Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jn 9.4 "Eljön az éjszaka,...

Enkidu kérdése:

Jn 9.4 "Eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat." Ez a rész mire vonatkozik, hogyan kell érteni?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 6. 21:25
 1/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Jézus hangsúlyozza, hogy miért sürgős Isten akaratát tenni: „Addig kell tennünk annak az akaratát, aki küldött engem, míg nappal van. Eljön az éjszaka, amikor senki sem végezhet munkát. Míg a világban vagyok, világossága vagyok a világnak” János 9:4, 5. Igen, Jézus a közelgő halálakor a sír sötétjébe kerül, ott pedig nem tehet semmit. Addig viszont a világosság forrását jelenti a világnak.

2021. ápr. 6. 22:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Amikor az ember él, addig cselekvőképes. Amikor meghal, már semmit nem tehet, semmiben nincs része abban ami az életben történik.

Ezért Jézus minden idejét arra használta, hogy az Atyja akaratát tegye. Kevés, mint egy 3, és fél éve volt erre.

Ugyanakkor a "sötétség" a Sátáni hatalom, és annak munkájával van kapcsolatban.

Azok akik Isten akaratát végzik, azok világossága a világnak, ezért az életükben, igyekeznek ennek megfelelően élni, ahogy Jézus szemléltette:

(Máté 5:14–16) 14 Ti vagytok a világ világossága. Nem lehet elrejteni a hegyen fekvő várost. 15 Ha az emberek lámpát gyújtanak, nem egy kosár alá helyezik, hanem egy lámpatartóra, hogy világítson mindazoknak, akik a házban vannak. 16 Ti is engedjétek fényleni a világosságotokat az emberek előtt, hogy lássák a jó cselekedeteiteket, és dicsőséget adjanak égi Atyátoknak.

Ugyan akkor párhuzamot vont abban is, hogy már csak egy igen korlátozott idő van hátra a dolgok jelenlegi, gonosz rendszeréből. Egy igaz kereszténynek most — sokkal inkább, mint eddig bármikor — fáradoznia kell, hogy Jézus példáját kövesse, és az ő nyomdokaiban járjon. Jézus földi életútja világosan bemutatta, mi volt a legfontosabb a számára.

2021. ápr. 7. 02:17
 3/5 anonim ***** válasza:
35%

A FÉNY Jézus, az eljövő éjszaka pedig az ennek a világkorszaknak az apokaliptikus végét jelenti.

Amíg itt van velünk Jézus a Szentlelkével, addig van lehetősége mindenkinek, hogy a fény fiai legyen!

De eljön az amikor betelik egy mérték, ennek a világkorszaknak a végén, és akkor már olyan fokú erkölcsi és szellemi sötétség fog uralkodni a földön, hogy "gonoszság növekedésével a szeretet kihűl az emberekben" Mt. 24,12

Ez lesz az a teljes szellemi erkölcsi éjszaka, amikor már senki sem munkálkodhat, az idő letelt a javulásra, megtérésre.

János12.36. amíg a fény nálatok van, higgyetek a fényben, hogy a fény fiai(vá) legyetek.

János9.5. amíg a világban vagyok, fénye vagyok a világnak,

János8.12. Ismét szólt nekik Jézus (ezt) mondta: én a világ fénye vagyok, aki követ engem, semmiképpen sem jár-kel a sötét(ség)ben, hanem az övé lesz az élet fénye,

"Angyalaim nagy munkát fognak végezni azokban a napokban a Terra bolygón. Nem ijesztgetésről van itt szó, hanem radikális megoldásról. Arról van szó, hogy nem az egymáshoz tartozáson múlik egy ember örök sorsa, hanem azon, hogy Hozzám Jézushoz tartozik, vagy sem.

Mert akik egy ágyban fekszenek, akik egy malomban együtt őrölnek, akik egy szántóföldön együtt dolgoznak, azok látszatra egymáshoz tartozónak tűnhetnek. De a valóság fog lepleződni azokban a napokban még ott is, ahol az utolsó pillanatig sikerült azt eltakarni.

Itt föl kell hívnom figyelmeteket arra, hogy a végkifejlet ugyan gyorsan fog történni, de az oda vezető út, az nagyon előkészített lesz.

