Nálat*k mi a különbség a tisztelet és az imádat között?
(Használj Google fordítót ami kicsit segít ha nem tudsz angolul)
Még mindig nem tudnék Jézus Krisztus helyett mást követni/tisztelni. Mint az aranyborjú jelenet, vagy pedig amikor Péter megérkezett, Kornéliusz eléje sietett és a lábához borult, hogy hódoljon neki. 26De Péter fölemelte. „Állj fel – mondta –, hisz én is csak ember vagyok.
Vagy pedig Apcsel 14:15 „Miért tesztek ilyet? Nem vagyunk mi istenek, hanem ugyanolyan emberek, mint ti! Azért jöttünk, hogy hirdessük nektek az örömhírt, és hogy ezektől az értelmetlen dolgoktól az élő Istenhez forduljatok. Mert ő teremtette az eget, a Földet, a tengert és mindent, ami bennük van.
Ez a kijelentés/kíváncsiság stb... Még mindig nem gonosz! Ennyi erővel, az is gonosz lenne ha valaki megcáfolja azt, hogy szombatot kell tartani a keresztényeknek és nem vasárnapot. Vagy pedig az is gonosz lenne ha azt mondanám hogy a Jelenések Könyvét senki sem érti meg. Aki azt mondja, hogy érti, az vagy tudatlan, vagy hazug.
Értem, köszi. Gyakorló református vagyok, de...
mi van ha nekik igazuk van a tisztelet elméletben?
A Biblia azt írja, hogy tiszteld szüleidet, tiszteld előjáróidat, ezen kívül még sok embert lehet tisztelni.
Imádni csak Istent.
Szia kérdező
"Aki azt mondja, hogy érti, az vagy tudatlan, vagy hazug."
Ezzel fejezed be a kérdésed.
Vagy is mi mind akik válaszolunk vagy tudatlanok vagyunk hozzád képest vagy hazugok.
És innentől kezdve érzem azt hogy nincs érdemi hozzászólásom számodra.
Legyen szép a napod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!