Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan aki aggódik...

Van itt olyan aki aggódik azokért akik Máriát tisztelik és tőle kérnek csodát és ezzel Jézus hátrább lesz?

Figyelt kérdés
Nemrég megnéztem a gonosz csoda című filmet én is, és hát tanulságos. Nem kéne Máriát követni és tisztelni szerintem, hanem Jézus Krisztust és a Jó Istent. Ő a közbenjáró és megmentő. Nem más.
2021. aug. 6. 17:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Állj ki azért amiben hiszel kérdező. Mint mondtam.a mariaimsfat, ikon és szobrok csókolgatása bűn. Engem semmivel nem lehetne rávenni illetve van 1 dolog amivel rá lehetne engem kényszeríteni de azt soha nem írom le nektek.
2021. aug. 6. 19:55
 22/30 anonim ***** válasza:
Mariaimadat
2021. aug. 6. 19:55
 23/30 A kérdező kommentje:
Én nem tisztelem Máriát, de azt gondolom róla, hogy menő volt amit csinált. Tehát nem tisztelem, de pozitív gondolattal gondolok rá amikor eszembe jut. Tehát Máriát likeolom. Ennyi. Nem tisztelem, csakis egy darab like tőlem. És ez nem ítélkezés amit mondtál, hogy ők nem fognak üdvözülni? Honnan tudod, hogy az egyik jehovás nem lesz mondjuk református 10 év múlva? :)
2021. aug. 6. 20:06
 24/30 anonim ***** válasza:

"Én nem tisztelem Máriát"

Ez sok mindent elárul rólad, gonosz lelkedről. Én például minden embert igyekszek tisztelni, még azokat is, akiket igen nehéz, mert olyanok, mint te és csak gonoszság lakik szívükben. Jézus tisztelte és szerette édesanyját, én Jézust próbálom követni, nem a sátánt.

2021. aug. 6. 20:30
 25/30 A kérdező kommentje:

Hogy éppenséggel Máriára esett Isten választása, azért legyen dicsőség az Úrnak, de ez közel sem jelenti azt, hogy jogos lenne Máriát olyan jelzőkkel, amiket manapság a katolikus egyház állít róla.

A Szentírás soha sehol nem emeli fel Máriát semmiféle tekintély, semmiféle szellemi hatalmasság rangba. Mária tisztelete addig jogos, hogy elfogadjuk a szolgálatát anélkül, hogy összekevernénk a személyét Isten személyével: vagyis bűn nélküi, közbenjáró, stb. - ezek ugyanis csakis Jézusra igazak.

Azonkívül az Apcselben azt olvashatjuk (10/25-26; 14/11-15) hogy az apostolok nem engedtek semmilyen megkülönböztetett tiszteletet maguknak, mondván, hogy ez csakis Istent illeti meg. Innentől kezdve - azontúl, hogy én is, mint keresztény, kétség nélkül elfogadom Mária szolgálatát - hadd kérdezzem meg: milyen igaz alapja van a (nevén nevezem) katolikus Mária-tiszteletnek?

Úgy gondolom, hogy bárkinek, aki kereszténynek (vagyis Krisztust követőnek) vallja magát, talán érdemes lenne ezeket az Igéket forgatnia a szívében, mint olyan tanításokat, melyek igazsága igencsak meg kérdőjelezhető a SzentÍrás függvényében.

Mária olyan jellegű, olyan mértékű tiszteletét a SzentÍrás nem támasztja alá, ennek eredete pogány kultuszból fakad, amit - sajnálatra méltóan - belevittek a kereszténységbe, pedig erről sem Jézus, sem pedig a korai kereszténység apostolai (Pál, Péter, Jakab, stb.) nem tanítottak.

