Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A talmudban melyik a legdurváb...

A talmudban melyik a legdurvább gusztustalanabb felháborítóbb rész igaz hogy gyalázzák Jézust és Máriát és a gojokat állatoknak nézik?

Figyelt kérdés

2021. aug. 3. 13:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Jól tesszük, ha kesztyűt húzunk, amikor az Újtestamentumot olvassuk. Ennyi tisztátalanság közelsége csaknem kényszerít is rá. Társaságként éppoly kevéssé választanánk magunkat "első keresztényeket", mint a zsidókat: nem mintha velük szemben akár csak egyetlen kifogásra is szükség lenne...
2021. aug. 3. 22:21
 12/21 A kérdező kommentje:
Hogyan várják hogy sajnáljuk őket a holocaust miatt ha ilyen beteg állatok és miért segítsunk Izrael államnak a palesztinok kiírásában a zsidóknak a hololobbi a pajzsuk akkor ártatlanok és üldözöttek de a cionlobbi a kardjuk ott kemény nagyfiúk
2021. aug. 4. 10:55
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy a gójokat állatoknak nézik nem igaz, tudom mire gondolsz, de az eredeti héberben ott nem "gójok" (nem zsidók) szerepel, hanem "azok akik a csillagokat imádják" ami a kontextusban a politeistákat jelenti. Tehát nem a gójokat nem tekintik embernek a Talmud szerzői hanem a politeistákat.
2021. aug. 4. 12:06
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
#13 Az hogy kit nem tekintenek embereknek, csak technikai kérdés. A lényegi kérdés az, hogy vannak-e olyanok, akiket a származásuk vagy a hitük miatt nem tekintenek embereknek. Nem érzem enyhítő körülménynek, hogy a politeistákkal nem viseltettek megkülönböztető jelzést.
2021. aug. 4. 14:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, én csak rá akartam mutatni a tévedésre, nem azt mondtam, hogy akkor ebben az estben ezzel nincs is semmi baj.

2021. aug. 4. 14:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 Így is értettem.
2021. aug. 4. 14:48
 17/21 anonim ***** válasza:
17%

A legdurvább rész ez a kérdés és a hozzá fűzött kommented kérdező. Jelentettem is a kérdést.

Azt ajánlom hagyj fel a gyűlölködéssel. Ha Jézus és Mária érdekel, akkor olvasgasd az Újszövetséget és gondold át, hogy mit tanított Jézus és éppen mit csinálsz te.

2021. aug. 4. 23:07
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Valóban van két problémás rész a Talmudban.

A Talmud általában rabbik magyarázatait tartalmazza, pontosan lehet tudni, hogy ki, hol és mikor mondott egy-egy részletet. Mindkét problémás rész a középkorban, szörnyű gyilkos pogromok után keletkezett.

Ami azt illeti én nem csodálom.

2021. aug. 5. 08:19
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy aki értelmes az egyáltalán miért válaszol egy ekkora baromság kérdésre.

Egyszerűen zsidó-ellenes információkat akart gyűjteni az illető.

Kérdező: sajnálom, de Jézus is zsidó volt, ahogyan az első keresztények is azok voltak, és a zsidó Szent könyv, a Tóra, kvázi az Ószövetség.

Borzasztóan sajnálom, hogy mai napig ekkora a sötétség.

"Nem fogják elfogadni Jézust". Kvázi megtették, 2 ezer éve, először minden nép közül.

2021. aug. 9. 22:13
 20/21 A kérdező kommentje:

Te vagy köves slomo?

Vagy a fajtákat felted

2021. aug. 10. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!