én szerencsére nem kerülnek oda mert keresztény református vagyok nem katolikus meg ortodox és nem vagyok leányanya, homokos, szektás, és ha gyerekbibliat is olvastam de abba is ugyanaz van mint a rendes Bibliában ezért ismerem és nem értem félre.
2021. aug. 12. 13:18
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A Magdolna-mosodák nagyon jó történelmi példa arra, hogy a koncepció miért nem működött (ahogy általában a legtöbb ilyen koncepció nem működik). Te hogy akadályoznád meg, hogy azok a visszaélések ne történjenek meg? Hisz az intézmények végső soron kudarcot vallottak. Nyilván nem sok értelme van még egyszer ugyanúgy megcsinálni, hisz akkor tök ugyanez lenne az eredmény. Akkor hogy csinálnád másképp?
2021. aug. 12. 17:16
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

Meg jo, hogy ugy hataroznad meg a szabalyokat, hogy te ne kerulhess be.

Ertsd meg mar: ha valami buncselekmeny, pl. lopas, verekedes, azert megbunhodik az ember. Ebben segit a rendorseg es a birosag, ezert vannak a bortonok.

Ha valamit a katolikus egyhaz elitel vagy TE SZEMELY SZERINT elitelsz: ("leanyanyak, nem ertelmezi jol a Bibliat, szektas, homokos"), de a jogallam nem, azt jogellenes megbuntetni. Az onbiraskodas, es az onbiraskodast a torveny bunteti.

Mindegy, ki a pápa, mindegy, mennyire szeretné ezt Aurelia, mindegy hány jelolted lenne, akit te be szeretnél tetetni. Ilyen NEM LESZ.

Nem birod a gyermekuket egyedul nevelo noket? Az a te bajod. Teljesen legalis, es lehet valaki szuveren dontese, amihez neked semmi kozod es neked tiszteletben kell tartani. A homokosokat is tiszteletben KELL tartanod, mert ez a torveny.

Nagyon feltuno mar, hogy szinte minden masodik kerdesed arrol szol, hogy valami jogallamba utkozo dolgot surgetsz es javasolsz. Ez szinten szabalyserto.

A filmet nem ertetted meg. Nem ismered a jelenlegi torvenyeket es szabalyokat. Onbiraskodni akarsz.

Valaki elobb-utobb feljelent teged, mert ezt nevtelenul a neten sem lehet csinalni.

2021. aug. 12. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!