Van itt olyan aki aggódik azokért akik Máriát tisztelik és tőle kérnek csodát és ezzel Jézus hátrább lesz?
Nem lesz Jézus hátrébb, ezt csak a sátán akarja veled elhitetni, ne dőlj be neki.
Aki pedig Máriát nem képes tisztelni, az nem lesz képes tisztelni fiát sem igazán. Hiszen Jézus is tisztelte Máriát annyira, hogy első csodáját is idő előtt édesanyja kérésére tette. Ha valaki azt hazudja magának és másnak, hogy ő követi Jézust, de Máriát nem tiszteli, még a végén el is hiszi. De hogy követhetné Jézust keményebb dolgokban, ha az ilyen egyszerűben se tudja?
Azt kell követni ami Biblikus. Ami hagyomány és nem az Igén alapszik, azt el lehet vetni, mint például Mária Mennybemenete, vagy pedig Mária nem volt bűnös... A reformátusok többsége is "menekülnek" a Fatima jelenésektől ahogyan tudom. A film pedig tanulságos volt és Biblikus. Például Mária azt mondja, hogy adjuk oda a lelkünket, vagy pedig higgy bennem... Mi lesz szegény Jézussal? Ő vele senki sem törődik a Mária követők közül?
Jézus soha nem nevezte az anyjának Máriát
Mária az emberek szemében Jézus anyja volt, de Jézus soha nem nyilatkozott róla így. Jézus soha nem használta ezt a kifejezést Máriára: anyám. Tudta, hogy Mária csak egy eszköz volt Isten kezében, akiben ő alkotva lett és aki őt megszülte, de nem volt az ő anyja. Jézus kijelentette, hogy aki követi őt és megtartja a parancsolatait, az közelebb áll hozzá, mint az ő anyja. Soha nem szólította fel az embereket, hogy magasztalják Máriát, és Jézus tanítványai és az első keresztények nem is tették ezt. Máté 12. része így ír:
„ Még beszélt Jézus a sokasághoz, amikor íme, anyja és testvérei megálltak odakint, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt neki: Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled. Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én testvérem és az én anyám. Az apostolok szemében Mária Jézusnak csak a nevelőanyja volt, ahogy József is a nevelőapja. Mindkét szülő csak eszköz volt Isten kezében. Jézus öröktől fogva létezett: nem tekinthető zsidónak, és Mária sem tekinthető istenszülőnek. Pál apostol írta:
„ Apa nélkül, anya nélkül, nemzetség nélkül jelent meg; mivel sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs, hasonló Isten Fiához, és pap marad mindörökké. ”
– Zsid. 7,11
Mária nem tekinthető közbenjárónak Isten előtt
Ahogy az előbbi szöveg (Zsid 7,11) hangsúlyozta, Jézus az örökkévaló pap (közbenjáró) Isten előtt. Majd a a zsidókhoz írt levél így folytatja:
„ Mivel (Jézus) örökre megmarad, örökkévaló a papsága. Így örökre üdvözítheti is azokat, akik általa Istenhez közelednek, hisz mindenkor él, hogy értük közbenjárjon. ”
– Zsid. 7,24-25
A Timóteusnak írt első levélben ezt írja Pál apostol:
„ Egy az Isten, egy a közvetítő Isten és ember közt: az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta magát mindenkiért. ”
– 1. Tim. 2,5
Hogy Mária közbenjáró volna, a Biblia tanításának határozottan ellene mond. Az egyedüli közbenjáró Isten és az emberek között: Jézus Krisztus, aki a Földre jött és emberként szenvedett és halt meg a bűnbánó emberek megváltásáért, majd a saját elhullatott vérével lépett be a mennyei szentek szentjébe, hogy Isten előtti közbenjáróként örök váltságot szerezzen az istenfélő embereknek.[23]
Sajnálom ha valakit megbántottam, mert túl érzékeny, én csak hirdetem az Igazságot. Ha a reformátusok többsége sem tiszteli akkor ők sem keresztények?
“Azt kell követni ami Biblikus.”