Már most, a ti életetekben is lehet észlelni, hogy mennyire ketté válik a jó és a rossz. Mivel most már nagyobb a fény, ezért jobban látszik mindkettő. De még lehet színészkedni. De nem sokáig, és főleg nem állandóan. Ne halasszátok az időt. Itt és most mondjatok Nekem IGENT.

Bárhogyan magyarázzátok a végkifejletet, az kikerülhetetlen, és úgy lesz, ahogyan mondtam. De olyan nem lesz, hogy csak úgy eltűnnek emberek, s azok, akik itt maradnak, azok azt sem tudják majd, hogy hová lettek. Nem. Ilyen nem lesz.

Akiket itt hagytak, azok tudni fogják, hogy betelt a mérték. Tudni fogják, hogy lejárt számukra az érdemszerzés ideje. Tudni fogják, hogy életüket nem arra használták, amire kapták.

Az a külső sötétség pedig, ami reájuk vár, az szintén kegyelem lesz számukra. De boldogok azok, akik nem fognak rászorulni erre a kegyelemre, mert nincs annál nagyobb szenvedés, mint mikor a lélek szenved, és pedig tudatosan, önként, igazságosan. Azért teszi ezt, mert számára még ez a legjobb, de ez a legjobb olyan, mint mikor valakinek az a legjobb, ha – bár érzéstelenítés nem áll rendelkezésre, – ki kell húzni a fogát. De ezt a foghúzást számítsd évezredekig tartó állapotnak.

Olyan elragadtatás nem lesz tehát, amilyet különböző szektákban tevékenykedő gyermekeim írnak különböző könyvekben az ezeréves uralomról és az elragadtatásról. Ne akarjátok semmivel se behelyettesíteni, se kiegészíteni az evangéliumaimban elmondott gondolataimat.

Amit most leírattam médiumommal, az akkor is igaz, ha ennek következtében e médium nem lesz népszerű. Akkor is igaz, ha a katolikus egyházam évezredes tanítására lehet ebben ráismerni. Akkor is igaz, ha senki sem hiszi el. Majd meglátjátok! Jusson eszetekbe! Előre megmondtam nektek.

Radikális megoldás fogja jellemezni a végkifejletet. Mindenki előtt megvilágosodik e mondásom realitása: „Senki sem szolgálhat két úrnak!” De az oda vezető út úgy jön el, mint a tolvaj. Szinte észrevétlenül.

De akiknek van szemük a látásra, azok az idők jeleiből fel fogják ismerni közeledését. Bizony, már itt van az ajtóban!

Nem beszéltem ezekről, mert úgyis csak tapasztalat által érthető meg a Hozzám költözés boldogsága éppúgy, mint a Tőlem eltávolodottság állapotának tudomásul vétele. "

Jézus; A HANG - könyv 402

2021. ápr. 7. 10:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első és a második leírt mindent. A 3. válaszolótól óvakodj
2021. ápr. 7. 11:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Ján.9;

4. Nékem cselekednem kell annak dolgait, a ki elküldött engem, a míg nappal van: eljő az éjszaka, mikor senki sem munkálkodhatik.

5. Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok.

Gyakorlatilag a lényeget már megírták!

Jézus maga a világosság, a fény, az értelem, az igazság és az Isten Ismeret! A sötétség maga a tudatlanság! Ha dimenzióban mérjük az alsóbb dimenzió (k) mindig a sötétség és amelyek e felett állnak és léteznek magasabb és több dimenziók, azok a világosság, hiszen a mindig a legfelső dimenzió az uralkodó szféra. Ő tud mindent viszont az alsóbb dimenziók nem tudnak és nem ismernek mindent (azaz a teljes igazságot) ezért vannak sötétségben a teljességhez mérten!

Tehát az ige lényege, hogy addig kell cselekedni, amíg lehetőség és mód van rá! Az idő pedig rövidre van fogva!

Jn.1,5. És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

Jn.12,46. Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.

Jn.14,30. Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije;

1Jn.1,5. És ez az az üzenet, a melyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség.

Jézus ideje is rövidre volt fogva! Igyekezett is elmondani az embereknek az igazságot, hogy életük értelmet nyerjen és kilépve a sötétségből világosságot nyerjenek! Persze ez nem mindenkinek tetszett és nem is igazán akarták elfogadni.

Jn.3,19. Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

2021. ápr. 8. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!