Miért mondják hogy akik a biblia szerint élnek lelki roncsok lesznek előbb utóbb?
Talán ott kellene kezdeni a kutatásodat, hogy KIK mondják ezt? Azok, akik igyekeznek a Biblia által vázolt erkölcsi normák szerint élni, vagy azok, akik a nem Biblia alpú vallások követői? Csak a viccekben van olyan pincér, aki a "Mit tud ajánlani?" kérdésre azt válaszolják, hogy "Az utca végén lévő éttermet". Szerinted, aki a Biblia ellen ágál, az azt fogja hirdetni, hogy ugyan ő maga el- és megveti a Bibliát, de egyébként az azt követők élnek teljes életet?
A teljes élet felfogásában pedig annyi a különnbség a két oldal között, hogy a Biblia követői szabadon élnek, az ellenzői pedig a "szabad" élet fogalméra rácsúsztatják a "szabados" élet fogalmát. A szabados élet szemszögéből a szabad életet élők valóban lelki roncsok, hiszen nem az a fő számukra, hogy kihasználják a többi embert, hanem azon vannak, hogy úgy éljenek, hogy miközben ők maguk élnek, nem tesznek kárt se magukban, se másokban. A szabad élet alapja az élni és élni hagyni, a szabados élet alapja pedig a korlátlan önzés, mindenki más rovására.
Szia
Ennek ellent mond a Biblia: "Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.” Máté 11:28-30
Akiről te írtál, az nagyon nem teszi azt, amit Krisztus kínál számára.
2-es
nem, ez nem így van, rosszul tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!