Tehát nem azt amit a Jehova tanúi. Köszönöm, hogy tisztáztad.
"Ami hagyomány és nem az Igén alapszik, azt el lehet vetni, mint például Mária Mennybemenete, vagy pedig Mária nem volt bűnös... "
Olyat senki nem vall, hogy Mária mennybemenetele. Ennek a hazugságnak tükrében elég vicces amit írtál a végén:
"én csak hirdetem az Igazságot"
Hiszen hogy hirdetnéd az igazságot, ha hazudozol?
"Ha a reformátusok többsége sem tiszteli akkor ők sem keresztények?"
Én nem tudom, hogy a reformátusok mennyire tisztelik vagy sem, de egész biztos vagyok, hogy Kálvin sose írt volna olyan gyalázatosan Máriáról, mint sok mai megátalkodott lélek. Luther például egy gyönyörű Magnificatot is írt róla, aki a protestantizmus elindítója volt.
"Jézus soha nem nevezte az anyjának Máriát ... nem volt az ő anyja"
Erről a hazugságról megint utolsó mondatod jutott eszembe, hogy állítólag az igazságot hirdeted. :D Amúgy elég sátáni lelkület lakik benned, hogy már ezt is elvennéd Máriától. Pedig Isten igéje egyértelműen írja, hogy Mária Jézus édesanyja volt.
Ezzel pedig vigyázz, mert Szent Pál szavai alapján átkozott vagy:
"De még ha mi magunk vagy egy mennyből való angyal hirdetne is [nektek] más evangéliumot azon kívül, amit mi hirdettünk, átkozott legyen!"
Hiszen azt írja a Biblia, hogy Mária Jézus édesanyja volt, te pedig az Evangéliummal szemben azt hirdeted, hogy nem volt az.
ma 17:41-nek szívesen. És a reformátusok sem jehovák csak mert nem Máriát követik és nem foglalkoznak vele. mi a helyzet Józseffel? Jézusnak volt apja? Józsefet is kell követni, csak mert nem dobálta meg kővel Máriát a történet elején?
Nem hazudok, csak egyeseknek fáj az igazság. Mint a jehovák amikor azt hiszik, hogy hazudunk, mert megcáfoljuk a kínoszlopos dolgot is amit ők hirdetnek... vagy pedig az adventistáknál amikor azt mondjuk, hogy szombattal fenyegetőznek, pedig valóban történt ilyen eset. Erre pedig mi vagyunk a hazudok. Pedig tény, hogy régen kereszthalált vallottak a bűnösök stb. ( Krisztus nem volt bűnös, de Mária igen) Ha azt mondom, hogy nem Mihály arkangyalt kell követni mint a jehovák, hanem a valódi Istent, akkor mi gyalázatosak vagyunk? Zsoltárok 51:55 Bizony vétkesnek születtem, és bűnben fogant engem anyám. Vagy pedig A Szentírás nem támogatja azt a nézetet, hogy Mária kiemelt figyelmet kapott volna az első századi keresztényektől, és arról sincs szó, hogy imádták volna. A Biblia azt tanítja, hogy a keresztények egyedül Istent imádhatják. Olyan is volt, hogy Sátán azt mondta Jézusnak, hogy imádj engemet (más istent) és mindent megkapsz tőlem. Máté 4:10 Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. A reformátusok is hirdetik az Igazságot, de Mária-tisztelet nélkül! Akkor most ők is hazugok?! :O
Hol írják a reformátusok, hogy ők nem tisztelik Máriát? Vagy azt a hazugságot, amit te hirdetsz, hogy Mária nem Jézus anyja?
Miért kevered egyáltalán bele a reformátusokat ebbe az aljas tevékenységedbe?
“ma 17:41-nek szívesen. És a reformátusok sem jehovák csak mert nem Máriát követik és nem foglalkoznak vele.”
Nem mondtam, hogy a reformátusok jehovások. De az, hogy nem imádkoznak Máriához vagy hogy nem tesznek ki Mária szobrokat a templomban nem szükségszerűen azt jeleneti, hogy nem tisztelik őt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!