Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összesen hány darab könyvet...

Összesen hány darab könyvet tartalmaz a Biblia?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy van Ószövetség és Újszövetség.

De azon belül hány darab könyv van összesen?

Amikor neten utána néztem valaki 66-ot más 73-at írt.

Most akkor mennyi van?

És minden könyvet lefordítottak magyar nyelvre?

Nem igazán értek hozzá, kérlek segítsetek ki.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. aug. 2. 22:15
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
0%
Nekem pedig az Istentől kiválasztott zsidóság által évezredeken át változatlanul fennmaradt Ószövetség iratai nagyobb tekintély, mint egy megtéretlen és jellemtelen római katolikus kötekedő ember a fórumon. Vagy egy római császár által a IV. században alapított pogány és keresztény elemeket magába foglaló szinkretista vallás dogmái.
2021. aug. 3. 22:58
 32/46 anonim ***** válasza:
82%

"Nekem pedig az Istentől kiválasztott zsidóság által évezredeken át változatlanul fennmaradt Ószövetség iratai nagyobb tekintély"

Változatlanul? Neked nulla ismereted van ezekről. Közel se volt változatlan.

2021. aug. 3. 23:22
 33/46 anonim ***** válasza:
47%
A római katolikusok változtattak rajta, de ez csak a saját ferdítésük (mint jehova tanúinak az Új Világ Fordítás), mert sem a zsidók, sem a megújult keresztények nem fogadják el a ferdítésüket.
2021. aug. 5. 20:50
 34/46 anonim ***** válasza:
63%

Erre bármi forrás? Mióta létezik a megcsonkított 66 könyves kánon?

Mivel a gyakori szerint hiteltelen vagy, ezért jó lenne bármi, ami szavad alátámasztja.

2021. aug. 5. 21:14
 35/46 anonim ***** válasza:
0%

Hiteltelen az te vagy, előző. És bunkó is.

Segítség a fejlődésed érdekében: nézz utánna a zsidó kánonnak. Hogyan alakult ki? (A megreformált kereszténység Ószövetségi kánonja pont ugyanez!)

A Biblia szerint Isten a zsidókra bízta az Ő beszédét! Nem a rómaiakra!

2021. aug. 6. 21:40
 36/46 anonim ***** válasza:
77%

Értem, tehát teszel egy halom állítást, amit nem tudsz igazolni se, ha pedig valaki forrást kér, akkor nézzen mindenki utána.

A Biblia egyébként még azt se írja, hogy össze kéne gyűjteni egy könyvbe, legyen az 66 vagy 72 kötetes. Ezt is azok a piszkos "rómaiak" találták csak ki. Vagy ha nem, mutass egy erre felszólító verset, vagy mutasd meg hol szerepel a kánon a Bibliában. Ugye sola scriptura.

2021. aug. 6. 22:35
 37/46 anonim ***** válasza:
0%

Biblia, rómaiakhoz írt levél:

"

Mi tekintetben különb hát a zsidó? vagy micsoda haszna van a körülmetélkedésnek?

Minden tekintetben sok. Mindenek előtt, hogy az Isten reájok bízta az ő beszédeit.

"

Tehát a rómaiakra bízta Isten a beszédeit, vagy a zsidókra?

2021. aug. 6. 22:44
 38/46 anonim ***** válasza:
55%
Akkor dobd ki az Újszövetséget, mert bizony a zsidók se most, se akkor nem fogadták el.
2021. aug. 6. 23:04
 39/46 anonim ***** válasza:
23%

Ja értem, Pál apostol, a Biblia rosszul tudja szerinted.:)

Jézus, az apostolok, és az első keresztények mind-mind zsidók voltak.

2021. aug. 7. 07:14
 40/46 anonim ***** válasza:
72%
Az első keresztények között azért elég sok volt a görög, de ez most talán mellékes. A zsidók nem fogadják el az Újszövetséget, te velük érvelsz, akkor miért fogadod el? A többi kérdésemre se válaszoltál. Együgyű vagy, esetleg szándékosan kerülök a válaszokat, mert fogalmad sincs róla?
2021. aug. 7. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!