Összesen hány darab könyvet tartalmaz a Biblia?
Azt tudom, hogy van Ószövetség és Újszövetség.
De azon belül hány darab könyv van összesen?
Amikor neten utána néztem valaki 66-ot más 73-at írt.
Most akkor mennyi van?
És minden könyvet lefordítottak magyar nyelvre?
Nem igazán értek hozzá, kérlek segítsetek ki.
A válaszokat előre is köszönöm!
8-as
Az a cikk kukába való, sok dologban hazudik.
Sziasztok,
11-es ez aztán az érv! ;-)
Hát akkor ajánlom figyelmedbe Magyarország legnagyobb Biblia Kiadóját:
Nézd meg az általuk összeállított Bibliát:
Hány könyvet találsz benne?
Amúgy a cikket dr. Reisinger János írta, aki kandidátusi fokozatát A Biblia és az irodalom kapcsolatáról írta és védte meg 1994-ben.
Üdv. Péter
"Ha elismered, hogy a Katolikus Egyház állította össze a Bibliát, akkor mi alapján döntöd el, hogy mi isteni ihletettségű, és mi nem?"
Bár nem tőlem kérdezted: aki ismeri a Bibliát és a páli teológiát, pillanatok alatt kiszűri, hogy melyik könyv nem ihletett
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem tartott volna a kanonizáció addig, ameddig.
Másrészt még a Jézus korabeli zsidók sem tudtak megegyezni abban, hogy mi a Biblia. A mai zsidó Biblia a farizeus irányzat kánonja, de a szadduceusok csak a Tórát fogadták el.
Ez alapján azt gondolom, hogy ha nem a farizeusok, hanem a szadduceusok maradnak fent, akkor talán ma a zsidó Biblia csak a Tórából állna.
A Kérdezőnek:
Azt javaslom, hogy nézz utána alaposan a kánonnak. Ha nem akarsz vallásos lenni, akkor szerintem nincs jelentősége annak, hogy melyik keresztény irányzat kánonjában mi található. Ha viszont vallásos akarsz lenni, akkor érdemes meggondolni, hogy melyik irányzat kánonját fogadod el.
Az ortodox biblia meg még több könyvet tartalmaz mint a római katolikus. Érdekes lenne magyarul elolvasni az ortodox bibliát, hátha vannak benne olyan dolgok amiket a református és a katolikus egyház eltitkol hogy igazolja a tanait.
Miután Szent Constantin hivatalossá tette a kereszténységet akkor Sfântul Bazil, Sf. Grigore, Sf. Ioan Gură de Aur meg a többi egyhazatyamegalapitotta illetve magállapitotta hogy mik kerüljenek be a Bibliában és hogy follyon levegye szent liturghia
Azt olvastam hogy Kálvin vett ki a Bibliabol dolgokat. A Jelenések meg megírja hogy aki hozzaad vagy elvész az irasokbol az elkarhozik.
"Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem tartott volna a kanonizáció addig, ameddig."
Na te sem vagy nagy koponya. Gyere, idézem a mondatom és utána elmagyarázom:
"Bár nem tőlem kérdezted: aki ismeri a Bibliát és a páli teológiát, pillanatok alatt kiszűri, hogy melyik könyv nem ihletett"
Nem azt írtam, hogy a páli teológiát egyszerű elsajátítani, hanem azt, hogy aki ismeri azt, annak már nem nehéz kiszűrni a hamisítványt. Na? Érted már?
Legalább egy percig próbáljatok gondolkodni!
Amúgy gondolom a kanonizáció is azért tartott sokági, mert megint az ostobák voltak a legaktívabbak ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!