2021. aug. 6. 20:40
 26/30 anonim ***** válasza:
Keresztény reformátusok vagyunk kérdező és kiállok melletted. Írtam hogy terdeples,keresztvetes, az ortodox meg katolikus Hiszekegy meg Miatyánk elmondása és pap beszédére a párbeszédet felelet meg belefér nálam de Megcsókolni Sohanem Csokolnék meg semmi ikont vagy szentképet. Senkiét sőt még a feszületet sem.
2021. aug. 6. 21:14
 27/30 A kérdező kommentje:
Köszike. Majd hamarosan megkérdezem a Tanúkat is, hogy mit gondolnak Máriáról. Ők is jó fejek néha :) még találkozunk! =)
2021. aug. 6. 21:19
 28/30 anonim ***** válasza:
A Református az igaz vallás. Hagyjad a tanúkat, azok elferditik a Bibliát. De a reformátusoknál is van egy eretnek tanitasuk: a Predesztinacio. Ez a Kálvin lázálma és a hülye papok átvették. Predesztinacio nem létezik mert a Biblia azt írja hogy mindenki Üdvözűl aki elfogadja Jézust. És az sem igaz hogy csak magadért üdvözítő Jézus ahogy a refik mondják. Kellenek oda jó cselekedetek is meg felvenni Jézus keresztjét tehát szó nélkül eltűrni a nehézségeket az életünkben vagy a szenvedéseket amiket én nem tudok eltűrni. Csak azért mert vagy nem üdvözítő, elus vár tőled
2021. aug. 6. 21:24
 29/30 A kérdező kommentje:
Amit olvastam egy hitvédelmi oldalon, hogy nem minden református fog megmenekülni, nem minden katolikus, ortodox fog megmenekülni. Tehát nem csak a református az igaz :) szóval a legtöbb keresztény, a katolikusban is, felekezetben (csak ha Biblikusan gondolkozik) megmenekülnek.
2021. aug. 6. 21:28
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

A Szűz Mária bűntelenségének dogmája abból a teológiai felismerésből született, hogy a cselekedeteink hatással vannak az utódainkra is, vagyis nemcsak a tulajdonságaink, hanem az erényeink és a bűneink is öröklődnek (például: az erényes életet élő szülők gyermekei is nagy valószínűséggel erényes életet élők lesznek, a bűnös életet élő szülők gyermekei is nagy valószínűséggel bűnös életet élők lesznek). Ha Mária nem lett volna bűntelen, akkor Jézus örökölte volna a bűnre való hajlamot, sőt kapcsolatba került volna a gonosz lélekkel az áteredő bűn által, amit Isten nem engedhetett meg, így Máriát Isten megőrizte az ártatlanság állapotában az élete végéig. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy Mária nem volt képes bűnt elkövetni vagy hogy Máriának nem lehettek bűnre való kísértései, hanem úgy, hogy Isten az Ő Szent Fiának istenfiúi méltóságára való tekintetből a kegyelemnek olyan csodálatos záporával árasztotta el Máriát, ami megóvta őt attól, hogy az élet nehéz helyzeteiben egyetlen bűnt is elkövessen. (Ez nem hihetetlen és nem elképzelhetetlen; én is képes voltam hosszú hónapokig szinte bűn nélkül élni, mert úgy gondolom, hogy a Máriáéhoz hasonló kegyelmeket kaptam, és a szentek életében is találunk példákat arra, akik egész életük során egy-két (jelentéktelen) bűnt követtek csak el.)

Tehát Mária is örökölte az áteredő bűn átkát annak ellenére, hogy személyes bűnt nem követett el, ezért őt is "bűnösnek" lehet nevezni, akinek szüksége volt Megváltóra, így tehát ez a katolikus dogma sem sérti a Biblia kijelentéseit.

De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: aki megérti a Mária-tisztelet mögötti racionálékat, az nagy szeretetre gyullad Mária iránt és mélyen tisztelni fogja őt, ezért nem aggódom a Mária-tisztelők miatt, bár a népies, teológiailag megalapozatlan, babonaságba hajló Mária-tisztelettől én is távolságot tartok.

2021. aug. 7. 15:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!