Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nálat*k mi a különbség a...

Nálat*k mi a különbség a tisztelet és az imádat között?

Figyelt kérdés

[link]

(Használj Google fordítót ami kicsit segít ha nem tudsz angolul)

Még mindig nem tudnék Jézus Krisztus helyett mást követni/tisztelni. Mint az aranyborjú jelenet, vagy pedig amikor Péter megérkezett, Kornéliusz eléje sietett és a lábához borult, hogy hódoljon neki. 26De Péter fölemelte. „Állj fel – mondta –, hisz én is csak ember vagyok.

Vagy pedig Apcsel 14:15 „Miért tesztek ilyet? Nem vagyunk mi istenek, hanem ugyanolyan emberek, mint ti! Azért jöttünk, hogy hirdessük nektek az örömhírt, és hogy ezektől az értelmetlen dolgoktól az élő Istenhez forduljatok. Mert ő teremtette az eget, a Földet, a tengert és mindent, ami bennük van.

Ez a kijelentés/kíváncsiság stb... Még mindig nem gonosz! Ennyi erővel, az is gonosz lenne ha valaki megcáfolja azt, hogy szombatot kell tartani a keresztényeknek és nem vasárnapot. Vagy pedig az is gonosz lenne ha azt mondanám hogy a Jelenések Könyvét senki sem érti meg. Aki azt mondja, hogy érti, az vagy tudatlan, vagy hazug.

2021. aug. 7. 01:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. Gyakorló református vagyok, de...

[link]

mi van ha nekik igazuk van a tisztelet elméletben?

2021. aug. 7. 14:05
 12/13 anonim ***** válasza:

A Biblia azt írja, hogy tiszteld szüleidet, tiszteld előjáróidat, ezen kívül még sok embert lehet tisztelni.

Imádni csak Istent.

2021. aug. 7. 16:53
 13/13 anonim ***** válasza:
54%

Szia kérdező

"Aki azt mondja, hogy érti, az vagy tudatlan, vagy hazug."

Ezzel fejezed be a kérdésed.

Vagy is mi mind akik válaszolunk vagy tudatlanok vagyunk hozzád képest vagy hazugok.

És innentől kezdve érzem azt hogy nincs érdemi hozzászólásom számodra.

Legyen szép a napod

2021. aug. 8. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!