Van itt olyan aki aggódik azokért akik Máriát tisztelik és tőle kérnek csodát és ezzel Jézus hátrább lesz?
Ebből az érdekes tanulságos videóból kiderül minden. Bemásolok egy szöveget amivel én is egyetértek az egésszel.
A Mária-tiszteletnek kétségtelenül pogány elemei vannak, ami teljesen idegen a SzentÍrástól.
Természetesen köszönet azért a helytállásért, amit Mária elvégzett, szerepe egyedülálló. Mégsem szabad olyan jelzőkkel ellátni őt, amik kizárólag Jézust illetik meg (és ilyen pl. a bűntelenségbe való hit).
Mária valóban Isten akaratát teljesítette: egyedülálló szolgálata volt, mégpedig az, hoy általa Krisztus bejöjjön a Földi világba (mint mondtam, Isten akaratából).
Azonban az, hogy Mária bűn nélküli volt, súlyosan sérti a SzentÍrásban foglaltakat. A Róma levél egyértelműen azt írja, hogy minden ember eredendően bűnös, és hit által, a Krisztusban való váltság nélkül igazulunk meg (Róma 3/23-24) - figyelj, én nem olvasom ki ebből, hogy Mária nem vétkezett volna...
Róma 5/18: "miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat, azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott a életnek megigazulása"
Ne haragudj, de még mindig nem olvasom azt, hogy "kivéve Mária".
Egyébként a SzentÍrás világosan kijelenti, ha valamely szabály alól van kivétel: pl. a Máté 19/9-ben,vagy a Zsidó 4/15-ben van ilyen, amikor konkrétan kiemel valamit.
Azonban sehol sem találsz a Bibliában olyat, hogy Mária kivétel lett volna a bűnösséget tekintve: a megváltás szükségessége nála is fenn állt.
Ja, a Lukács 1/46-47-ben Mária úgy fogalmaz, hogy "az én megtartó Istenem". Kinek van szüksége megtartásra (üdvözítésre)? A bűnösöknek! És Mária magára vonatkoztatta az üdvözítés szükségességét. Vagyis Mária sohasem tartotta magát bűntelennek, mint ahogy az apostolok sem.
Az Újszövetségben - és általában a Bibliában - sehol sem írnak Mária megkülönböztetett jellegéről (pláne a bűntelenségéről nem)!
Az meg, hogy ezt írod: "Ha Mária nem lett volna, akkor ma se üdvözülhetne senki." Erről meg annyit, hogy az Ószövetségben vannak utalások a Messiás születéséről, de sehol sem emítik Mária nevét: Ésaiás 9/6-7: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk... A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!" (nem Máriának tulajdonítja!)
Ha azt mondom, hogy nincs purgatorium, és kitaláció akkor aljas és hazug vagyok?!
Egyébként az említetett film nonszensz.
*SPOILER ALERT*
Csuhébaba. Amibe bezárták a boszorkány lelkét. Ezt a marhaságot. Nincs a katolicizmusban ilyen tradíció. Sőt, tudtommal semmilyen kapcsolódó vallási tradícióban. A judaizmusban dybbuk doboz van, az ókori mezopotámiai és kánaánita vallásban pedig olyan tányérokba zárták az ördögűzéssel kiűzött démonokat amikre mindenféle inkantáció és/vagy az isteneik nevei voltak felírva.
Igazad van kérdező. Én is keresztény református vagyok. Azt még megértem hogy Mariahoz imádkoznak de van a Szent József ima ahol azt kérik hogy légy házunk pátrónusa...na azt nem értem. Máriának mondta Gabriel angyal hogy üdvözlégy, kegyelemmel teljes és nem Józsefnek. De a Mariatiszteletet is nagyon eltulozzák. Az ortodoxok is Istenszülőnek nevezik de legalább szobrot nem.allitanak Neki hanem ikont és csak Jézussal ábrázolják de ők is imádkoznak Szűz Máriához.
Nem látják a határokat. Már az is furcsa mikor Jézus szent szívéhez imádkoznak.
Tisztelem de nem imádom. Soha a büdös életben nem csókolnám meg az ikonjat, se semmilyen szent ikonjat vagy képet, szobrát. Kényszeríteni se tudnának ra mert én nem vagyok olyan hülye mint az egykori református papok 1671-1681 kozott akikre ráfogták a kardot és már csokolták is meg vetették is a keresztet meg áldoztak. Én inkább meghalnék minthogy Euharistiazzak meg ikont,szobrot csókoljak. Elárulom, egyetlen egy egyenge ponton van amivel ilyesmikre rá tudnának kényszeríteni és megtennék de ezt természetesen nem írom le.
Máriát visszatérve tisztelem meg az egy dolog ha megijedtek és azt mondom Szuzanyám de az más hogy imádkozik hozzá még puszilgatod.
Ha nem haragszol én is gyakorló református vagyok, és szoktam nézni a jw.orgot is! Na ott NÉHA érdekes dolgokat ír és elmagyaráz a Szent Írásból.
én is hányok néha picit ettől az oldaltól, de azért van néhány jó dolog ott. Pl. megválaszolja, hogy kell-e tisztelni Máriát? Mit gondolsz?
Nekem otthon van egy csomó Jehova tanúi Őrtorony, Ebredjetek meg konyveim. Úgy ismerem azt a vallást mint a sajátomat. Én a paradicsomot a mennyországban képzelem.el hogy Isten ott csinál új földet és eget, ezt a foldet tűzzel pusztítja el és az sem igaz hogy csak Jehova tanúi kerülnek oda. Az a 1444000 akiket ők mondanak azok az ismert és ismeretlen Szentek lesznek akik az életüket adták a keresztény hitükért meg akiket eladták rabszolgának,kínozták, megnyomoritottak vagy kiirtották a családját és annak ellenére se tagadta meg a hitét, voltak köztük akikkel csodák is történtek vagy ők tették csodát. Azért Szentek és ők lesznek a 144000 Isten mellett és nem.a jehovások.
Jehovások szó szerint veszik a Jelenések könyvét. Máriát nem tisztelik eléggé, sőt a Szentharomsagot se ismerik el se a karácsonyt meg a húsvétot.izraelben más az éghajlat és míg nálunk tél van ott még meleg van tehát nyugodtan születhetett Jézus decemberben de az is lehet hogy januárban mert a Juliánusz naptár régebbi mint a Gergely és közelebb áll az igazsághoz. Jézus 33 évesen halt meg tehát ez is bizonyítja a Julian naptár pontosabb voltát mert januárban betöltötte és tavasszal meghalt. Másképp ha decemberben tölti be és tavasszal meghalt csak 32 évig élt volna.
Jehovások másképp vesznek mindent, rájuk kell hagyni. Úgysem üdvözülnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!